Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Katarzyny i Jakuba (Dom w Koniczynce 4)

Recommended Posts

Witam :D jestem pierwszym gościem :lol:

Piękny domek budujecie - wygląda jak rezydencja :o .

Na pierszy rzut oka jest jak domek bliźniaczy, a w środeczku niespodzianka :lol: dwie różne układem i wielkością części.

My również budujemy domek dwurodzinny i tak samo jest to projekt z Archonu ( ale nasz jest mniej reprezentacyjny :( :wink: ).

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam serdecznie

Jestem właścicielką budującej się koniczynki 2g - namawiam do czytania dzienników innych Koniczynek, bo ten projekt niestety ma sporo błędów. Ja walczę teraz z trójkątnymi oknami :(

Co do Waszych zmian to mam jedną uwagę - nie zmniejszałabym dolnej łazienki - kotłownia jest naprawdę duża i miejsca na piec z podajnikiem wystarczy. My kotłownię zmniejszyliśmy. No chyba, że powstałe pomieszczenie ma służyć za magazyn opału - ale tu bym się mocno zastanowiłą, bo ekogroszek sprzedają w woreczkach i zawsze można podjechać co jakiś czas i sobie dokupić.

Proponuję pomyśleć nad wykopaniem piwniczki pod schodami - super sprawa. W razie pytań służę pomocą :)

Pozdrawiam

Kasia

• 2 weeks później...
Witam serdecznie

Jestem właścicielką budującej się koniczynki 2g - namawiam do czytania dzienników innych Koniczynek, bo ten projekt niestety ma sporo błędów. Ja walczę teraz z trójkątnymi oknami :(

Co do Waszych zmian to mam jedną uwagę - nie zmniejszałabym dolnej łazienki - kotłownia jest naprawdę duża i miejsca na piec z podajnikiem wystarczy. My kotłownię zmniejszyliśmy. No chyba, że powstałe pomieszczenie ma służyć za magazyn opału - ale tu bym się mocno zastanowiła, bo eko-groszek sprzedają w woreczkach i zawsze można podjechać, co jakiś czas i sobie dokupić.

Proponuję pomyśleć nad wykopaniem piwniczki pod schodami - super sprawa. W razie pytań służę pomocą :)

Pozdrawiam

Kasia

Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o tą łazienkę na dole to sprawa jest taka, że oprócz pieca gazowego, który jest w pomieszczeniu gospodarczym, chcemy do ogrzewania domu użyć pieca na „eko-groszek” (z możliwością spalania miału, itd.).

Obydwa piece nie mogą znajdować się w tym samym pomieszczeniu. Po za tym w pomieszczeniu gospodarczym chcę wstawić całą pralnie i suszarnie i nie chciałbym, by sadza miała możliwość się osadzać na ubraniach. A w przyszłości będą dwie łazienki na pierwszym piętrze (w tej większej części).

Co do błędów, żaden projekt nie jest ich pozbawiony. Dziękuje za radę o oknach.

Chęcią odwiedziłbym czyjąś koniczynkę, ale nie wiem czy ktoś buduje się w okolicach Krakowa.

Pozdrawiam

Jakub

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 7 months później...
Niby masz rację, ale starajcie się wykończyć tak dużo jak tylko się da - my wprowadzilismy się zanim wszystko skończyliśmy i teraz po 2 miesiącach mieszkania nadal nie mam luster w łazienkach, w sobotą mąż wreszcie pomalował kominek i ostatnia ścianę w salonie. Górna łazienka ma jeszcze sufit do zrobienia - jakieś zaprawki zostały, bidet i umywalka do dzisiaj nie podłączone, listwy na holu na górze nie przykręcone. Brakuje jeszcze kilka gniazdek i włączników, bo nie ma czasu pojechać do hurtowni i domówić :) Mogłabym jeszcze długo wymieniać - jedno jest pewne - po przeprowadzce już się nie chce nic robić. Zresztą mieszkanie sprzedawałam z nieprzykręconą listwą podłogową - listwa leżała 7 lat i czekała na przykręcenie :)