piłat 23.02.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam , jestem swieżakiem na tym forum ,ale mam juz pytanie W swoim projekcie miałem strop drewniany , ale zamieniłem go na teive, scianki działowe w projekcie mam 12,5cm ale to pobno to za mało aby utrzymac syrop i budowlancy proponują mni aby były 24cm tak jak sciany nosne, lub abym zrobił podciągi. nie wiem co korzystniejsze i czy napewno muszę poszezyc sciane ?? a moze zastosowac inny srop niz teriva??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 23.02.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Doswiadczenia to ja wielkiego nie mam ale napisze jak jest u nas. Tez w projekcie mielismy strop drewniany ale zmienilismy na terive. Zrobił to architekt. Kilka scian "pogrubił" do 24 cm i pod nimi dodatkowe zbrojenie fundamentu. Nie wiem jeszcze czy tak to zostawimy bo na dzialowe sciany chce dac silikaty a wtedy mysle ze zamiast 24 bk 18 silki wystarczy. Zobaczymy co na to kier bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.02.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 czy napewno muszę poszezyc sciane ?? tak w ciemno nawet bez szczątkowego projektu chcesz porady ?? idź do wróżki ona przynajmniej ma dyplom z wróżenia i zawsze jest jakaś podstawa do reklamacji racja choc skoro mial w projekcie i zmienil to, pewnie zmian dokonal, nim zakonczyl wykonanie fundamentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 24.02.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam , jestem swieżakiem na tym forum ,ale mam juz pytanie W swoim projekcie miałem strop drewniany , ale zamieniłem go na teive, scianki działowe w projekcie mam 12,5cm ale to pobno to za mało aby utrzymac syrop i budowlancy proponują mni aby były 24cm tak jak sciany nosne, lub abym zrobił podciągi. nie wiem co korzystniejsze i czy napewno muszę poszezyc sciane ?? a moze zastosowac inny srop niz teriva??? A od kiedy ścianki działowe trzymają strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 24.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A od kiedy ścianki działowe trzymają strop W niektórych skrajnych przypadkach jest to możliwe. Jednakże nie trwa to długo.... Idź do konstruktora, odpal mu 1500zł to sprawdzi to i dobierze przekroje ław, układ konstrukcyjny itd. Nie oszczędzaj na tym etapie przygotowań do budowy bo nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts