q-bis 24.02.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Znalazłem stary post na ten temat i go podciągnąłem ale nie zauważyłem, że był umieszczony w Liście płac wykonawców, więc pozwalam sobie założyć nowy temat już w odpowiedniejszym dziale... Przechodząc do meritum:Otóż w umowie na SSO mam zapis o:"Zakres odpowiedzialności Wykonawcy z tytułu gwarancji wynika z dokumentu gwarancyjnego wydanego Zamawiającemu najpóźniej w momencie zawiadomienia Zamawiającego o gotowości przedmiotu umowy do odbioru końcowego."oczywiście rękojmia swoją drogą.Pytanie:czy istnieje jakiś wzór takiej gwarancji? Muszę coś takiego przedstawić wykonawcy zgodnie z zapisem umowy ale co tam umieścić?Jeśli bylibyście tak łaskawi...Pozdrawiam_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 25.02.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ale Ty jesteś wykonawcą czy klientem? Jeśli klientem - a tak to zrozumiałam, to Ty powinieneś otrzymac od wykonawcy warunki gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 25.02.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ale Ty jesteś wykonawcą czy klientem? Jeśli klientem - a tak to zrozumiałam, to Ty powinieneś otrzymac od wykonawcy warunki gwarancji. Zgadza się, ale ten wykonawca nie ma pojęcia jak taki dokument powinien wyglądać a podpisze to co mu dam-taki układ. Nie chcę go naciągać na więcej niż mi się należy, ale to co się należy chcę mieć na papierze. Dlatego szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts