ARi. 19.10.2004 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam SASANKOWICZÓW Gabi conieco Tobie nastukałem na priv ale coś mi sie jeszcze przypomniało jak rozwiązałaś kwestie odprowadzenia oparów i zapachy z kuchni bo jest mały problem przynajmniej umnie wiec chodzi o okap nad kuchenką. Niechce ciągnąć rury PCV do komina wentylacyjnego co sie mieści naprzeciw kuchenki bo to było bu troche brzydko i trzeba by było ją obudować wiec ja myślałem że wykuje otwór przez ściane i ciach rure z ZETKĄ na dwór ale mam jeszcze inne rozwiązanie kominek dam w dachówce i rure pociągne od kuchenki przez pomieszczenie co jest na górze do dachu czy Ty tak zrobiłeś ??? Teraz sie zastanawiam czy był sens murowania komina wentylacyjnego ten co jest w kuchni bo prawie bez sensu jest może bedzie tylko służył jako wentylacja pomieszczeń a co tam jest niech już bedzie Pochwale sie że właśnie jestem w trakcie kończenia elewacji zewnetrznej jaki efekt bedzie napewno sie pochwale napewno takiej SASANKI nigdzie nie zobaczycie sie okaże czy bedzie odebrane przez Was pozytywnie czy negatywnie narazie jeszcze sie ekipa meczy na rusztowaniu i maluje i maluje ja wcześniej ponad w 70 % sam zrobiłem ocieplenie styropianem murów bo niestety bez rusztowania specjalnego ciężko było by. Tarasu jeszcze niemam za garaż sie bede brał chodzi o posadzke bo musze zrobić bo mi śnieg bedzie podwiewał do garażu noi auto bedzie sie chowało poto on jest co nie . Jak bede miał foty to napewno umieszcze je oj idzie kasa idzie na wykończenie a jest widoczny tylko jeszcze nie taki aby sie wprowadzić Dobra to natyle Pozdrawiam udanego dnia i nocy życze Pa PS . Prosze o posty co Uwas słychać i jakieś pytania i podpowiedzi bo wontek niedługo wygaśnie jak nie bedziecie klikać JAWROB co Uciebie odezwij sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 28.10.2004 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Witam Chciałbym pokazać Wam co tu zaglądają jak wygląda Sasanka w moim wydaniu mniej wiecej to tak wyglada Jawrob zobacz co Ciebie czeka Jest to ujęcie z strony ulicy z zewnątrz prawie już wykończony gożej w środku Pozdrawiam ARi http://foto.onet.pl/upload/29/2/_375368_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 28.11.2004 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 z innej strony http://foto.onet.pl/upload/29/85/_375372_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 07.12.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witam! Dlugo mnie nie bylo jakos czasu nie ma ..... Piekny domek Ari juz nie moge sie doczekac jak moj bedzie tak wygladal Jak narazie kladziemy wiezbe i potem dachowka i jak narazie stop w marcu dalej.... A teraz jak zwykle pytania jak juz widze ze masz tyle zrobione..: 1) Jak rozwiazales sprawe ogrzewania -miedz czy plastik?teraz wlasnie jestem na tym etapie dobieram grzejniki i okna dachowe zobacz tutaj http://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=37720&sid=ef7a166dbf3d42951894e48cd551e1c0 i jakbys mogl skomentowac wsio wychodzi okolo 5400 za grzejniki. Jestem tez ciekawy ile zuzyles metrow i jakich rur do CO i wody uzytkowej- moze masz fakture albo co byloby fajnie miec taka sciagawke no i ile wyszlo za robocizne wraz z zakresem prac instalatora... 2)ile Cie kosztowal elektryk wi materialy kable gniazdka wlaczniki i inne perdulki do instalacji elektrycznej... 3)tynki -jakie i ile kasy Cie to uczynilo...material +robocizna lub calosc jesli tak miales policzone.. 4)podlogi bez wykonczenia... 5)jakie masz okienka widze ze fajne (ile komor parametry producent...tylko i tu znow ile.. Sorry ze tyle pytan ale chcialbym wiedziec co mnie jeszcze czeka jak narazie juz sporo kasy poszlo a co dopiero dalej hehehe Pozdrawiam! Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 07.12.2004 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 hej Jawrob na poczatek GRATULACJE NIEZLE POCINASZ JAK JUZ dach pozatym już klikałem na Twoje pytania jak mi sie zawiesił komp i sie troche wkużyłem bo tyle klikania na darmo wiec napisze tylko poczatek co jest w tej chwili dlaciebie ważne niewie ile zamówiłeś dachówek kominkowych ale ja mam jedną do kanalizacji ale teraz mysle żeby dać jeszcze jedną do odprowadzenia zapachów z okapu nad kuchenką bo jak mi sie zdaje to rozmieszczenie bedziesz miał podobne do mojego wiec żeby odprowadzać zapachy przez okap to musiałbyś walnąć rure sufitem w kuchni bo kuchenke ma sie po przeciwnej stronie niż komin wentylacyjny wiec ja tak sonie myśle że walne rure pionową aż do dachu i tam włoże dachówke z kominkiem i zapachy bedą szły przez dachówke. Jak bedziesz zaiteresowany tym wontkiem to moge jego bardziej rozwinąć . Pozatym pisałem ale Ty tego nie przeczytasz bo komp mi sie zawiesił że mam instalacje w miedzi chociaz może bym kład teraz w ALUPLAX cena niby draoższa ale mi sie zdaje że wyjdzie tak samo bo naprawde bardzo dużo miedzi idzie rur jest od groma i do tego policzyć jeszcze kolanka to nato samo prawie wyjdzie i w ALUPLAXie niemasz łonczeń a kto wie czy nie szczeli lut czy coś w tym stylu w posadce i bedzie kicha ALUPLAX sie dogina i koniec zero łączeń gdzieś podrodze zastanów sie na tym. co jeszcze napisz mi jak zrobiłeś salon czy masz ogród zimowy czy nie i czy w salonie jest filar okrągły czy murowany w prostokąt bo ja mam w prostokąt i tam gdzie powinny być szybki w ogrodzie zimowym mam scianki jak widać na fotce i tam właśnie mam zamieszcvzone grzejniki KERMI grzieją bo grzeją rewelcji nie widze co jeszcze reszte napisze innym razem napisz coś o swojej budowie jakieś foty wklej albo wyslij mi na e-maila fajnie by było lubie oglądać sasanki z instalacją elektryczną to cieżko powiedzieć każdy ma własne wymagania tyle i tyle gniazdek lub tam i tam kabel TV lub telefon bramofon Czekam na opowiedz i pytania z wiązku z moim Postem i zastanów sie nad dachówkami z kominkiem a jak już je masz to napisz gdzie i ile bo do kanalizy wystarczy 1 ja mam jakoś nad pokojem co jest nad garażem bo pion idzie w garażu do szmba nieczystości na dziś to tyle narazie pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 08.12.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 wlasnie chcialem wkleic zdjecia ale nie wiem jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 08.12.2004 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 hejFoty sie wkleja tak musisz mieć zamieszcone na jakieś stronce lyb albumie klikasz prawym przyciskiem myszy i wciskasz przycisk WŁAŚCIWOŚCi tam jest adres www. coś tam i tak dalej . zaznaczasz to i wciskasz KOPIUJ nastepnie jak bedziesz już pisał POST to masz takie przycisk jak IMG klikasz na niego potem wklejasz ten adres a nastepnie wciskasz jeszcze raz IMG i to jest koniec zabawy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mad Clamper 14.12.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Sasanka - zaiste po przejrzeniu TYSIECY projektow, nie sposob przejsc obojetnie obok tegoz "domku". Zdecydowalismy sie na Sasanke nr 2 + polowiczne podpiwniczenie - dzialka jest nieco podmokla. Poczatkowo myslelismy o "Forte 2" ale jest troche za maly.Jestesmy dopiero na etapie zakupu projektu, ale przed ostateczna decyzja, a z pewnoscia przed rozpoczeciem budowy wypadaloby "zwiedzic" wybudowana Sasanke (nie musi byc wykonczona - chodzi przede wszystkim o kubature pomieszczen i funkcjonalnosc ich rozmieszczenia). Pochodzimy z okolic Lodzi - jesli ktos ma juz Sasanke na takim etapie zaawansowania i chcialby sie "nia podzielic" z innymi, prosze o maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 15.12.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Witam! W koninie stoi sasanka Bylem i ogladalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 15.12.2004 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Jawrob co z fotami ??? wyslij na e-maila Witam Mad Clamper Jednak dotarłeś na Forum tak Jak Tobie pisałem może tutaj bedzie lepiej z namieżeniem kogoś w okolicy , a pozatym zapraszam na klikanie zawsze coś może podpowiemy Ja to już prawie weteran ale Jawrob to na bieżąco jest co nie ??? Pozdrawiam ARi Ps Troche idzie drzewa aby ogrzać Sasanke fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 15.12.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 ba a masz kominek z plaszczem wodnym ? jednak duza ta chata dzis wlasnie ogladal ja gosc od co i wody i kanalizy -werdykt 5 tys robocizna za wsio.. nie wiem czy duzo malo ? Zdjecia ? No tak mam ale sa deczko duze po 1mb jedno nie wiem czy Twoja skrzynka przyjmie podaj adres:) Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mad Clamper 15.12.2004 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Dzieki za info ARi. Z pewnoscia bede sledzil ten watek i chetnie z Wami poklikam - TAK WIELE PRZEDE MNA!!! Mam jednak trudnosci z dotarciem do Twoich fotek. Probowalem link, ktory podales - NIE MA TAKIEGO ALBUMU!!! Czy cos sie zmienilo - przeniosles te zdjecia gdzies indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 16.12.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 link do sasanki w Koninie .. Bylem i ogladalem .. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=21187&q=sasanka&k=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 16.12.2004 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Witam Jawrob sporo za robocizne odemnie wzioł 3.800 ale to było ze dwa lata temu ale zrób mały przetarg tzn zapytaj sie innych fachowców a pozatym każdy coś innego doradzi i bedziesz miał metlik w głowie a zastanawiałeś sie nad ta opcją co ja Tobie klikałem mniej łączeń aha jeszcze polecam wystawić pare kranów tzn zaworów na zewnątrz domu do zasilania ogrodu trawnika mycia auta noi oczywiśćie z dodatkowym wodomieżem zeby za ścieki nie płacić. MAG kogo fotki szukałeś moje ??? Musze wam powiedzieć że drzwi w wewnątrz przynajmniej w projekcie co ja miałem są bardzo kiepsko zaprojektowane wneki teraz miałem problem z dopasowaniem futryny teraz bym conieco poprzesuwał drzwi w bok na pietrze tam gdzie sie da MAG możesz jeszcze to zrobić jak by co Pozdrawiam ARi PS MaG bedziesz musiał siąść i przemyśleć co i jak czy komin wentylacyjny bedziesz miał czy nie bo wsumie nie potrzebny w moim przypadku chyba że do wentylacji piwnicy i kuchni bo i tak okap nie bede dawał w komin wentylacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 17.12.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 faktycznie roznica jest .....sam nie wiem moze jeszcze paru sie popytam faktycznie...tak mysle ze zrobie na kisanie czy jak sie to pisze ogrzewanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 17.12.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 aha fosadzki w jakis posob robiles i tynki mechanicznie ile za robocizne za m2? mam oferte od 8- 10 zl za posadzke i 8 -10 za tynki maszynowo z miksokreta i mazyny tynk knauf light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 17.12.2004 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Posadzki miałem maszynowo robione za 8 zł z rozłożeniem styropianu a tynki to za 10 zł tradycyjne na parteże a na pietrze to poraszka bo w wiekszości dałem regipsy noi teraz żałuje jestem teraz anty REGIPS chyba że na sufit i na skosy Widze że pocinasz zrobotom że szok co to jest KISANIE ?? Jawrob dostałeś mój adres e-mail bo fotek nie widze no pochwal sie Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mad Clamper 19.12.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Czolem!!! Dzieki za link do fotek Jawrob - tez bysmy ja chetnie zobaczyli osobiscie. Nie moglem jednak dotrzec do twoich ARi . Wspominales kiedys, ze zalujesz, ze nie podpiwniczyles calego domu. My sie wlasnie nad tym zastanawiamy. Jak myslisz: o ile wiecej by cie wynioslo, gdybys zrobil piwnice pod calym domem. U nas dzialka jest troche podmokla, dlatego pewnie sporo wydamy na same materialy izolacyjne. Mysle, zeby piwnice zrobic troche plytsza (strop max. 2,20m) i moze caly dom nieco wyniesc do gory (ze 30-50cm), zeby nie kopac za gleboko!!! A moze zrobic maly nasyp??? I co ogladam jakies zdjecia z realizacji to dach nad garazem zachodzi za okno!!! ??? Z wiosna ruszamy - taki przynajmniej plan - na Swieta za rok przykryc dach, wstawic okna i dzialac w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 19.12.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 ja wlasnie podnioslem o chyba 1m do gory potem to obsypie a z tym onem to fakt zobaczymy jak mojemu wykonawcy sie uda mowi ze nie bedzie zachodzic ..zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 19.12.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Ari-mozesz znalesc ile jakich rurek w miedzi poszlo i kolanek ?Mam wycene teraz na miedz jest to 4700 netto troche duzo co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts