Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze nie - ale zamierzam :)
Witaj!! W tym stroju co na awatarze ,to widze Cie z coltami navy caliber 44 u pasa i dubeltowka cal12 w raczkach!!! Jak podejmiesz decyzje o zakupie daj znac ,moze cos doradze :D
a piromania się liczy?

kiedyś z kumplem zrobiliśmy coś na kształt hakownicy :)

Liczy sie wszystko co strzela przy pomocy czarnego prochu,poczynajac od hakownic,poprzez muszkiety,karabiny ,dubeltowki,pojedynki,pistolety ,rewolwery,na armatkach konczac. Rodzaj zaplonu nieistotny :o
czyli się łapię :)

chociaż ostatnio kombinuję nad wynalazkiem zwanym "potato gun" - w końcu to forum budowlane :)

Lapiesz sie jaknajbardziej :lol: COto jest potato gun?? Jako rolnikowi z wyksztalcenia kojazy mi sie z ziemiakiem......................
Lapiesz sie jaknajbardziej :lol: COto jest potato gun?? Jako rolnikowi z wyksztalcenia kojazy mi sie z ziemiakiem......................

i bardzo dobrze kombinujesz :)

potocznie to bazooka na ziemniaki

http://www.youtube.com/watch?v=S4O1vyVplOw&feature=related

można zrobić z pozostałości z budowy

• 4 weeks później...
wygląda że tak

jak to wygląda z pozwoleniami?

Wszystkie orginaly i repliki do 1850r bez pozwolenia :wink:

fajnie fajnie -

a proch - jest do kupienia czy sam robisz? kiedyś z kumplem robiliśmy w starym młynku do kawy, a ostatnio kumpel robił proch na mokro używając spirytusu

wygląda że tak

jak to wygląda z pozwoleniami?

Wszystkie orginaly i repliki do 1850r bez pozwolenia :wink:

fajnie fajnie -

a proch - jest do kupienia czy sam robisz? kiedyś z kumplem robiliśmy w starym młynku do kawy, a ostatnio kumpel robił proch na mokro używając spirytusu

Z prochem jest przedziwny temat;bron mozesz miec ale prochu niemozesz kupic ,chba ze masz zezwolenie na bojowa lub mysliwska -dobre co?? W czechach kupujesz i onic sie niepytaja
w Czechach maja w ogóle lepiej - tam można bez problemu kupić np. wiatrówkę z gwintowaną lufą bez pozwolenia - znaczy się kiedyś tak było, nie jestem pewien czy czegoś nie zmienili
w Czechach maja w ogóle lepiej - tam można bez problemu kupić np. wiatrówkę z gwintowaną lufą bez pozwolenia - znaczy się kiedyś tak było, nie jestem pewien czy czegoś nie zmienili
Mnie proch zalatwia klob do ktorego naleze z kad niewnikam W niedziele mistrzostwa w Bydgoszczy-bede Narazie posiadam coltnavy44,pistolet pojedynkowy LePage 45 Scharps berdan 54 dubeltowka 12 ,muszkiet kal54 na slonie ,dzis przyszedl zabytkowy skalkowy Tromblon marynarski,lufa jak trabka ulatwia szybie ladowanie siekancami i strzal przy abordazu :D
dzis przyszedl zabytkowy skalkowy Tromblon marynarski,lufa jak trabka ulatwia szybie ladowanie siekancami i strzal przy abordazu :D

czyli coś zbliżonego do garłacza

Garłacz ale duzo mniejszy,calosc dlugosci ok60cm
  • 4 years później...
...,dzis przyszedl zabytkowy skalkowy Tromblon marynarski,lufa jak trabka ulatwia szybie ladowanie siekancami i strzal przy abordazu :D

Żyjesz jeszcze? Nie wysadziłeś się w powietrze ? Czy mógłbyś rozwinąć temat tromblon'a . Skąd Go sprowadziłeś, jak wygląda ?