Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, jestem nowa na tym forum. Szukałam już w wielu miejscach odpowiedzi, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi...

Mam działkę siedliskową, na siedlisku stoi stary dom mieszkalny i 2 budynki gospodarcze.Brak planu miejscowego.

Chciałabym wystąpić o warunki zabudowy dotyczące budowy nowego domu w innym miejscu niż istniejący a zburzeniu istniejącego( istnijący to rudera nie nadająca się do remontu i stojąca w bardzo nieciekawym miejscu). Jaka jest szansa na dostanie takiej decyzji?czy jeżeli na działce siedliskowej istnieje już dom można tylko remontować i rozbudowywać istniejący?czy wszystko zależy od pani w urzędzie?

wiem że mogłabym po prostu spróbować i tyle ale druga ewentualnością jest wystąpienie o decyzje na rozbudowę i modernizacje budynku gospodarczego, który później przerobiłabym sobie na dom mieszkalny.Dlatego nie chciałbym "spalić" sprawy pochopna decyzją.

Dodam jeszcze że działka przylega do rzeki i przy miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego( jak taki będzie) nie dostanę decyzji.

Bardzo dziękuje za jakiekolwiek wskazówki!

https://forum.murator.pl/topic/117489-nowy-dom-na-dzia%C5%82ce-siedliskowej/