kaja74 24.02.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam, jestem nowa na tym forum. Szukałam już w wielu miejscach odpowiedzi, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi...Mam działkę siedliskową, na siedlisku stoi stary dom mieszkalny i 2 budynki gospodarcze.Brak planu miejscowego.Chciałabym wystąpić o warunki zabudowy dotyczące budowy nowego domu w innym miejscu niż istniejący a zburzeniu istniejącego( istnijący to rudera nie nadająca się do remontu i stojąca w bardzo nieciekawym miejscu). Jaka jest szansa na dostanie takiej decyzji?czy jeżeli na działce siedliskowej istnieje już dom można tylko remontować i rozbudowywać istniejący?czy wszystko zależy od pani w urzędzie?wiem że mogłabym po prostu spróbować i tyle ale druga ewentualnością jest wystąpienie o decyzje na rozbudowę i modernizacje budynku gospodarczego, który później przerobiłabym sobie na dom mieszkalny.Dlatego nie chciałbym "spalić" sprawy pochopna decyzją.Dodam jeszcze że działka przylega do rzeki i przy miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego( jak taki będzie) nie dostanę decyzji.Bardzo dziękuje za jakiekolwiek wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts