Nefer 05.05.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Wczoraj dostałam nowy czynsz. Mieszkanie 51 mkw - 650 pln miesięcznie Plus prąd, ogrzewanie, woda. Słabo ? no właśnie... Jedni wolą szuflandię - inni tarasik Remont dachu po kilku latach ? Podjazdu ? Żarty.... Na szczęście nie miałam takich dylematów... Za to co musiałabym wydać na 100 mkw mogę postawić dom 300 mkw(bo działka za darmo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 14.09.2009 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jeśli mieszkanie w bloku to chyba apartament hehe. Mi się ciężko mieszkało dlatego jedynym rozwiązaniem dla mnie jest własny dom. Ale to zależy od gustów. Jak się dobrze mieszka w bloku to nie trzeba tego zmieniać. Przy domu to trzeba jednak trochę robić. Jak się jest więcej w pracy niż u siebie to ekonomiczniejszym rozwiązaniem jest blok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.09.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 A ja dużo pracuję, w sumie więcej czasu spędzam w pracy niż w domu. ale własnie dlatego cenię sobie mozliwość mieszkania w domku. Jak wracam z pracy po 18 lub nawet 20, to jeszcze zdążę troszkę czasu spędzić w ogrodzie. Znacznie lepiej też wypoczywam w domku niż "szuflandii". Przy moim natężeniu opracy jakieś ciagłe wyjazdy wakacyjne i tak nie są realne. Raz do roku maksymalnie. Wyprawy za miasto wymagaja przygotowań i czasu, a weekend w ogrodzie pod ręką, w międzyczasie mogę też zrobić coś w domu. Jest też motywacja do ruchu przy pracach ogrodowych na powietrzu. Ogólnie porównując okres mieszkania w bloku i teraz - dla mnie znacznie na korzyść mieszkania w domku, chociaż jest to kosztem kredytu - (też myśleliśmy, że starczy 300-500 tys. - a domek mały i wcale nie jakiś wypas). Tak więc ekonomicznie na pewno nie jeśli chodzi o inwestycję (oczywiście nie porównuję tu z jakimiś chorymi cenami apartamentów np. w W-wie, tylko standardowego mieszkania), utrzymanie chyba porównywalne, ale komfort jak dla mnie nieporównywalny na korzyść domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 25.09.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 DOM. I bez najmniejszego zastanowienia. 1. własna oaza spokoju, skrawek ogrodu, brak uciążliwych sąsiadów nad głową .. szczególnie jak mieszkasz w duzym mieście dom poza miastem to skarb! mieszkanie w mieście uważam za najgorsze co można wybrać .. - moje zdanie z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 25.09.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 3x tak! Tylko dom. Kiedy słyszę sąsiada siusiającego prosto w lustro wody, a ja właśnie jem obiad, albo puszczającego bąki w wannie- to odpowiedź jest oczywista Już wolę wszystkie inne "uciążliwości" związane z domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 28.09.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 No cóż...Domu za 300.000 zł to w tej chwili się już raczej nie da wybudować, więc zostaje mieszkanie.Co do mentalności (także nauczycieli) w wiejskich szkołach, to podpisuje się pod stwierdzeniem kilka postów powyżej, sami niestety to przerabiamy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 19.10.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 mi się wydaje, a nawet jestem pewien ze można wybudować za te pieniądze dom oczywiście zakup działki nie wchodzi w tą kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts