zuznka 03.03.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 zmywarki które są przystosowane do montażu w słupku nadają się do zamontowania również na poziomie podłogi, lecz nie każda zmywarka wolnostojaca może być umieszczone w słupku. wyżej pokazany Smeg jest tą dowolnością, czyli albo w ciągu szafek lub w szerokim słupku.Ona jest bardziej przystosowana swoim image do nowoczesnych kuchni które w dolonej części swej zabudowy posidają duże szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 13.05.2009 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 podciągam temat Po miesiącu użytkowania polecam to rozwiązanie. Moja zmywarka jest podniesiona o ok 30cm, stoi w szafce, pod zmywarką jest szuflada. Odległość do zlewozmywaka ok 60cm. Nic sie nie chlapie przy wkładaniu naczyń, nawet jeśli trzeba je opłukać, nic nie wibruje. Dla mnie to rozwiązanie bez wad, mozna przyczepić się jedynie do tego, że czerwone światełko sygnalizujące pracę zmywarki nie pada na podłogę tylko do szuflady pod zmywarką więc widać je albo w zupełnie ciemnej kuchni albo po uchyleniu szuflady.Czytając instrukcję od zmywarki znalazłam informację, ze producent też przewidywał mozliwość zamontowania jej wyżej w zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 13.05.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Allanah masz może zdjęcia z tym rozwiązaniem. Też bym tak chciała, ale nie wiem czy naszą zmywarkę tak można podwyższać ( ja już mam kupioną). Możesz napisać jaki masz model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 13.05.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Mam siemensa SN64M001EU.Trzeba zwrócić uwage na jedną rzecz. Producent podaje na jakiej minimalnej wysokości musi znajdować sie podejście do kanalizacji. U mnie to bylo chyba ok 30cm. W przypadku montażu w zabudowie trzeba dodać wysokośc na jaką podniesiona jest zmywarka, czyli mamy 30+30cm. Zdjęcia mogę przysłać Ci mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 15.06.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Odgrzewam temat:) Na razie kuchnia jeszcze nieużywana, ale zamontowane już jest:) http://images48.fotosik.pl/145/116dd4e55ac4ba7bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 15.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 super! teraz jestem ciekawa opinii pierwszych odważnych o użytkowaniu! sama bym tak chciała, ale u mnie w kuchni tylko szafki dolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 15.06.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Odgrzewam temat:) Na razie kuchnia jeszcze nieużywana, ale zamontowane już jest:) http://images48.fotosik.pl/145/116dd4e55ac4ba7bmed.jpg to jeszcze poprosimy zdjęcie zamknietej i oczywiście relację z użytkownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 15.06.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Myślę,że to bardzo dobry patent.Wiele lat temu o czymś takim myślałam,ale zabrakło chyba samozaparcia i wtedy jeszcze "majstrów"do przekonania o słuszności takiego ustawienia. W moim przypadku obecnie chętnie zamieniłabym ją z piekarnikiem, który używam rzadko, a zmywarkę codziennie . Schylania nikt nie lubi.Dowodem na to jest fakt,że wszyscy domownicy najchętniej "pakują" wszystko do zlewozmywaka-a mnie przychodzi niestety "przepakowanie" do zmywarki.A przy tym oczywiście do niepotrzebnej draki z tego tytułu... ale przy remoncie może uda się to zmienić.Tym bardziej zazdroszczę,że niektórzy już tak mają! pozdrawiam i ...życzę przyjemnego lania wody na wysokościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 15.06.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Zdjęcie bedzie marnej jakości, bo z komórki, zaraz pierwsze po prawej to są drzwiczki od zmywarki, panel schowany, zmywarka to jest któryś bosch, ale nie pamietam numerka http://images49.fotosik.pl/145/589e59454c70530fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.06.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Zdjecie pokazuje że zmywarka - jak dla mnie - nie jest blisko zlewu co w moim przypadku gryzło by się z praktycznym użytkowaniem zmywarki, bo gdzie odrzucać resztki z talerzy, szklanek itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 16.06.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Zdecydiowanie trafna uwaga:) Na razie jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko zlewu, bo kuchnia niewykończona stoi w Wielkopolsce, a zlew właśnie idzie z Karakowa:) W planie ma być umiejscowiony tak, żebym miała najdalej krok, dwa od zlewu do zmywarki. Więc będzie rozsądnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.06.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Zdecydiowanie trafna uwaga:) Na razie jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko zlewu, bo kuchnia niewykończona stoi w Wielkopolsce, a zlew właśnie idzie z Karakowa:) W planie ma być umiejscowiony tak, żebym miała najdalej krok, dwa od zlewu do zmywarki. Więc będzie rozsądnie:) trochę mnie to uspokoiło oby było PRAKTYCZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 16.06.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 użytkowałam (i użytkuję nadal) zmywarkę, która jest w bezpośrednim sąsiedztwie zlewu , czyli szafka ze zmywarką obok szafki ze zlewem i myśle, że to najpraktyczniejsze rozwiązanie. Talerze z resztkami sosu, ociekające itp. mają wedrować przez 0,5m lub dłuższy odcinek blatu ze zlewu do zmywary? Rozwiązania są różne, tylko więcej zabawy przy tych niepraktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 użytkowałam (i użytkuję nadal) zmywarkę, która jest w bezpośrednim sąsiedztwie zlewu , czyli szafka ze zmywarką obok szafki ze zlewem i myśle, że to najpraktyczniejsze rozwiązanie. Talerze z resztkami sosu, ociekające itp. mają wedrować przez 0,5m lub dłuższy odcinek blatu ze zlewu do zmywary? Rozwiązania są różne, tylko więcej zabawy przy tych niepraktycznych np. kilka razy dziennie jazda na mopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Podnoszę wątek. Też myślę nad takim rozwiązaniem. Mam nadzieję, że uda mi się tak ustawić meble kuchenne, aby było to możliwe. Czy ktoś jeszcze ma u siebie taki układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eloa 01.10.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 A ja chciałam podziękować za uświadomienie i dzięki temu uchronienie mnie przed błędem latania 2m od zlewu do zmywarki. Bezmyślność przy projektowaniu już poprawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 02.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Nawet nie wiecie co się stało w mojej głowie jak zobaczyłam tak zamontowaną zmywarkę - od razu myśl - cholera jasna - trzeba całą kuchnię przeprojektować! A już miałam misternie opracowane jaka szafka w którym miejscu... czuję się rozrzucona jak dropsy po stole... I co ja teraz pocznę? Nie mam chyba miejsca na to, sama już nie wiem! Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 11.11.2009 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam serdecznie!Jestem szczęśliwą posiadaczką i użytkowniczką zmywarki w słupku. Swój pomysł wcieliłam w życie jakieś 2,5 roku temu urządzając kuchnie i BARDZO sobie go chwalę. Kupowałam normalną zmywarkę Boscha. Z braku innych możliwości nie stoi ona w pobliżu zlewu, ale w codziennym uzytkowaniu nie stanowi to dużego problemu. Najpierw oczyszczam talerze na blacie roboczym przy zlewozmywaku a potem pakuję. Jedyny, u mnie niestety dość widoczny mankament,front szafki nad zmywarką (a dokładnie mówiąc jego brzeg) z powodu częstego kontaktu z parą wydobywającą się z urządzenia niszczy się. Nie rzuca się to może mocno w oczy ale taki jest fakt. Meble mam z płyty MDF. Pewnie są jakieś sposoby, żeby temu zaradzić. Wykonać meble z innego maeriału, albo zasłonić ten brzeg taką "opaską" ze stali, która pasowałaby do frontu zmywarki.Ale podsumowując-po 2,5 latach użytkowania sądzę, że jest to SUPER POMYSŁ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.11.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 mirka, fajnie, że jesteś zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.11.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 poczytajcie o zmywarkach modułowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts