majalu 25.02.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Zuzanka, bakcylaś złapała:) Fajnie, czekam na info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 25.02.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Tak sobie myślę ( bo też nie przerabiałam ), że generalnie problemem w zainstalowaniu wyżej zmywarki może być doprowadzenie i odprowadzenie wody, o doprowadzeniu prądu nie wspomnę. Najczęściej jest tak, że projektanta wnętrz zaprasza się po fakcie instalacji, zaprojektowanej przez architekta, w chwili, gdy inwestor gubi się od nadmiaru możliwości. A projektant stara się dostosować do zaistniałych warunków, no chyba, że się nie da Ale ponieważ nikt nie lubi komplikować i tak skomplikowanego ( piszę o całości zagadnienia, jakim jest dom ), na dodatek bliskość zlewu jest jednak ważna ( choćby ze względu na młynek do odpadków ), proponuje się rozwiązania sprawdzone, wychodząc z założenia, że trochę skłonów nie zaszkodzi naszej sylwetce i zdrowiu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.02.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Zuzanka, bakcylaś złapała:) Fajnie, czekam na info:) oj złapałam - właśnie małż wróciła i razem się przymierzyliśmy do tej zmywarki - on jest bardziej techniczny niż ja - w końcu to on to montuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.02.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Tak sobie myślę ( bo też nie przerabiałam ), że generalnie problemem w zainstalowaniu wyżej zmywarki może być doprowadzenie i odprowadzenie wody, o doprowadzeniu prądu nie wspomnę. Najczęściej jest tak, że projektanta wnętrz zaprasza się po fakcie instalacji, zaprojektowanej przez architekta, w chwili, gdy inwestor gubi się od nadmiaru możliwości. A projektant stara się dostosować do zaistniałych warunków, no chyba, że się nie da Ale ponieważ nikt nie lubi komplikować i tak skomplikowanego ( piszę o całości zagadnienia, jakim jest dom ), na dodatek bliskość zlewu jest jednak ważna ( choćby ze względu na młynek do odpadków ), proponuje się rozwiązania sprawdzone, wychodząc z założenia, że trochę skłonów nie zaszkodzi naszej sylwetce i zdrowiu pozdr. Przy tego typu rozwiązaniu trzeb przed wykonaniem instalacji wod. podjąć decyzję i wykonać projekt kuchni, prąd to mniejszy problem. Zdecydowanie bliskość zlewu ma ogromne znaczenie !!!!! Ale jeżeli gabaryty i ustawność i preferencje domowników pozwalają na zmywarkę w wyzszej parti szafek to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 25.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 U nas już wszystko zrobione pod zmywarkę wyżej na etapie elektryki i hydrauliki. Projektanta wnętrz nie będzie. Gorzej ja w słupku się nie da, to wtedy będziemy piszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.02.2009 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 o, właśnie to zdjęcie! ile razy widze to zdjęcie tyle razy doświadczam dzikiej ekscytacji:) rozwaliło mnie to stwierdzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.02.2009 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Moi znajomi mają wyżej w słupku. Wygodne. Choć jestem od nich niższa i dla mnie za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Rozwiązanie bardzo ładne lecz czy oby praktyczne???? Wszak zazwyczaj pozostają różne nieskonsumowane resztki w kubkach, szklankach, na talerzach które zgarniamy i opłukujemy w zlewozmywakach a następnie chowamy do zmywarki i droga od zlewu do zmywarki może spowodować spłynięcie np. wody na podłogę z przenoszonych naczyń, chyba że te oba ważne w wyposażeniu kuchni sprzęty znajdą się w pobliżu..... Akurat ten konkretny słupek jest bez sensu bo faktycznie odizolowany nawet od blatu roboczego. Natomiast samo podniesienie zmywarki choćby o 30 cm jest niewątpliwie wygodne. Moi znajomi mają wyżej w słupku. Wygodne. Choć jestem od nich niższa i dla mnie za wysoko No to trzeba te wysokość dobrze dobrać, szczególnie jak się myśli o tym, żeby wdrożyć dzieci do korzystania z tego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Nie odpowiem dziś niestety o technicznych uwarunkowaniach zmywarek, ponieważ cały dzień byłam w terenie ale jutro opiszę to co się dowiem i mam nadzieję uspokoi zainteresowanych bezawaryjnym wmątowaniem zmywarki ponad poziomem podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Zgadzam się - zdjęcie miało za zadanie ukazać możliwości sprzętu i jego nietradycyjne wykorzystanie, ale czasami ludzie pokazują zdjęcie z zaznaczeniem że tak właśnie chcą (brak wyobraźni którą muszą wesprzeć gotowcem).Co do wmontowania ( sprzet do zabudowy) to oczywiście jak w każdym projekcie indywidualnym inewstor sam określa nam swoje preferencje biorąc właśnie pod uwagę swój wzrost, przyzwyczajenia itp.Zmywarka zamontowana wyżej może mieć pod sobą szyfladę np. ok 30- max 50 cm i już będzie wygodniej z niej korzystać ( wysokość należy uzależnić od swego wzrostu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 26.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wypatrywałam Twojego postu jak kania dżdżu:) I cierpliwie czekam na info techniczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wypatrywałam Twojego postu jak kania dżdżu:) I cierpliwie czekam na info techniczne:) Przepraszam że nie dziś, ale nie miałam nawet małej chwilki żeby zagłębić się w dyskusję z przedstawicielami AGD. Jeden z handlowców obiecał mi drogą @ dostarczyć info ale po chwilę obecną nie ptrzymałam e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Opinia i produkt firmy Electrolux: Zmywarka FAVORIT 40012 i-M z linii performance o szerokości 60 cm, poziom hałasu: 48 dB, 12 kompletów naczyń, 5 programów zmywania, 3 zakresy temperatur, program szybki 30 min., opcja Multitabs, suszenie rekondensacyjne, Sensorlogic, start z opóźnieniem do 9 h., klasy energetyczna, zmywania i suszenia AAA, możliwość zabudowy w słupku, powłoka Antyfingerprint. Sugerowana cena detaliczna: 3099 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Przed zakup należy zwrócić się do sprzedawcy z informacją że szukamy zmywarki do podwyższonej zabudowy (np. Siemens SE 54M576EU) - urządzenia tego typu można zabudować w słupku pionowym (tak jak np. piekarnik); najczęściej są to zmywarki szufladowe, gdzie zamiast dwu koszy, w jednej komorze znajdują się 2 oddzielne szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 http://zmywarki.com.pl/images/zmywarki_03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 26.02.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Zuzanko droga, absolutnie nie miałam zamiaru Cię nijak poganiać. Dzięki ogromne za informacje. Swoją drogą ta zmywarka to chiba ze złota... 3099, brrr ale cóż, dla kręgosłupa warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 26.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Prasówka - przypomniałam sobie o instytucji pt. google, szybko jak widać Ale informacje głównie się powtarzają: •zmywarki do podwyższonej zabudowy (np. Siemens SE 54M576EU) - urządzenia tego typu można zabudować w słupku pionowym (tak jak np. piekarnik); najczęściej są to zmywarki szufladowe, gdzie zamiast dwu koszy, w jednej komorze znajdują się 2 oddzielne szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Zuzanko droga, absolutnie nie miałam zamiaru Cię nijak poganiać. Dzięki ogromne za informacje. Swoją drogą ta zmywarka to chiba ze złota... 3099, brrr ale cóż, dla kręgosłupa warto:) Ofert jest bardzo dużo - a przedział cenowy od 1600 do 4600 (np SMEG STO 905) znajdziesz coś dla siebie i niekoniecznie SMEGA ( ale przyznam że mają rewelacyjny sprzęt ale za cholernie dużą kasę - za dużą !!!!) a można kupić równie dobry ale może nie tak diesignerski, ale to sprzęt do zabudowy więc.... co tu pokazywać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.02.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dla osób które kochają szerokości nie wysokości firma SMEG proponuje: http://www.dombianco.com.pl/preview_one2.php?id=1162&f0=2&f1=10 BAJER !!!!!!!! jakich mało !!!!!!!! 90 cm http://www.dombianco.com.pl/img_sme_10/sto905_min.jpg 60 cmhttp://www.dombianco.com.pl/img_sme_10/stc75_min.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanderlei 03.03.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Dla osób które kochają szerokości nie wysokości firma SMEG proponuje: http://www.dombianco.com.pl/preview_one2.php?id=1162&f0=2&f1=10 BAJER !!!!!!!! jakich mało !!!!!!!! 90 cm http://www.dombianco.com.pl/img_sme_10/sto905_min.jpg 60 cm http://www.dombianco.com.pl/img_sme_10/stc75_min.jpg No ta 90 cm, podoba mi się najbardziej ze względów praktycznych. Łatwo się do niej zmieszczą wszystkie brudne naczynia. Z drugiej strony jednak, trzeba będzie mieć "słupek" w którym wszystkie szafki będą miały 90 cm - to się sprawdzi chyba tylko w jakiejś dużej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts