rogi 04.11.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Jakiego producenta wełny mineralnej polecilibyście do ocieplenia stropu drewnianego (poddasze nieużytkowe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 04.11.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 ja też mam takie poddasze - myślę o rockwoolu - ale bez konkretnych powodów, poza takim, że mój znajomy u nich pracował chętnię usłyszę opinie o innych wełnach - może coś jest tańsze, albo lepsze, albo lepsze i tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Robię URSĄ.Wyrażano ostatnio na forum korzystną opinię o tej wełnie,a wykonawca ,który ją kładzie też ma podobne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 sądzę, że to wszystko jedno Isover czy rockwool, czy cuś tam.ważne aby sprawdzić opór R, który zaleca się dla stropodachów jak największy np. od 3,85 do 4,7. Uważajcie też na supermarkety, ten sam produkt, ja kupiłem unimate Isover R=3,85, w supermarkecie miał R=3,45 !!! i była w dodatku droższa. Ważne jest aby jedną warstwę dać pomiędzy krokwie np. 15-18 cma drugą warstwą od dołu przykryć te krokwie ( mostki termiczne ) np. 5-8 cm w stelarz GK lub pomiędzy łaty. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 05.11.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Pytanie podstawowe:- mineralna - (np. Rokwool)- szklana - (np. Gulfiber)Wykonawca twierdzi że szklana lepsza bo lżejsza. W projekcie też mam szklaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Nocun 05.11.2003 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam, podłącze swoje pytanie z podobnej dziedziny. Przymierzam się do kupna wełny mineralnej do ocieplenia poddasza użytkowego, i raczej będzie to wełna ISOVER. Mam nadzieje, że to dobra wełna? Dach kryty jest blachodachówką pod nią łaty i kontrłaty oraz folia Corotop wysokoparoprzepuszczalna. Grubość krokwi wynosi 14 cm. Planuje dać 12 cm wełny Uni-Maty między kokwie, a do tego w poprzek 5 cm Super-Maty. Uni-Mata ma opur cieplny 30,8 a Supr 1,55. I pytanie brzmi czy to wystarczy? Jak policzyć ogólny opór (czy to jest suma tych oporów?) A może jakaś inna kombinacja oczywiście w grę wchodzi również cena. Za tę zapłacę po negocjacjach ok. 18 zł za m2 . Czekam na praktyczne porady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.11.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Do ocieplenia poddasza zastosuję wyróżniającą się jakościowo wełnę URSA. Jednym z powodów mojego wyboru jest też fakt, że producent ulokował swoją fabrykę na obrzeżach mojego miasta, a takie inicjatywy trzeba popierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 05.11.2003 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Do ocieplenia domu myslę o Rockwoolu, cenowo niewielkie różnice, parametry cieplne nieco lepsze od np Isovera, poza tym mają kompletny system do ociplania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.11.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 No to spotkało się dwóch "machających" łopatami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 05.11.2003 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Ale mój większy i szybszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.11.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Tylko Tobie mark0 trochę szybciej to idzie... Muszę się podciągnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 05.11.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Troche to nie w temacie wełny, chyba musimy założyc osobny wątek o machaniu łopatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.11.2003 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Jutro szukam nowego, szybszego gifa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.11.2003 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Idę spać, bo jak patrzę na Twojego osiłka, to mi się serce kraje, że mój taki niemrawy!!! Cześć, Dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 06.11.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Przecież machacie łopatami równo.Ale tu chodzi owełnę,a nie urobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 06.11.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 No nie, temu większemu idzie szybciej (i łopatę ma też pokażniejszą). A gdyby to na budowie tak szło... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Ha myślałem, że się dowiem o wełnie a to sami osiłkowie od robot ziemnych. A tak poważnie to proszę o podtrzymanie wintku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.11.2003 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Szybszy na pewno jest ten Grzegorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Nocun 07.11.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Czy znajdzie się wreszcie jakiś fachowiec od wełny. A propo's mojej powyższej wypowiedzi to Uni Mata ma opór 3,08 a nie jak napisałem 30,8przepraszam i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts