Biceps 25.02.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam, pytanko mam: czy możecie się podzielić opiniami o groszku Jaret Plus? Trochę poniewczasie pytam, bo właśnie wczoraj zrzuciłem tonę do piwnicy, ale ciekaw jestem opinii na temat tego paliwa. Moje pierwsze spostrzeżenia po 12 godzinach palenia: węgiel bardzo ładnie się prezentuje (jak dziwnie by to nie brzmiało ) - ziarna optymalne, równomierne, niewiele miału; spalanie również wygląda dobrze - w popielniku sam popiół bez spieków póki co, ale to raptem 12 godzin od zasypania zasobnika. Do tej pory korzystałem z Pieklorza kupowanego luzem i na chwilę obecną wydaje mi się, że Jaret Plus będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeno 26.02.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam, Próbowałem tym palić ale wydaje mi się że ta mieszanka węgla ma bardzo niską kaloryczność w stosunku do Pieklorza.Za to ciszej działał podajnik. http://www.pkwsa.pl/dp/cms/content.xml?mp=mid186&mi=mid186 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 26.02.2009 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No zdecydowanie ciszej. Pewnie wynika to z tego, że groszek ma widocznie mniejszą granulację od Pieklorza (mimo że deklarowana jest taka sama - do 25 mm). Póki co, po 48 godzinach zeszło mi ok. 50 kg (chałupa 110 m2, bez podłogówek, piec 20 kW) więc piec trzyma średnią (producent podaje, że na dobę średnie spalanie w tym kotle to 27 kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts