bladyy78 12.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 moniss na studnie musisz zrobić badanie gruntu, ja tez mam glinę i na początku myślałem o drenażowej oczyszczalni, ale w urzędzie miła pani powiedziała mi dobitnie że jak mam za dużo kasy to mogę złożyć pismo koszt złożenia coś 215zł, ale odpowiedź już na nie teraz mogę dostać odmowną i szkoda mojej kasy. Moje papiery załatwia teraz pełnomocnik bo ja już mam dosyć tych wrednych bab z naszej ochrony środowiska. Jednak i on ostatnio już wymiękł i zmuszony byłem udać się sam do naczelnika ( tak na marginesie super Gość jedyny normalny w tym urzędzie), naczelnik wezwał na dywanik tą osobę która prowadzi moją sprawę a mi powiedział żebym był spokojny i udał się do domu wiec chyba już w końcu niebawem dostane wszystkie pozwolenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 12.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 moniss na studnie musisz zrobić badanie gruntu, ja tez mam glinę i na początku myślałem o drenażowej oczyszczalni, ale w urzędzie miła pani powiedziała mi dobitnie że jak mam za dużo kasy to mogę złożyć pismo koszt złożenia coś 215zł, ale odpowiedź już na nie teraz mogę dostać odmowną i szkoda mojej kasy. Moje papiery załatwia teraz pełnomocnik bo ja już mam dosyć tych wrednych bab z naszej ochrony środowiska. Jednak i on ostatnio już wymiękł i zmuszony byłem udać się sam do naczelnika ( tak na marginesie super Gość jedyny normalny w tym urzędzie), naczelnik wezwał na dywanik tą osobę która prowadzi moją sprawę a mi powiedział żebym był spokojny i udał się do domu wiec chyba już w końcu niebawem dostane wszystkie pozwolenia . Och, oby w końcu Ci udało zakończyć ta sprawę Operat vs badanie gruntu, z dwojga złego wolę badanie gruntu, bo operat sporo kosztuje i trzeba go odnawiać co kilka lat. Ale wymyślają cuda nie widy w tychh urzedach...no po prostu gałązki opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 13.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Też miałem problem z POS ,. w mojej okolicy gdzie się buduje jest kanalizacja w czesci ulicy dziwnym trafem na odcinku około 100 m nie ma kanalizacji ja też w tej okolicy mieszkam , wystapiłem z pismem do MZDiK i dostałem odpowiedz ze kanalizacja bedzie ale w nieokreslonym czasie, czyli tak naprawde nikt nie wie kiedy to moze nastapic, mam dom mozna powiedziec ze prawie w centrum , i bede jedynym w okolicy z POS spotkałem poprostu na dobrych ludzi i dostałem pozwolenie na POS , [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogn 13.10.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ja i wygralam! Sprzeciw starostwa zostal uchylony. Powolalam sie na (dostepny w i-necie) wyrok Najwyższego Sądu Administracyjnego (sygn. akt II OSK 1115/07). Poza tym napisalam,ze w warunkach zabudowy (w ktorych mam zapisane, ze scieki maja isc do kanalizacji, a do czasu jej wybudowania do szamba) sa jedynie decyzja administracyjna, a nie przepisem, dlatego nie ma podstaw do zlozenia sprzeciwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 04.11.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 ja co prawda nie na POŚ, ale na szambo dostałam odmowę ze starostwa, którą właśnie wojewoda uchylił w całościodmowa była tez argumentowana niezgodnością z zapisami mpzp, w którym jest zapisana kanalizacja tylko i wyłącznie (kanalizacja jest 150m od mojej działki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts