dariog131 25.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 WITAM.Mam problem z wentylacją w mojej łazience.W ubiegłym roku pojawiły się na narożach ścian sufitu czarne naloty,które zapościłem środkiem grzybobujczym odczysciłem i od nowa pomalowalem tym razem farba do Kuchni i łazienek(poprzednio zwykła emulsja).Jesienią ubieglego roku dociepliłem dodakowo strop nad łazienka oraz dołożyłem wentylator w szybie wentylacyjnym(fi 150)załączany każdorazowo po włączeniu swiatła,dodatkowo przebiłem dodatkowy otwór wentylacyjny przez strop sufitu na strych.W obecnej chwili problem czarnych plam zniknął natomiast pojawił się nowy skraplająca się woda w rogach sufitu oraz odparzanie farby.Nie mam już pomysłu jak usunąć tą usterkę(chyba że ocieplenie dachu coś by pomogło).Dodam jeszcze że w łazience mam ogrzewanie podłogowe oraz grzejnik drabinkowy.Pozdrawiam i prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 25.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Skoro skrapla się woda to musisz mieć potężny mostek termiczny - w łazience ciepełko, a po drugiej stronie zimniutko - duża różnica temperatur i dlatego się skrapla woda (coś z izolacją nie tak).Aby wentylacja dobrze działała to oprócz tego że powietrze wylatuje przez wentylacje to musi którędyś dostać się świeże - może tego też brakuje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 25.02.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 wstawiając wentylator zmieniłeś cm2kratki wentylacyjnej najlepiej jak by się włączał na czujnik wilgoci + otwory w drzwiach lub podcięte doprowadzenie powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts