Heniek 25.02.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 WitamW odpływie z rynny muszę mieć syfon. Stosowałem sól, ale to nie jest skuteczna metoda. Czy ma ktoś pomysł jak to najprościej zabezpieczyć? Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 25.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 kabel grzewczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 no własnie, stosują ludzie podgrzewanie chodnika, a podgrzewanie rynien ktoś zainstalował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 no własnie, stosują ludzie podgrzewanie chodnika, a podgrzewanie rynien ktoś zainstalował??? LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 25.02.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Kabel grzewczy. Też o tym myślałem, ale w opisach do rur stosowany jest jako element zewnętrzny (owijana rura), a kolanko to tworzywo. Czy można umieścić kabel grzejny w wodzie?Pablitoo. Dzięki za link. Też przeglądałem podobne strony, ale nigdzie nie znalazłem krótkich kabli (ok. 0,5 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 25.02.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam W odpływie z rynny muszę mieć syfon. Stosowałem sól, ale to nie jest skuteczna metoda. Czy ma ktoś pomysł jak to najprościej zabezpieczyć? Pozdrawiam, Heniek A gdzie masz ten syfon..? W osadniku/wpuscie rynnowym..? Na zimę najlepiej likwidować ten syfon i po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 25.02.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A gdzie masz ten syfon..? W osadniku/wpuscie rynnowym..? Na zimę najlepiej likwidować ten syfon i po kłopocie... Na odpływie, za osadnikiem. Nie bardzo mogę zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A gdzie masz ten syfon..? W osadniku/wpuscie rynnowym..? Na zimę najlepiej likwidować ten syfon i po kłopocie... Na odpływie, za osadnikiem. Nie bardzo mogę zlikwidować. A dlaczego musisz mieć ten syfon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 25.02.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A gdzie masz ten syfon..? W osadniku/wpuscie rynnowym..? Na zimę najlepiej likwidować ten syfon i po kłopocie... Na odpływie, za osadnikiem. Nie bardzo mogę zlikwidować. A dlaczego musisz mieć ten syfon ? No włąsnie ja też nie bardzo rozumiem... Często jest syfon w osadnku razem z filtrem liści i innego badziewia... Ale to się na zime wyciaga i po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 25.02.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Syfon jest z reguły po to, żeby nie przepuszczał zapachów.Chodzi mi o to, żeby zabezpieczyć przepływ wody przez syfon jak chwilę wcześniej były mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.02.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Syfon jest z reguły po to, żeby nie przepuszczał zapachów. (...) Masz rację - tylko że syfony zakłada się przede wszystkim wewnątrz budynku żeby nie cuchnęło w pomieszczeniach ściekami z umywalek , toalet etc ... Natomiast po co syfon na odpływie rury z rynien ?? - na zewnątrz budynku ?? - wodę z rynien odprowadzasz do kanalizacji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 25.02.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Natomiast po co syfon na odpływie rury z rynien ?? - na zewnątrz budynku ?? - wodę z rynien odprowadzasz do kanalizacji ?? Nie. Do burzówki. Tylko do tej burzówki część wsi odprowadza szamba. Ja rozcieńczam deszczówką te ich ścieki. Teraz czekam na pomysły co z tym syfonem. Likwidacja nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts