Frankai 25.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Noszę się z zamiarem zakupy płyty Rain Forest Green antyk 2 cm, ale będę potrzebował jakieś 2 m21. Jeżeli jest tu jakiś fachowiec posiadający takową i chcący wykonać dla mnie elementy z niej, to proszę o kontakt. Do wyceny proszę przyjąć (proste cięcie, być może lekka faza)60x60cm 20*125cm 2 szt.2. Jeżeli ktoś chce podobnie małą ilość, to możemy się dogadać, wspólnie kupić i dać komuś do pocięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.03.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No i zanabyłem płytę. Całą dla siebie. A co mi tam. Mój kamieniarz akurat nie oferuje tego kamienia, bo jest on specyficzny zarówno jeżeli chodzi o wzór, jak też wykończenie (antykowany). Zamawia zawsze kilka płyt, żeby mieć identyczny odcień i dzięki temu ma mniej odpadów. Ten by mu nie zszedł tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Płyta dojechała. Jak potniemy ją, to opublikuję zdjęcia kawałków, które będę mógł odstrzedać za rozsądne pieniądze. http://frankai.smugmug.com/photos/494453975_4tyBZ-L.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajla1 28.03.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam! Potrzebują kilka kawałkow tego pięknego marmuru do salonu . Czy już wiesz co Ci zastało i możesz to umieścić na zdjęciach? I drugie pytanie (jeśli można wiedzieć) gdzie, za ile i w jakich wymiarach kupiłeś ten marmur? Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.03.2009 01:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam! Potrzebują kilka kawałkow tego pięknego marmuru do salonu . Czy już wiesz co Ci zastało i możesz to umieścić na zdjęciach? I drugie pytanie (jeśli można wiedzieć) gdzie, za ile i w jakich wymiarach kupiłeś ten marmur? Będę wdzięczna za odpowiedź Niestety nie. Dopiero po świętach przychodzi płytkarz do łazienki i wówczas będziemy cieli, bo poznam dokładne wymiary elementów. Cena 86 USD + VAT za m2. Wymiar 2.85 x 1.55. Kupowane w Interstone w Adamowicach. Możesz pytać w Levantina na Szczecińskiej. Też mieli. Niestety nie można kupić samemu. Ba - nawet cena jest tajemnicą i ofertę mogą wysłać do kamieniarza. Drugi dostawca z Wrocka to StoneConnection z Mińskiej. Skład mają w Jaroszowie. Niestety nie mieli 2cm a antyku w Jaroszowie, ale deklarowali przywóz ze składu w Poznaniu. Nie znam też ich ceny. Wpadnij do Grupy Wrocławskiej, bo tam wymieniamy się wszystkimi lokalnymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajla1 29.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 A czym to można ciąć? Szlifierką kątową się da? A propo green foresta to mają go też w na Swojczycach (ul. Swojczycka 21) , Modecostone się nazywa ta hurtownia, ale miałam wrażenie, że dość drogo tam mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.03.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 A czym to można ciąć? Szlifierką kątową się da? A propo green foresta to mają go też w na Swojczycach (ul. Swojczycka 21) , Modecostone się nazywa ta hurtownia, ale miałam wrażenie, że dość drogo tam mają Smok z Grupy Wrocławskiej ciął kątówką, a potem dał do szlifowania fachowcowi. Ja się nie bawię, zwłaszcza że R.F.G. jest delikatny i bardzo łatwo pęka, a ja będę miał elementy 2.55 x 0.20. Kto wie czy fachowiec da radę takie coś wykroić. Może skończy się na podziale na 2 kawałki. Wiem już, że narzuty na kamieniu są duże (w pewnym sensie uzasadnione), więc jeżeli ktoś potrzebuje więcej niż 2m2, to bardziej opłaca się kupić samemu i zlecić tylko obróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajla1 05.05.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 I jak tam RFG, pocięty? Zostało coś sensownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.05.2009 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 I jak tam RFG, pocięty? Zostało coś sensownego? Niestety - ciągle cały Płytkarz opóźnia się dalej a dopiero jak wejdzie, będzie można dokonać pomiaru i wyciąć. Pamiętam oczywiście o "resztkach" i jak tylko coś się wyklaruje, to od razu dam znać na PW, a potem napiszę w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.10.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 86 $ za m2 + VAT ?! To około 300 zł ! Mi dzisiaj u kamieniarza zaproponowano 730 zł / m2 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.11.2009 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 86 $ za m2 + VAT ?! To około 300 zł ! Mi dzisiaj u kamieniarza zaproponowano 730 zł / m2 !!!! A ile potrzebujesz? Ja nie mam czasu pojechać zmierzyć ile zostało, ale zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2009 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Kupowałam w Kemizo. W płytkach. Mają tez antykowany. Również gotowy w płytkach, z fazowanymi krawędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.11.2009 00:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Kupowałam w Kemizo. W płytkach. Mają tez antykowany. Również gotowy w płytkach, z fazowanymi krawędziami. Ja w sumie też początkowo poszukiwałem w płytkach. Ostatecznie wybrałem w płycie - daje jednak większe możliwości. Oczywiście za dużo więcej trudu - ściąganie płyty i cięcię, walka z łamaniem się - to kruchy materiał i jak płytkarze go chwycili, to te pasy obok lustra złamali. Obydwa Kamieniarz mi je ślicznie skleił i zażywicował złamania, że praktycznie nie widać śladu Oto pasy przy lustrze i ogranicznik nad półką pod skosem: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN8009/567174388_YBDbz-L.jpg A oto wanna. Ktoś chce wskoczyć? Kamień wmontowany w ściany jest wysunięty 3mm. Teraz żałuję, że nie więcej. 6-8mm byłoby fajniejsze. Zresztą i tak uratowałem sprawę - o 22:00 dojechaliśmy z żoną na budowę i odrywaliśmy te kamienie, bo wstawili nam je zupełnie płasko! Godzinę walczyliśmy powoli odrywając i czyszcząc z kleju, ale się udało - nie złamaliśmy nic, mimo że przecież trzeba było walczyć już z klejem. Widoczne brzegi kamieniarz wypolerował. Sama zaś powierzchnia pozostała "antyk" - jest to o wiele ciekawsza powierzchnia. Na zdjęciu tego nie da się uchwycić. http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN8013/567174862_PYmKZ-XL.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 02.11.2009 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Pięknie wyszło. Pomierzę, ile ja bym musiała kupić. Odezwę się wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.11.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam Pozostało jednak niewiele. Jest tego łącznie 1.75m2. W dodatku - jak to z kamieniem po cięciu bywa - w ściśle określonych kawałkach. Co by z tego można wyczarować? Na przykład 6 płytek 60x30cm. Nie jestem kamieniarzem, a ten materiał nie jest łatwy w cięciu i transporcie. Jeżeli ktoś zainteresowany, to proszę o kontakt i przesłanie wymiarów - dowiem się czy dany element da się radę wyciąć i za ile. Jeden z ważniejszych elementów - cena. 300zł za całość materiału. Cięcie - mogę tylko szacować, że przy prostych liniach - 100-150zł. U mnie było więcej cięcia, zacięcia pod kątami, fazowanie brzegów, polerowanie, klejenie (fachowcy złamali dwa długie kawałki) i kosztowało mnie to 300zł. Towar byłby do odbioru w Ostrowie Wlkp. Pocięty mogę dostarczyć do Warszawy lub gdzieś po drodze do niej. Do Warszawy jeżdżę średnio co 2 tygodnie. Bywam też w Poznaniu, Wrocławiu, Radomiu, Katowicach, a czasem nawet Gdańsk czy Tarnów. Wymiary są zaznaczone na zdjęciu poniżej, a wszystkie zdjęcia są klikalne. Ten dolny wymiar faktycznie jest 2.9m, ale zdjęcie robione pod kątem. Duży kawałek:http://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/RFG-wymiary/713631787_cFZSa-M.jpg Małe kawałki (15x20cm oraz 20x86 cm):http://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/DSCN8429/712835732_uVory-M.jpg Parę zbliżeń:http://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/DSCN8426/712837696_KALKG-M.jpghttp://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/DSCN8427/712837024_YLhjF-M.jpghttp://frankai.smugmug.com/Architecture/RFG/DSCN8428/712836363_GV8Wh-M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts