madazlotko 01.03.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Też myślimy o takiej lokalizacji balkonu, z tym że z tych dwóch sypialni zrobimy jeden duży pokój dla córki Z tą kuchenką to naprawdę dobry pomysł mówię Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaSławek 01.03.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Zdecydowaliśmy się z Żoną i wczoraj wieczorem kupiłem projekt Z40 . Oczywiście kilka poprawek tak aby nam wszystko pasowało. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na rysunku jest ładny i praktyczny a najbliższe miesiące pokażą czy tak jest w rzeczywistości. Edytowane 1 Marca 2011 przez Paula&Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 08.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam wszystkich. Zdecydowaliśmy się z Żoną i wczoraj wieczorem kupiłem projekt Z40 . Oczywiście kilka poprawek tak aby nam wszystko pasowało. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na rysunku jest ładny i praktyczny a najbliższe miesiące pokażą czy tak jest w rzeczywistości. cześć. co poprawiacie w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaSławek 08.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam. takie naprawdę drobne zmiany np. likwidacja wykusza tam będzie zwykłe okno, zmiana stropu na lany, okno w salonie na bocznej ścianie na wprost holu. Poddasze to zmiana łazienki z pokojem nr 2 , balkon przy pokoju 1 i 3, i teraz zastanawiam się czy nie zrobić wielkiego pokoju nad garażem przejście było by wtedy w miejscu byłej łazienki. coś takiego chcemy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaSławek 08.03.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 i jeszcze zapomniałem chcemy wydłużyć troszkę tą ściankę przy salonie tak aby była prawie na wprost z drzwiami wejściowymi i zasłaniała jakąś część salonu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 13.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 i jeszcze zapomniałem chcemy wydłużyć troszkę tą ściankę przy salonie tak aby była prawie na wprost z drzwiami wejściowymi i zasłaniała jakąś część salonu, my też o tym myślimy, bo wchodzić do domu, i od razu widzieć salon to trochę bez sensu. zastanawiamy się nad likwidacją wykusza. zobaczymy co powie architekt. wybieramy się do niego na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaSławek 13.03.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam. jeszcze był pomysł zrobienia wielkiej łazienki nad garażem ale jak szybko powstał taki pomysł tak szybko upadł. hehe a wykusz jednak zostanie. COFNELI MI WARUNKI ZABUDOWY i muszę za tym biegać od nowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 20.03.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam wszystkich Andżeliko i Wojtku - serdeczne dzięki za pokazanie Z40. Wizyta u Was utwierdziła nas w przekonaniu, że to jest "ten" dom. Z zewnątrz mały, a wnętrze zaskakuje przestronnością i funkcjonalnością. Dom nas oczarował. W tym tygodniu zamawiam projekt Z40GPp. A potem zaczną się schody z formalnościami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 23.03.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Hej, dlaczego LenaM tak długo się nie odzywa, taki ciekawy dziennik budowy "naszego" z40 prowadzi a tu tyle czasu cisza. Zaskoczy nas pewno postępami na budowie.gadi - oglądam Twoje fotki z budowy i stwierdzam, że okna zostawiłeś w wymiarach projektowych i tak sobie myślę że są ogromne, z jednej str. fajnie ale przy naszym chłodnym klimacie to chyba trzeba będzie 3-szybowe wstawić. Ja pomniejszyłam kuchenne (jest takie jak w gabinecie).madazłotko - po wizycie u Wojtka z pewnością sporo wyciągnęłaś wniosków; co powtórzyć a co zmienić.Ja jeszcze papiery załatwiam, jedynie w sobotę ostatni termin wycinki 4 drzew (do końca marca) na naszej działce, które blokują wjazd na nią. Tak więc powoli zbliżamy się do realizacji budowy.pozdrawiam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 24.03.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Wizyta u Wojtka dużo nam dała. Po pierwsze zobaczyłam jak naprawdę wyglądają wnętrza i jestem zachwycona. Gadi zostawił okno kuchenne jak w projekcie, ale wg mnie jest ono zbyt wielkie. Pomniejszę je podobnie, do wymiarów tego z gabinetu, chyba że te zmienię na balkonowe - jeszcze nie jestem zdecydowana. Podobnie jak Gadi chcę dodać okno w ścianie obok kuchni, ale tu na przeszkodzie stoi mój ślubny, ma inną wizję. Będzie walka My też mamy na działce drzewa - urocze sosny, są jednak na końcu działki więc nie będą nam przeszkadzać w budowie a widok z okien będzie niesamowity. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 24.03.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 To fajnie że zobaczyłaś dom w realu, masz teraz o czym marzyć, ja analizowałam Wojtka zdjęcia i forum, wiele "zgapiłam". Świerki musimy wyciąć z wielkim żalem. Mamy pozwolenie starostwa wydz. ochrony środowiska - termin do końca marca (później zaczynają krążyć soki). Początkowo siedem miało pójść pod topór ale po dogłębnych przymiarkach tylko cztery aby można było wjechać samochodem. Furtka będzie między dwoma świerkami, prawdziwa gimnastyka. Zaprojektowałam dwa okna w salonie, symetrycznie pod górnymi drzwiami balkonowymi, będą nieotwierane (witryny czy jak to się nazywa). Życzę owocnej lektury projektu;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 27.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) Projekt przeanalizowany. Okna wstępnie pozmieniane na moich wydrukach - teraz wizyta u architekta i omówienie szczegółów. Od Wojtka skopiowałam okno na klatce schodowej,elegancko doświetla schody. pozdrowionka Edytowane 27 Marca 2011 przez madazlotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor82 04.04.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam wszystkich budujących Z40.Od roku przeglądam projekty szukając tego jedynego i na chwilę obecną najbardziej podoba mi się Z40 (~110m2 p.u, poddasze użytkowe, dach dwuspadowy, dodatkowy pokoj na dole, prosta bryła - to były najwazniejsze kryteria). Jestem już praktycznie zdecydowany na zakup, ale chętnie zobaczyłbym dom na żywo. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów buduję dom w podlaskim lub ościennych województwach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 05.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Popytaj na portalu extra dom, tam też jest kilka osób budujących z40 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor82 08.04.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dzięki,już się rejestruję i pytam, widziałem sporo osób z mazowieckiego, może uda się podjechać i obrzejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 17.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 W ramach ożywienia wątku pochwalę się - czekam na pozwolenie na budowę. Projekt po adaptacji, poszukuję ekipy do sso. Pozdrawiam Zetkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 11.05.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, ponieważ czekam na pozwolenie budowy wertuję, przeglądam, analizuję tematy które niedługo przydadzą się gdy ruszy "lawina" budowlana z40. Przeglądając ten wątek z żalem stwierdzam że el.tomo zakończył wpis w lipcu ub. roku. Wrzucił na zachętę trochę interesujących zdjęć z realizacji budowy. Naprawdę szkoda, że nie pochwalił się finałem tego trudu jakim jest wybudowanie domu. Mam nadzieję że końcowy efekt wypadł zadawalająco i pięknie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 15.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Nudą wieje na forum. Po otrzymaniu pozwolenia na budowę ( po błaganiach u pań w starostwie tempo było rekordowe ) czekam na decyzję z banku o przyznaniu kredytu. Obecnie studiuję kwestię dachu i zastanawiam się - dachówka czy blacha. Jeszcze mam chwilkę do namysłu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błaszyki 15.05.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Zastanawia mnie opłacalność montażu wentylacji mechanicznej z rekuperatorem zamiast standardowej grawitacyjnej. czy ktoś zastanawia się albo rozważa takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 17.05.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 madazlotko - odnośnie dachówki, w poprzednim domu miałam blachodachówkę; było ją słychać, jak pracowała, zwłaszcza wieczorem i w nocy. Słychać było też uderzenia deszczu, to właściwie nic wielkiego ale zawsze mankamenty. Po pięciu latach na skraju arkuszy zaczęla się łuszczyć, rozwarstwiać. Zaznaczam, że była dobrego, drogiego producenta. Reklamacji nie przyjęli bo przestali istnieć na polskim rynku. Ta blachodachówka poleży z pewnością jeszcze długie lata ale po tym doświadczeniu położę teraz jakąś ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts