VTS 24.03.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 ale to powinnaś przedyskutować z jakimś projektantem wnętrz albo na FM są wątki o aranżacji to Ci poradzą bo wg mnie pomysł jest odważny. A u nas na budowie już ma się ku końcowi; pomalowali wnętrza w zaplanowanych kolorkach a wyszły trochę inne i położyli podłogi gresowe tam gdzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 24.03.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 kawałek łazienki górnej w trakcie prac, Lena poznajesz kafelki? Wybrałam z tej serii inne z bogatego wzornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 24.03.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 kawałek łazienki górnej w trakcie prac, Lena poznajesz kafelki? Wybrałam z tej serii inne z bogatego wzornika [ATTACH=CONFIG]107687[/ATTACH] Widzę, że masz okno w ścianie bocznej łazienki - niezły pomysł. Dobrze doświetlą wnetrze. Kolorek w kuchni - super Kiedy zamierzasz się wprowadzać? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 25.03.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 mada kupujesz okna dachowe do łazienki i pokoju obok czy jeszcze do pozostałych? bo widzę że masz również drzwi balkonowe. U nas doświetlenie tylko tymi drzwiami balkonowymi stwierdzam jest wystarczające. Pytasz kiedy się wprowadę, no prawie zaraz, ale na święta jeszcze nie, trochę logistyki, pozamykać sprawy w dotychczasowym miejscu zamieszkania trzeba, są to jednak emocje , życiowa zmiana. Z najważniejszych spraw to jeszcze trzeba wkopać szambo, bo w gminie kładą kanalizę ale do naszej głuszy jeszcze nie doszli, obiecują w tym roku... No i przyjechała zabawka dla dużych silnych chłopców, którą trochę się pobawią i będzie w domku ciepło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 25.03.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Okna połaciowe będą w sumie 4 - w pokoju córki ( z dwóch zrobiliśmy jeden duży ) poza tymi balkonowymi będą 2 połaciówki, żeby było jaśniej. Do tego łazienka i kolejny pokój. Daleko macie od obecnego miejsca zamieszkania do nowego domu? Ja mam ok. 22 km, ale jazda przez całe miasto to około 30 minut z obecnego domu, gdy dochodzą korki robi się godzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka25 25.03.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Czy ktoś może mi napisać jakie są wymiary strzemion w fundamencie?bo pojawiła się okazja żeby je korzystnie kupić a niestety projekt w Starostwie i zero dostępu do niego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 26.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 zulka, a może znajdziesz w projekcie z40 w PDF-ie publikowanym przez pracownię studia z500 (nawet nie wiem co to te strzemiona ). mada, to będziecie mieli b. jasno u góry i możliwość obserwowania nieba co jest dużą przyjemnością o każdek porze dnia, nocy i roku. Masz blisko na budowę, możesz zaglądać i doglądać codziennie. My mamy daleko 65 - 70 km więc budowa na odległość. Chociaż w ostatnią niedzielę byliśmy ekspresowo w jedną godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 26.03.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) zulka25 podsyłam skany do tych strzemion. Widok ław a drugi to opisówka z rysunkami zbrojenia. VTS ło tam zaraz na rękach nosić, po co kobietę nadwerężać, już wy wiecie jak faceta docenić.... A ja mam na budowę ok 3km, wielka rzecz jestem na każde zawołanie, a że max sam robię to i czasem z pracy trzeba było wyskoczyć bo coś przywieźli i wtedy bliskość ma znaczenie. Edytowane 26 Marca 2012 przez elkacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 26.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 zulka25 daj jakiś namiar to wyślę ten kosztorys szczegółowy.Chciałem wiadomością prywatną ale tam chyba nie można załączników dodawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 27.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 elkacper - ja też jestem na budowie na każde zawołanie, tylko dłużej jadę tracę na te dojazdy cenny urlop, ale cóż ktoś to musi robić. Niedługo będę ciągnąć kabel prądowy do domu - fortunę na niego wydam bo potrzeba aż 50 m :/ nie wspomnę o koparce, robociźnie, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka25 28.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 elkacperbardzo dziękuję za pomoc:)mój mail:[email protected]:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 30.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) ZE nie odpuszcza. Okazuje się, że nasza sieć nie ma jeszcze odbioru technicznego, a bez tego nie mogę złożyć wniosku o przyłaczenie mimo, że wszystko mam przygotowane. Pozostało mi zainwestować w agregat, bo ekipa wchodzi 3 kwietnia Pozdrawiam ZE Edytowane 30 Marca 2012 przez madazlotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 31.03.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 hej VTSkafle poznaję a i owszem. Ale ta Twoja łazienka wygląda zupełnie inaczej niż moja. Aż dziwne, że to to samo pomieszczenie. Ale powiedz mi co zrobiłaś z kominem, skoro masz takie piękne okno w łazience w miejscu, gdzie ja mam właśnie komin.Ale z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć.pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 31.03.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 mada, faktycznie trochę pod górkę masz w tej chwili ale jak dekarz skończy dach ile radości będzie bo to ważny etap na budowie . trzymaj się ciepło (u nas pada śnieg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 31.03.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Lena, Dzielna Dziewczyno- zdjęcia wkleję w przyszłym tygodniu, będą aktualne bo mają zamontować schody. Jak zobaczysz górną łazienkę to się zdziwisz , zdecydowaliśmy się na blue , odważny kolorek. Parter będzie stonowany i poprawny w aranżacji a góra kolorowa. Komina nie mam bo poszliśmy w pompę ciepła, już grzeje. Ale Ty i tak masz dużą łazienkę bo gabaryty domu o metr powiększone, to jest b. dużo na całości. Pozdrawiam serdecznie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 04.04.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Hej, dla podtrzymania tematu znowu się odzywam. Schody miały się montować ale jest niestety parodniowy poślizg, trudno, trzeba być wyrozumiałym i cierpliwym . W domku bałagan totalny; składowane drzwi wejściowe, wewnętrzne, panele podłogowe, biała armatura, płytki i masę potrzebnego pracującym panom sprzętu. Znalazłam tylko jeden czysty kącik do tego z zimowym kwietniowym widoczkiem, więc wklejam oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 07.04.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wszystkim Sympatykom domku Z40 ZDROWYCH RADOSNYCH Świąt Wielkiej Nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 10.04.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Hej, mam pytanie; czy ktoś z Was mających szambo ma je podłączone szybkozłączką do ogrodzenia? Jest parę wątków na FM ale z ub. lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 17.04.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Hmmmm, a co to znaczy "szambo szybkozłączką do ogrodzenia" ????Albo czegoś jeszcze nie wiem albo się nie zrozumieliśmy. A przy okazji szamba to szczęście że nie zrobiłem jak były wykopy bo teraz już miasto jedzie ostro i na jesień ma ruszyć, byłoby jeden koszt mniej.Rurki do wylotu i finał. Mam nadzieję że złoży się terminem z zamieszkaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 17.04.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 elkacper, to masz szambo czy kanalizę bo teraz ja nie rozumię a szybkozłączka (określenie skrótowe) to połączenie szamba rurą i podłączenie do ogrodzenia aby szambonurek nie wjeżdżał na posesję tylko pod płot http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts