VTS 19.04.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 hej, u nas montują schody można w końcu normalnie pokonywać różnice poziomów i się przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 21.04.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 świetne schody Ja już mam położoną blachodachówkę, zamontowane jedno okno i ścianę nad garażem ocieploną i z barankiem teraz czekam na pozostałe okna, mają byc na początku maja. http://desmond.imageshack.us/Himg401/scaled.php?server=401&filename=zdjcie0035x.jpg&res=landing i widok od garażu http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=zdjcie0036ja.jpg&res=landing a to widok z okna u młodej http://img220.imageshack.us/img220/7162/zdjcie0033tc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 21.04.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) mada ładny, zgrabny i mały (w porównaniu z naszym na piwnicy) jest Wasz domek. A młoda to nie musi wieszać na ścianach żadnych dzieł sztuki w swoim pokoju bo ma piękny pejzaż okienny namalowany przez samą matkę naturę. Cieszę się że prace u Was postępują. A nasze schody mają jeszcze poręcz z tralkami. I już się przeprowadzamy. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez VTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 23.04.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 mada ładny, zgrabny i mały (w porównaniu z naszym na piwnicy) jest Wasz domek. A młoda to nie musi wieszać na ścianach żadnych dzieł sztuki w swoim pokoju bo ma piękny pejzaż okienny namalowany przez samą matkę naturę. Cieszę się że prace u Was postępują. A nasze schody mają jeszcze poręcz z tralkami. I już się przeprowadzamy. ale Wam zazdroszczę ja jeszcze jakieś 4 m-ce Kochana - powiedz na jakim etapie zamawiałaś schody? nie wiem czy mogę zrobić to już teraz czy czekać aż będę miała posadzki? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zet40 26.04.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam wszystkich serdecznie , jestem właśnie na etapie elektrycki i chciał bym zobaczyć jak jest rozmieszczona w waszych pięknych domkach z góry serdecznie dziękuję. Jak by było można wrzucic pare fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 28.04.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 mada - co do schodów, wydaje mi sie że powinniście zamawiać. Z realizacją jest różnie. Nasze miały być w ciągu miesiąca a przedłużyło się do sześciu tygodni. Lepiej gdy będą wykonane i czekały na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 29.04.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam wszystkich serdecznie , jestem właśnie na etapie elektrycki i chciał bym zobaczyć jak jest rozmieszczona w waszych pięknych domkach z góry serdecznie dziękuję. Jak by było można wrzucic pare fotek. Witaj na naszym forum ja nie mam wielu zdjęć elektryki ale spójrz do Sysi (Jarosław), na Jego dokumentację zdjęciową https://picasaweb.google.com/e.wronki albo z Nim się skontaktuj, życzliwy chłop, doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 05.05.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 puk, puk, jest tu ktoś? Z pewnością wszyscy ciężko pracują na swoich budowach w majowy długi weekend. Pochwalę się naszą dolną łazienką, może kogoś zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 06.05.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 świetna łazienka, Twoja jest duża bo nie masz kotłowni.Przemyślałam sprawę schodów i poczekam z zamawianiem aż zrobię posadzki. Teraz mam 4 tygodnie przestoju, bo czekamy na okna i drzwi zew. ( na te czeka się najdłużej ). Po zamknięciu chatki ruszamy pełną parą, żeby wprowadzać się najpóźniej we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 10.05.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 hej, trochę szkoda tego przestoju na Twojej budowie ale siła wyższa; odpoczniesz i przygotujesz do dalszego etapu. Myśmy też długo czekali na drzwi zewnętrzne ale budowlańcy wstawili jakieś z odzysku i tkwiły do ostatniej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 24.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nobry Ja schody robiłem jeszcze przed wylewkami i nawet ociepleniem podłogi. Na gołym betonie uwzględniając grubości ocieplenia, wylewki i ew. podłóg żeby na finał wyjść na odpowiednią wysokość do pierwszego stopnia. Dzięki temu kotwiłem schody do mocnej płyty żelbetowej a nie do "lichej" cienkiej wylewki z mixokreta. Tak chciałem a jak "się robi" nie wiem PS. Obecnie jadę z elektrykiem, a na Dzień Dziecka mają przyjechać wylewkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 04.06.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 06.06.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Hejka Jak prace na budowach? U nas okna wstawione, działają elektrycy, w poniedziałek wchodzi hydraulik, a w czwartek tynkarze, czyli ruszyło się W wolnej chwili w rzucę zdjęcia. Przy okazji pochwale się, że lokatorzy naszego domu - ptaszki kopciuszki i jaskółki - zaczynają opuszczać gniazda. Wczoraj goniliśmy na poddaszu małe kopciuszki, a jaskółki eksmitowaliśmy z gniazdem na dwór w zeszłą niedzielę, niedługo i one odlecą. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 07.06.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 mada to jesteś zadowolona że budowa nabrała tempa. Front robót przygotowałaś dla fachowców, teraz tylko terminowość i do przodu. Radość z każdego efektu. Zdjęcia wrzuć koniecznie, zobaczymy jak Twój domek pięknieje. Z ptaszkami postapiliście słusznie wyprowadzając gniazdo na zewnątrz. Jak się mieszka poza miastem kontakt z przyrodą jest b. bliski. Gorzej z komarami i muchami, trzeba specjalne siatki montować i wydatek znowu. Nasz dom skończony ale wokoło niego teren pobudowlany i ugór i to jest dopiero wyzwanie aby przekształcić go w ogród Jeszcze pokażę naszą kuchnię, nie że się chwalę ale jak dobrze jest usytuowana w projekcie z40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.06.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 VTS - bardzo ładna, jasna kuchnia Napisz proszę na jakiej wysokości od podłogi macie okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 08.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Witam Miłośników Z40:) Po kilku latach poszukiwań jak najbardziej idealnego projektu, fascynacją domami z drewna (potem rezygnacją z takiej technologii), Agatką z garażem 2st., domami parterowymi, projektem Z204, trafiłam na Z40 i już nie chcę żadnego innego projektu:) Przeczytałam cały Wasz wątek i dodałam do ulubionych. Mam nadzieję, że pozwolicie skorzystać z Waszych cennych doświadczeń i rad:) Kończymy z Mężem formalności dotyczące działki i wkrótce kupujemy projekt wspaniałego Z40:) Przemyśleliśmy zmiany w projekcie i ustaliliśmy: - zmniejszenie wymiarów okien w kuchni, dolnej łazience i kotłowni; - prawdopodobnie wydłużenie okien w dolnej łazience i kotłowni do długości okna w kuchni; - likwidacja ścianki przed wejściem do pokoju na dole; - przedłużenie ścianki za kominkiem, by osłonić salon przed widokiem z wiatrołapu; - prawdopodobnie dodatkowe okno w salonie; - powiększenie lub likwidacja wykuszu - bo ten w projekcie ma trochę dziwne wymiary jak dla mnie; - zmiana kształtu tarasu; - balkon i okna balkonowe na poddaszu do dwóch "dużych" pokoi; - prawdopodobnie likwidacja okien połaciowych w na poddaszu w dwóch "dużych" pokojach. Jak widzicie mamy kilka wątpliwości - może pomożecie je rozwiać? Edytowane 8 Czerwca 2012 przez sawanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 08.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Sylwia okno w kuchni i dwa w salonie na 110 od podłogi. sawanna radzę Ci zrobić wykusz, ale wiekszy niz w projekcie, fantastyczne miejsce do posiedzenia na kanapie, fotelu i obserwacji widoku za dużym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 12.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Mój wykusz jest taki sam jak w projekcie i powiem, że naprawdę jest wielki. Ja przewiduję wykorzystać go na ławeczkę, tym bardziej że za oknem mam brzozowy lasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 15.06.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Mam pytanie do tych, którzy zamieszkali już w Z40 (może tu jeszcze zaglądają...): co zrobilibyście inaczej, gdybyście mieli budować Z40 jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 15.06.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 i nic nie mogę wymyśleć. Naprawdę wszystko jest ok. Z tym że sporo zmieniliśmy na etapie projektowania m.in. na podstawie wpisów budujących z40. Mamy podpiwniczenie na całości i to rozwiązuje wiele kwestii. Z pewnością w projekcie jest zbyt mały wiatrołap (powiększyliśmy go o łazienkę dolną, którą przesunęliśmy do kotłowni). W tak małym pomieszczeniu nie mozna przywitać i pożegnać gości, nie mówiąc juz o zdjeciu okrycia i powieszenia go. Jeśli starannie z wyobraźnią pod własne potrzeby naniesiesz zmiany w projekcie będziesz zadowolona. A jest tych detali mnóstwo. Bo to są indywidualne oczekiwania kazdego inwestora. powodzenia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts