Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 565
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sawanna, jeśli ta krótsza szyba kominkowa ma być od "korytarza", a dłuższa skierowana na salon, to moim zdaniem ta ścianka będzie za długa. Widzisz na fotce powyżej jak to u nas wygląda. Na ścianie "kominkowej" nie ma szału jeśli chodzi o ilość miejsca. I tak pan co robił wykończeniówkę bręczał, że kominek zbyt blisko telewizora będzie... ;)

easy78, dziękuje za odpowiedź. Napisz mi, proszę, jakie są wymiary podstawy Twojego zabudowanego kominka.

Witam,

chciałam zapytać jak długie krokwie (w sensie ile metrów ma 1 krokiew) na domek z40??

Z góry dziękuję i pozdrawiam :):):D

Agata, to zależy co kto lubi. ja zawsze chciałem mieć duuuuuuże (no może duuże )okapy -lubię posiedzieć podczas burzy na dworze (tudzież "na polu" jak jesteś z południa Polski ;) ). Poza tym podniosłem ściankę kolankową, więc aby dom nie wyglądał "łyso" to trochę dodałem. A że znalazłem mój "średniotechniczny" rysunek który dałem do tartaku to proszę bardzo: http://img850.imageshack.us/img850/2177/drewnodachowe.jpg

Wojteeek Witam:) rownież budujemy z40, za kilka tygodni zaczniemy dach i trafilam na ten watek o zadaszeniu tarasu, co bardzo mi sie spodobalo. Czy mogłabym prosić o zdjęcie jak to wyglada, bo jeszcze na tym etapie moglibysmy dokonac i ten pomysł zrealizować.

pozdrawiam

Wojteeek Witam:) rownież budujemy z40, za kilka tygodni zaczniemy dach i trafilam na ten watek o zadaszeniu tarasu, co bardzo mi sie spodobalo. Czy mogłabym prosić o zdjęcie jak to wyglada, bo jeszcze na tym etapie moglibysmy dokonac i ten pomysł zrealizować.

pozdrawiam

Się robi:

Zernij tam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc3015a7bdda349e.html

Zdjęcie nr 810 jest zrobione z rogu tarasu

Hmmm. W/g mnie to zależy od ustawienia domu względem stron świata. Mój dom jest ustawiony wykuszem na południe i (całkowicie przypadkowo- to okazało się po wybudowaniu domu i mieszkaniu pełnego roku kalendarzowego) jest tak, że w zimie słońce zagląda pod okapem przez wykusz i drzwi balkonowe do domu, aż do kuchni (tym samym ładnie nagrzewa dom w zimowe słoneczne dni), a w lecie natomiast słońce jest na tyle wysoko, że okap daje ładny cień co powoduje, że przeszklone drzwi balkonowe i wykusz nie działają jak szklarnia. I w obu przypadkach mam wystarczająco światła. Ale wczoraj wieczorem, jak siedziałem i zastanawiałem się nad tym, to mam wrażenie, że w przypadku domu ustawionego wykuszem na północ może być dość ciemno. Z drugiej strony dzisiaj u mnie leje od rana i jest ponuro, a mimo to w domu jest bardzo jasno. Wydaje mi się, że ilość okien w tej ścianie jest tak duża, że nie ma obawy o zbyt małe naświetlenie.

do sawanna: przepraszam, że się wtrącę w rozmowę ale ja np. będę robiła w tej wnęce a dokładniej pod samymi schodami - stopniami - szuflady. Takie w zabudowie ze skosem jak mierzyłam powinny się zmieścić 3. Np. na buty albo słoiki:)

do sawanna: przepraszam, że się wtrącę w rozmowę ale ja np. będę robiła w tej wnęce a dokładniej pod samymi schodami - stopniami - szuflady. Takie w zabudowie ze skosem jak mierzyłam powinny się zmieścić 3. Np. na buty albo słoiki:)

dziękuję, rozważę takie rozwiązanie. wszelkie rady są dla mnie pomocne

• 2 weeks później...

sawanna, co do samej wnęki chyba nie mam. Ja trzymam tam odkurzacz i inne podobne "pierdoły". jeśli będziesz miała tak jak ja wylewane betonowe schody to zwróć uwagę i pilnuj aby były proste i równe. U nas to jest skopane - widać że drzwi zamykające wnękę mają skos (prawa strona jest odrobinę wyżej).

Nasz wiatrołap

http://imageshack.us/a/img703/9562/imag0721m.jpg

:)

• 2 weeks później...