Agata78 05.05.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Witam, chciałam zapytać jak długie krokwie (w sensie ile metrów ma 1 krokiew) na domek z40?? Z góry dziękuję i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 14.05.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 sawanna, jeśli ta krótsza szyba kominkowa ma być od "korytarza", a dłuższa skierowana na salon, to moim zdaniem ta ścianka będzie za długa. Widzisz na fotce powyżej jak to u nas wygląda. Na ścianie "kominkowej" nie ma szału jeśli chodzi o ilość miejsca. I tak pan co robił wykończeniówkę bręczał, że kominek zbyt blisko telewizora będzie... easy78, dziękuje za odpowiedź. Napisz mi, proszę, jakie są wymiary podstawy Twojego zabudowanego kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 14.05.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 VTS, czy pogłębiałeś wnękę w kuchni na ścianie, gdzie masz piekarnik? Oryginalnie w projekcie jest 45 cm, a piekarniki, lodówki itd. mają zazwyczaj 60 cm głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 14.05.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 nie, wnęka od str. okna ma 0,66 m. a od str. salonu 0,77 nie wiem dlaczego na rys. w projekcie jest 0,45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 14.05.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Witam, chciałam zapytać jak długie krokwie (w sensie ile metrów ma 1 krokiew) na domek z40?? Z góry dziękuję i pozdrawiam :) Agata, to zależy co kto lubi. ja zawsze chciałem mieć duuuuuuże (no może duuże )okapy -lubię posiedzieć podczas burzy na dworze (tudzież "na polu" jak jesteś z południa Polski ). Poza tym podniosłem ściankę kolankową, więc aby dom nie wyglądał "łyso" to trochę dodałem. A że znalazłem mój "średniotechniczny" rysunek który dałem do tartaku to proszę bardzo: http://img850.imageshack.us/img850/2177/drewnodachowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 15.05.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Bardzo dziękuję za pomoc. U mnie też mówi się na dworze;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 20.05.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 easy78, i jeszcze jedna prośba (mam nadzieję, że nie straciłeś jeszcze cierpliwości): mógłbyś wkleić zdjęcie wykończonych schodów (najbardziej chodzi mi o wygląd wnęki pod schodami z zewnątrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 23.05.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 sawanna, wkleję wieczorem. Same schody jeszcze nie wykończone, ale wnęka juz zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka821 23.05.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Wojteeek Witam:) rownież budujemy z40, za kilka tygodni zaczniemy dach i trafilam na ten watek o zadaszeniu tarasu, co bardzo mi sie spodobalo. Czy mogłabym prosić o zdjęcie jak to wyglada, bo jeszcze na tym etapie moglibysmy dokonac i ten pomysł zrealizować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 23.05.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Wojteeek Witam:) rownież budujemy z40, za kilka tygodni zaczniemy dach i trafilam na ten watek o zadaszeniu tarasu, co bardzo mi sie spodobalo. Czy mogłabym prosić o zdjęcie jak to wyglada, bo jeszcze na tym etapie moglibysmy dokonac i ten pomysł zrealizować. pozdrawiam Się robi: Zernij tam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc3015a7bdda349e.html Zdjęcie nr 810 jest zrobione z rogu tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka821 24.05.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 dziekuje bardzo za fotki, no to mamy teraz z mężem temat do dyskusji jeszcze pytanko czy to zadaszenie nie zabiera za duzo światła, w sensie zeby w salonie bylo jasno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona710 25.05.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 witam bardzo podoba mi sie wnetrze salonu. Prosze napisac co to za lampy sufitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 25.05.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Hmmm. W/g mnie to zależy od ustawienia domu względem stron świata. Mój dom jest ustawiony wykuszem na południe i (całkowicie przypadkowo- to okazało się po wybudowaniu domu i mieszkaniu pełnego roku kalendarzowego) jest tak, że w zimie słońce zagląda pod okapem przez wykusz i drzwi balkonowe do domu, aż do kuchni (tym samym ładnie nagrzewa dom w zimowe słoneczne dni), a w lecie natomiast słońce jest na tyle wysoko, że okap daje ładny cień co powoduje, że przeszklone drzwi balkonowe i wykusz nie działają jak szklarnia. I w obu przypadkach mam wystarczająco światła. Ale wczoraj wieczorem, jak siedziałem i zastanawiałem się nad tym, to mam wrażenie, że w przypadku domu ustawionego wykuszem na północ może być dość ciemno. Z drugiej strony dzisiaj u mnie leje od rana i jest ponuro, a mimo to w domu jest bardzo jasno. Wydaje mi się, że ilość okien w tej ścianie jest tak duża, że nie ma obawy o zbyt małe naświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 25.05.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 sawanna, wnęka pod schodami:http://imageshack.us/a/img38/7949/48471822.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 25.05.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 easy78, dziękuję za zdjęciemasz dla mnie jakieś rady co do tej wnęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z40stka 27.05.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 do sawanna: przepraszam, że się wtrącę w rozmowę ale ja np. będę robiła w tej wnęce a dokładniej pod samymi schodami - stopniami - szuflady. Takie w zabudowie ze skosem jak mierzyłam powinny się zmieścić 3. Np. na buty albo słoiki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 27.05.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 do sawanna: przepraszam, że się wtrącę w rozmowę ale ja np. będę robiła w tej wnęce a dokładniej pod samymi schodami - stopniami - szuflady. Takie w zabudowie ze skosem jak mierzyłam powinny się zmieścić 3. Np. na buty albo słoiki:) dziękuję, rozważę takie rozwiązanie. wszelkie rady są dla mnie pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 06.06.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 sawanna, co do samej wnęki chyba nie mam. Ja trzymam tam odkurzacz i inne podobne "pierdoły". jeśli będziesz miała tak jak ja wylewane betonowe schody to zwróć uwagę i pilnuj aby były proste i równe. U nas to jest skopane - widać że drzwi zamykające wnękę mają skos (prawa strona jest odrobinę wyżej). Nasz wiatrołap http://imageshack.us/a/img703/9562/imag0721m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuma 21.06.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Witam wszystkich nasza Zetka już na wykończeniu . dzisiaj kończą schody z czego bardzo się cieszę. kafle już prawie wszystkie. teraz czas na podłogi i malowanie. easy78 mam pytanie o kaloryfer ozdobny w salonie, z jakiej jest firmy ? sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 22.06.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Dziuma, to grzejnik firmy Jaga, model Iguana Circo ścienna. Sprawdza się bardzo dobrze - nie tylko wygląda, ale i porządnie grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts