sawanna 22.06.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Dziuma,pokaż nam, proszę, zdjęcia Twojego z40. Jakich zmian dokonałaś w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuma 30.06.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o zmiany to tylko takie, że zrobione zostało wejście do pokoju nad garażem, dołożyliśmy okna w ścianach szczytowych, zmniejszyliśmy ilość okien dachowych oraz delikatnie przesunęliśmy ściany działowe. Podnieśliśmy też ścianki kolankowe. Prawie w całości udało nam się zrobić łazienki , kotłownię i elewację. teraz zabieramy się za wielkie malowanie . a w tak zwanym "międzyczasie" czekamy na kuchnię. Przed nami jeszcze dużo pracy, ale schody już są z pierwszym użytkownikiem Ze zdjęć to tyle, bo nie uaktualniałam ostatnio a jak wasze postępy? Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Dziuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 30.06.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Dziuma, widzę, że masz wejście ze schodów do pokoju nad garażem. Zmienialiście nad tym pokojem kąt nachylenia dachu na 40 stopni. P.S. U mnie na razie dopiero stan zero, w przyszłym tygodniu ruszamy ze ścianami parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuma 01.07.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) hej. musieliśmy zmienić kąt nachylenia zgodnie z warunkami zabudowy , ale bez tego też planowaliśmy to zrobić , aby to pomieszczenie było bardziej funkcjonalne . Za pomysł schodów do pokoju to muszę męża pochwalić a tak prezentuje się nasza elewacja, oczywiście jeszcze nieskończona, bo brakuje kamienia Edytowane 1 Lipca 2013 przez Dziuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 03.07.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam, mam pytanie o ile podnieśliście ścianki kolankowe, bo Wasz dom najbardziej przypomina tego ze strony Z500 ???? Pozdrawiam:) Jeśli chodzi o zmiany to tylko takie, że zrobione zostało wejście do pokoju nad garażem, dołożyliśmy okna w ścianach szczytowych, zmniejszyliśmy ilość okien dachowych oraz delikatnie przesunęliśmy ściany działowe. Podnieśliśmy też ścianki kolankowe. Prawie w całości udało nam się zrobić łazienki , kotłownię i elewację. teraz zabieramy się za wielkie malowanie . a w tak zwanym "międzyczasie" czekamy na kuchnię. Przed nami jeszcze dużo pracy, ale schody już są z pierwszym użytkownikiem [ATTACH=CONFIG]198236[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]198237[/ATTACH] Ze zdjęć to tyle, bo nie uaktualniałam ostatnio a jak wasze postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuma 04.07.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 ściankę podnieśliśmy o 2 pustaki i od razu wydłużyliśmy dach, aby wyglądał ładnie . Nie chcieliśmy zmieniać wyglądu Z40 bo nam się taki podoba . A jak u was postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 05.07.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 No cóż. My ciągle grzęźniemy w papierach, ale chyba już bliżej niż dalej:). Jak na razie podziwiam Wasze zbliżające się ku końcowi inwestycje:) i nie mogę się doczekać mojej budowy:). Skoro wydłużyliście dach, to jakiej długości wyszły Wam krokwie????Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuma 07.07.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Witam Agata78. z tego co pamiętam , to krokwie wydłużyliśmy o około 80cm . A jeśli mogę coś podpowiedzieć : to przed budową warto przemyśleć a nawet rozrysować umeblowanie właśnie próbujemy ustawić wymarzonej wielkości meble i trochę mamy z tym kłopot zawsze gdzieś brakuje nam kilko centymetrów . plan mebli w kuchni przyda się pod elektrykę , aby potem nie niszczyć pięknie wykonanych tynków . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 08.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dziuma bardzo dziękuję za rady. Wszystkie na pewno się przydadzą. Czekamy teraz na zdjęcia wnętrz:):). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 08.07.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dziuma bardzo dziękuję za rady. Wszystkie na pewno się przydadzą. Czekamy teraz na zdjęcia wnętrz:):). Pozdrawiam Ja również proszę o zdjęcia wnętrz:-) Dziuma, oprócz podwyższenia ścianki kolankowej o dwa pustaki, jakich zmian dokonałaś w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 10.07.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Do Sawanna - zmiany u Dziumy są opisane wyżej wraz ze zdjęciem jej schodów:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 10.07.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Do Sawanna - zmiany u Dziumy są opisane wyżej wraz ze zdjęciem jej schodów:). Pozdrawiam Rzeczywiście Od razu zaczęłam oglądać zdjęcia i przegapiłam treść. Dziękuję i również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 23.07.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Ale cisza nastała w naszym wątku Mam już zalany strop, za dwa tygodnie murowanie ścianki kolankowej. Na etapie adaptacji podniosłam ją do wys. 66 cm. A Wy, Szanowni Zetkowicze? Edytowane 23 Lipca 2013 przez sawanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 02.08.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 My za to wróciliśmy po urlopie i zastaliśmy wykończone schody!Wyszły bosko i kocham je miłością absolutną :mrgreen: http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/971670_565637506815148_1261512002_n.jpg http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/261881_565637556815143_1738235280_n.jpg Teraz na tapecie wyposażenie górnej łazienki w lustro i będzie wtedy w 100% gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 02.08.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 faktycznie piekne schody wyszły, takie nowoczesne - modernistyczne. Reszta domu tez w tym stylu bedzie? pochwal się dalszą realizacją, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 02.08.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Reszta domu już JEST Została do urządzenia tylko górna łazienka. Dom jest urządzony nowocześnie. Na wcześniejszych stronach są zdjęcia pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 02.08.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 easy, schody wyglądają cudnie. To mikrocement o ile dobrze pamiętam jedną z Twoich wcześniejszych wypowiedzi? Zdradź proszę więcej szczegółów dotyczących schodów. Jak zdecydowałeś się na taką technologię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 04.08.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 sawanna, jakie szczegóły Cię interesują? Jeśli chodzi o mikrocement to na etapie rozmów z panem, który robił wykończeniówkę (nasz kolega) z jego strony padła taka sugestia. Ponieważ ja nie lubię wybierać z miliona wzorów, kolorów i nie lubię wielości różnych materiałów, to pasowało mi to, że znalazłam materiał, który może być położony zarówno na podłodze jak i na ścianach, w kuchni, łazience przedpokoju... no i jak się okazało na schodach też Schody są betonowe. Przed położeniem mikrocementu muszą być porządnie wyszlifowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 04.08.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 easy78, dziękuję za odpowiedź. Czy takie schody się błyszczą? Mógłbyś wstawić jeszcze kilka zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 04.08.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Zależy jakim pokryjesz je lakierem. My wszędzie mamy lakier matowy w związku z tym nic się nie błyszczy Jutro spróbuję zrobić jeszcze zdjęcia schodów z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts