Wojteeek 09.11.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witaj sysia_w. Pierwszy raz widzę tak osadzone (odsadzone) okna. Czy to jakaś technologia specjalnie do danego typu okna, czy każde drewno lub plastik (bo sam jeszcze nie wiem co będę miał) można w ten sposób montować. A drugie pytanie jak w temacie - z czego ocieplenie?PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oluniap 10.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 witam,ja mam jeszcze prośbę odnośnie zamieszczenia zdjęć z wnętrza budynku, bardzo mnie to interesuje, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 11.11.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 hejokna są plastikowe - jezierskiego, wystaja poza lico ściany 2cm, zamocowane na kotwach JB-D, uszczelnione będą taśmami illbruck - tzw montaż ciepły (przy okazji drogi). Likwiduje to mostek cieplny wokół okna, a poza tym wizualnie lepiej wygląda. Przy moim ociepleniu 25cm styropianu swisspor lambda, bedzie ok 20cm parapetu wewnatrz i 15cm na zewnątrz. Nie ma znaczenia z czego okna są, każde mozna tak zamontować.Pamietam o zdjęciach, ale przedwczoraj padł mi ostatecznie komputer, a dziś telefon i aparat szwankuje. Co za seria. Dziś korzystam z neta od sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oluniap 21.11.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 nie mogę się doczekać zdjęć, bardzo proszę o zamieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 01.12.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mi tez bardzo się podoba ten projekt, możecie mi powiedzieć ile trzeba mieć gotówki żeby wybudować ten domek w stanie surowym zamkniętym? Interesuje mnie wasze doświadczenia a nie wyliczenia ekspertów na papierze bo wiadomo będę budował w realu a nie na papierze i muszę liczyć wszystkie koszty. Pytam o SSZ bo chce w pierwszej kolejności wyszykować parter i się tam wprowadzić a potem z czasem będę robił piętro ale zanim to muszę mieć SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga13 07.12.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 witam wszystkich jestem zainteresowana tym projektem chętnie posłucham wszelkich porad na jego temat pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 07.12.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 dziś odzyskałem władzę nad moim komputerem, nie wdając się w szczegóły dlaczego tak długo miałem od niego wakacje podaje link do zdjęć wnętrz, a równocześnie proszę o wybaczenie tak długiego oczekiwaniaSSZ to u mnie jeszcze nie jest, ale do obecnego stanu wydałem już/dopiero 100tys, tyle że u mnie były jak na razie 2 ekipy - murarze od pudła i montażyści od okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 08.12.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Super. Aż zazdroszczę tego etapu.Tylko małe pytanie. Gdzie są kominy? Czy może będziecie mieli tylko GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 08.12.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 dziś odzyskałem władzę nad moim komputerem, nie wdając się w szczegóły dlaczego tak długo miałem od niego wakacje podaje link do zdjęć wnętrz, a równocześnie proszę o wybaczenie tak długiego oczekiwania SSZ to u mnie jeszcze nie jest, ale do obecnego stanu wydałem już/dopiero 100tys, tyle że u mnie były jak na razie 2 ekipy - murarze od pudła i montażyści od okien Super widziałem wszystkie zdjęcia chyba sporo jak na 100tys dach drzwi i okna sporo jeszcze tylko ściany działowe i piękna sprawa. budowa była w systemie gospodarczym czy porostu ekipa podjęła się etapu i załatwiła materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 09.12.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 na dachu będzie tylko wywiewka od kanalizacji, kominów dymnych nie będzie, brak kominka, a ogrzewanie elektrycznebędzie i GWC i wentylacja mechanicznadrzwi? drzwi są tymczasowemateriały oczywiście w swoim zakresie, ograniczam do minimum ingerencję obcych ekip na budowie, czasem ściągam kogoś do pomocy przy cięższych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga13 09.12.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Fajnie że można zobaczyc dom w realu to dużo daje pomaga w wizualu i podjęciu decyzji o projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 09.12.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Czy opłaca się ogrzewanie elektryczne? chodzi mi tu o koszty energii elektrycznej a może z innego powodu taka inwestycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matila 12.12.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 ogrzewanie elektryczne jest bardzo drogie i sie nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 12.12.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witam. W poniedziałek odbieram dziennik budowy , dogaduję majstra , czekam na koniec zimy i startujemy z Z40. Może ktoś zamieścić zestawienie ilości podstawowych materiałów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 12.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 ogrzewanie elektryczne jest bardzo drogie i sie nie opłaca Przy rekuperacji i "półmetrowej" warstwie ocieplenia pewnie będzie taniej niż moje pelety a oszczędzają na koszcie komina , pieca a komfort obsługi dużo większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 12.12.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Jak wybieraliśmy ten projekt rok temu, to była to nowość w z500, nikt go nie budował, a jednak się zdecydowaliśmy, dobrze że się teraz komuś przydadzą nasze fotki, znam ten etap wertowania katalogów.A ogrzewanie elektryczne jest jednym z elementów które wybrałem decydując się na energooszędnodność w domu.Mogłem wybrać tradycyjne rozwiązanie jak jest oryginalnie w projekcie.Ale decyzje jak budować zostały podjęte już dawno, teraz buduję i nie zastanawiam się już dlaczego/czy np. ogrzewanie elektryczne się opłaca. Zobaczymy jak skończymyZestawienie materiałów - trochę tabliczki mnożenia i masz. Murarze liczyli mi tylko deski i stemple i dowoziłem je nie raz. Resztę liczyłem sam - jak na razie mi niczego nie brakło, a zostawało po paczce styropianu, czy pół palety pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 12.12.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Nie ufam swoim teoretycznym wyliczeniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 15.12.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ogrzewanie elektryczne jest bardzo drogie i sie nie opłaca Przy rekuperacji i "półmetrowej" warstwie ocieplenia pewnie będzie taniej niż moje pelety a oszczędzają na koszcie komina , pieca a komfort obsługi dużo większy. A wy w jaki sposób będziecie ogrzewać ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 15.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Wizja na teraz to piec na pelety i mam nadzieję ,że nie zmienię zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 17.12.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 ciekawy sposób może tez to rozważę ale nie wiem jak jest z dystrybucją pelletu, niby ekologiczne paliwo i wygoda fajnie pomyśle o tym jak wybuduje dom, na teraz myślałem o ekogroszku ale nie mówię że nie zmienię zdania jak dom będzie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts