AndrzejK12 17.12.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Piec na pelety droższy, samo ogrzewanie też,ale węglem palić nie chcę więc u mnie groszek odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 17.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 a gdzieś przeczytałem że taniej wyjdzie palenie pellet niż węgla tylko trzeba zainwestować w piec, podobno tona węgla jest droższa itd, ja myślę że węgiel raczej nie będzie taniał a pellety kto wie w końcu to nie paliwo kopalne jak węgiel a jak się rozpowszechni albo zaczyna Chińczycy sklejać trociny to może będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 18.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Palenie peletami w dobrym piecu (ok.10 000PLN) kosztuje mniej więcej tyle ile gazem ziemnym więc wyraźnie drożej niż węgiel , a w obniżki cen pelet nie ma co wieżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 19.12.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Taki tłok na tym forum ,że chyba osobny dziennik budowy założę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 21.12.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Taki tłok na tym forum ,że chyba osobny dziennik budowy założę. a to źle że tłok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 21.12.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Taki tłok na tym forum ,że chyba osobny dziennik budowy założę. a to źle że tłok? To miał być sarkazm , żeby Was rozruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 21.12.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 spoko. w sumie faktycznie przydało by się trochę więcej wpisów było by ciekawej ja dopiero planuje budowę więc dużo nie powiem więcej będę pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga13 21.12.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 witam ponownie jestem prawie zdecydowana na projekt z40, pozostaje małe ale ,może ktoś z budujących je rozwieje,czy to na pewno trafiony projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 21.12.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 witam ponownie jestem prawie zdecydowana na projekt z40, pozostaje małe ale ,może ktoś z budujących je rozwieje,czy to na pewno trafiony projekt? Tani w budowie,tani w eksploatacji,ustawne wnętrza,podatny na przeróbki...nic tylko budować. Ja zaczynam jak tyko pogoda pozwoli - właśnie podpisałem umowę z firmą na SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 22.12.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 witam ponownie jestem prawie zdecydowana na projekt z40, pozostaje małe ale ,może ktoś z budujących je rozwieje,czy to na pewno trafiony projekt? Tani w budowie,tani w eksploatacji,ustawne wnętrza,podatny na przeróbki...nic tylko budować. Ja zaczynam jak tyko pogoda pozwoli - właśnie podpisałem umowę z firmą na SSO. Jakie ale masz na myśli ten dom jest stosunkowo prostej konstrukcji więc pewnie dlatego taka cena a nie przesadzajmy willa to tez nie jest więc wcale tak dużo materiałów nie pójdzie żeby koszty skoczyły. Może jakieś ale się znajdzie ale ja na chwile obecną nie widzę chociaż gdzieś słyszałem że żeby budować dom dla siebie trzeba wybudować wcześniej 2 domy dla wroga ten pierwszy i dla przyjaciela ten drugi potem wszystko będziemy wiedzieć i sobie będziemy mogli budować. ile kosztuje budowa SOO (praca + materiał) i w jakim czasie powstanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 22.12.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Robocizna SSO ok.25tyś(dom wydłużony o 1m + podwójny garaż ok47m2) ,co do materiałów jeszce nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 22.12.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 i co myślisz ze to dużo czy mało? chyba ok co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 22.12.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Tyle zaplanowałem i za tyle znalazłem więc ok ,a zawsze chciało by się taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 22.12.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam. Pisałam jakiś czas temu, że razem z mężem również planujemy budowę Z40. Cały czas jednak nie mogliśmy się zdecydować na zakup projektu. Po obejrzeniu zdjęć wnętrz u jednego z blogowiczów stety/niestety zrezygnowaliśmy z tego domku. Główny powód? Wprost z wiatrołapu wchodzi się do salonu... Na rzutach projektowych zupełnie nam to nie przeszkadzało i wszystko wydawało się idealne, dopiero zdjęcia z budowy otworzyły nam oczy. Początkowo próbowaliśmy w jakiś sposób oddzielić salon i zrobić mały hol, ale byłby to tylko rozdział optyczny, ponieważ na ścianę nie ma tam zwyczajnie miejsca (można się oczywiście uprzeć, ale salon wychodzi wówczas śmiesznie mały). Także po wczorajszej rozmowie z architektem, który będzie nam prowadził budowę, zdecydowaliśmy się na zakup innego projektu - bardzo podobnego, ale z małym holem przed salonem. Niemniej jednak pozdrawiam wszystkich miłośników z40. Będę do Was zaglądać z sentymentem;) Powodzenia na budowach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 22.12.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Tyle zaplanowałem i za tyle znalazłem więc ok ,a zawsze chciało by się taniej. dokładnie tak każdy chce taniej a jak po fakcje okaże się że można było taniej to jest złość przynajmniej ja tak odczuwam. zastanawiam się ile mnie wyniesie taka budowa bo ja będę budował bez garażu tzn planuje potem w przyszłości coś dostawić po tej stronie budynku gdzie nie mam okien ale zarazie mam bardzo okrojony budżet więc auto będzie pod chmurka lub blaszakiem Witam. Pisałam jakiś czas temu, że razem z mężem również planujemy budowę Z40. Cały czas jednak nie mogliśmy się zdecydować na zakup projektu. Po obejrzeniu zdjęć wnętrz u jednego z blogowiczów stety/niestety zrezygnowaliśmy z tego domku. Główny powód? Wprost z wiatrołapu wchodzi się do salonu... Na rzutach projektowych zupełnie nam to nie przeszkadzało i wszystko wydawało się idealne, dopiero zdjęcia z budowy otworzyły nam oczy. Początkowo próbowaliśmy w jakiś sposób oddzielić salon i zrobić mały hol, ale byłby to tylko rozdział optyczny, ponieważ na ścianę nie ma tam zwyczajnie miejsca (można się oczywiście uprzeć, ale salon wychodzi wówczas śmiesznie mały). Także po wczorajszej rozmowie z architektem, który będzie nam prowadził budowę, zdecydowaliśmy się na zakup innego projektu - bardzo podobnego, ale z małym holem przed salonem. Niemniej jednak pozdrawiam wszystkich miłośników z40. Będę do Was zaglądać z sentymentem;) Powodzenia na budowach! Możesz zdradzić jaki to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 24.12.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z40stka 25.12.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Witam, WESOŁYCH ŚWIĄT życzę przy okazji:))tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że od tygodnia jesteśmy szczęśliwymi właścicielami projektu z40!!!teraz małe zmiany, czekamy na wiosnę i do pracy rodacy:)pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 29.12.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 i cisza nikt nic nie pisze wszyscy na świętach. A ja mam takie pytanie czy ma ktoś zestawianie materiałów jakie są potrzebne do budowy tego domu? W kosztorysie na stronie z500 nie ma takich informacji,a ja chciałem policzyć ile potrzeba mi cegieł cementu dachówek itp gdybym miał sam kupować i ile ten materiał będzie mnie kosztował ceny będę miał z allegro. Nie interesuje mnie takie matematyczne wyliczenie tylko ile realnie cegieł potrzeba bo wiadomo straty zawsze jakieś są. Ma ktoś takie informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weba 29.12.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich budujących z40. My również wybralismy ten projekt, dlatego z ciekawością tu zaglądamy . Mam nadzieję że już niedługo i My będziemy mogli podzielic sie z Wami swoimi uwagami . Pozdrawiam i życzę Szcześliwego Nowego Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 05.01.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zapytałem 2 firmy o to za ile wybudują mi ten dom i tak:1firma 30000zł za SSO + wierzba dachowa2firma 35000zł + vat za SSZObydwie firmy zaproponowały pomoc w załatwianiu materiałów. Do ceny trzeba doliczyć cenę kierownika budowy.Chyba taka jest cena za budowę tego projektu w woj łódzkim i mazowieckim ale mimo to będę szukał innych firm bo chciał bym zobaczyć prace tych wykonawców. muszę się zastanowić tez z jakich materiałów budować, sporo jeszcze do poczytania i ustalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts