AndrzejK12 27.03.2010 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Wątek zanika, co nie zmienia faktu, że jak pogoda pozwoli to we wtorek zaczynamy....geodeta...koparka...majster...Z40... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 28.03.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 a no właśnie zanika a szkoda bo to ciekawa sprawa z tym projektem. ile czasu może trwać budowa SSZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 29.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 SSO powinni w 6 tygodni postawić, więc SSZ w 2 miesiące jeśli pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 29.03.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witamy wszystkich fanów i sympatyków z40 ! Na przełomie maja/czerwca ruszamy z fundamentami. Obecnie nasz projekt z kilkoma zmianami, z których najważniejsze to przeniesienie wykusza na zachodnia stronę i dodanie okien balkonowych w pokojach nad salonem,znajduje się w starostwie. Czekając na pozwolenie rozglądamy się za materiałem. Na razie w najbliższej okolicy wprost zwaliły nas z nóg ( 3,95 zł/boczek fundamentowy ). Jesteśmy jednak dobrej myśli i w tym roku chcemy postawić SSZ Z wielkim zainteresowaniem śledziliśmy i dalej bedziemy śledzić to forum. I w miarę możliwości oraz w wolnej chwili postaramy się go dalej rozwijać Pozdrawiamy Agata i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 01.04.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam Widziałem na zdjęciach w galerii PICASA że strop jest lany a w projekcie TERIVA. Możecie mi powiedziec jakich zmian to wymaga, czy się gdzieś zgłasza, czy w adaptacji trzeba to zmienić, czy podczas budowy kierownik może.Ew. czy jest to duża zmiana bo w biurze powiedzieli że w gotowych projektach robi się tylko jakieś drobne poprawki, bo przy grubych adaptacja jest droga i się nie opłaca.Też wolałbym lany bo jakoś TERIVA mi nie leży, poza tym straszą "schodkowaniem" sufitu, pękaniem itd. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 06.04.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja też mam strop lany. Jeśli chodzi o sprawy formalno- prawne to nie wymaga to żadnego zgłoszenia (przynajmniej teoretycznie- bo nikt nie będzie rozkuwał stropu aby sprawdzić co tam jest). Ale jesli chodzi o sprawy techniczne to jak najbardziej projekt przydałby się. Mój majster zrobiłby strop bez projektu- tylko tyle że trzy raz mocniejszy niż potrzeba i miałbym dwie belki żelbetowe w pokoju. Mój kierownik zrobił projekt stropu (-cena 450 zł) za to mam płaski, bez żadnych belek. Poza tym, w razie gdyby strop się ugiął, projektant ma ubezpieczenie OC i masz problem z głowy (przynajmniej tak możesz myśleć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 08.04.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Szanowni, czy jets ktoś z budową Z40 w centrum Polski?Jeśli tak i byłby uprzejmy pozwolić spojrzeć na postępy, byłoby super.Wstępnie wybraliśmy z żoną Atosa z pracowni dobredomy, ale jak dostałem projekt po zamówieniu i pokazałem gow pracowni do adaptacji, to mi takie błędy i dziwactwa pokazali, że za adaptacje zapłaciłbym więcej niż za projekt !!!Więc projekt oddany i teraz jest Z40, a Atosa byliśmy obejrzeć w stanie srowym zamkniętym i muszę przyznać że było to nadzwyczaj pouczające jak i przyjemnedoświadczenie.Zatem jeśli ktoś z centrum albo okolic to czekam, mogę podjechać w rozsądnej odległości bo na prawdę warto zobaczyć coś "własnoocznie"bo na papierku nie ma się odniesienia do rzeczywistości.Pozdrówka PS. Ja teraz czekam na media i startuję, mam nadzieję że teraz już pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 08.04.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Niestety nie pomogę mi plany się zmieniają i jeszcze nie roszę z budową w tym roku no chyba że by się stał cud. a koło jakiego miast mieszkasz ja jestem z okolic Skierniewic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkacper 08.04.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam Ja 40km na zachód od Łodzi, ale jak byłaby możliwość to mogę sporo dojechać, w granicach rozsądku,bo na prawdę warto zobaczyc.Jak tylko ruszę postaram się być pomocny dla pozostałych i doświadczeniem i zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptak01 18.04.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) niestety miałem dzisiaj nocną wizytę na budowie, dostali się do garażu w którym nie było jeszcze drzwi,ani bramy, tylko zabite deskami + Folia,. Kable elektryczne pocięte na zewnątrz budynku to samo i nawet spod tynku wyrwane, tynki skończyli we wtorek, nie zdążyły jeszcze dobrze przeschnąć. , trochę do odtworzenia elektryki będę miał. Kable warte ok 100-150zł, ale do tego dochodzi jeszcze robocizna i czas...., ach szkoda gadać, takim to bym brał i ręce obcinał...... Mam nadzieję że tylko się na tym skończy. Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez ptak01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 21.04.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 niestety miałem dzisiaj nocną wizytę na budowie, dostali się do garażu w którym nie było jeszcze drzwi,ani bramy, tylko zabite deskami + Folia,. Kable elektryczne pocięte na zewnątrz budynku to samo i nawet spod tynku wyrwane, tynki skończyli we wtorek, nie zdążyły jeszcze dobrze przeschnąć. , trochę do odtworzenia elektryki będę miał. Kable warte ok 100-150zł, ale do tego dochodzi jeszcze robocizna i czas...., ach szkoda gadać, takim to bym brał i ręce obcinał...... Mam nadzieję że tylko się na tym skończy. Takie czasy kolego że wszystkiego trzeba pilnować a jak się buduje daleko i nie można przypilnować to naprawdę w tym kraju można się spodziewać wszystkiego. kilka lat temu znajomy się budował w prawdzie bardzo blisko od miejsca gdzie mieszkał ale i tak złodzieje ukradli mu okna które nie były jeszcze dobrze przymocowane. Ale ja kolego mam do ciebie inne pytanie, kilka postów wyżej napisałeś że za SSO wydałeś 130 tyś moje pytanie jest takie czy budujesz wersję z garażem, jak tak to który wariant projektu, ten z płaskim dachem i przejściem z pomieszczenia gospodarczego do garażu czy ten z dachem dwuspadowym nad garażem? i jeszcze jedno pytanie czy jak się kupi projekt z garażem to czy trzeba ten garaż budować od razu szukam oszczędności i wole brać mniejszy kredyt a potem dostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 02.05.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Jeśli ktoś jest zainteresowany, to gdzieś na forum prowadzony jest dziennik budowy naszego Z40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 03.05.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Link do Dziennika prowadzonego przez Panią Inwestor http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157985-Zaczynamy-z-Z40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 16.05.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 mam takie pytanie gdyż na wszystkich zdjęciach jakie są na forum Z40 jest budowany z takich białych pustaków, czy próbował ktoś z czegoś innego pytam bo porostu taki dom jest brzydki i myślałem nad zmiana materiału. co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 16.05.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ekscentryczni inwestorzy zakrywają pustaki ociepleniem i tynkiem-może pójdziesz w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 17.05.2010 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 no tak tylko że to dodatkowy koszt i powiem że nie mały zrobić tak całą elewacje, taką inwestycje można przełożyć w czasie na kilka lat a do tego czasu dom by stał nie otynkowany a ten biały kolor to tak mało estetycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiacisz 17.05.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam, Zamierzamy kupić projekt Z40. Czy ktoś z Was ma już SSZ. Chcielibyśmy obejrzeć z mężem wnętrze domu. Mieszkamy na podkarpaciu, ale możemydojechac wszędzie. Pozdrawiam!![/b][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptak01 18.05.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ale ja kolego mam do ciebie inne pytanie, kilka postów wyżej napisałeś że za SSO wydałeś 130 tyś moje pytanie jest takie czy budujesz wersję z garażem, jak tak to który wariant projektu, ten z płaskim dachem i przejściem z pomieszczenia gospodarczego do garażu czy ten z dachem dwuspadowym nad garażem? i jeszcze jedno pytanie czy jak się kupi projekt z garażem to czy trzeba ten garaż budować od razu szukam oszczędności i wole brać mniejszy kredyt a potem dostawić? buduję wersję z płaskim dachem nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 18.05.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam, Zamierzamy kupić projekt Z40. Czy ktoś z Was ma już SSZ. Chcielibyśmy obejrzeć z mężem wnętrze domu. Mieszkamy na podkarpaciu, ale możemy dojechac wszędzie. Pozdrawiam!! [/b][/b] Na początek: Witam wszystkich ponownie po długim czasie. Trochę się wątek rozrósł co bardzo cieszy (w końcu czuję się trochę jego ojcem:) ) Super dziennik budowy się pojawił. A odpowiadając na pytanie- w tym tygodniu ma dotrzeć stolarka otworowa także SSZ będzie niebawem. Tylko czy chcecie podjechać nad morze? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 19.05.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 To może ojciec jak będzie miał SSZ zrobiony wstawi kilka nowych fotek jak powinien wyglądać stan surowy zamknięty i sie pochwali co u niego nowego się urodziło, bo na pewno wszyscy są ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts