Wojteeek 19.05.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 To może ojciec jak będzie miał SSZ zrobiony wstawi kilka nowych fotek jak powinien wyglądać stan surowy zamknięty i sie pochwali co u niego nowego się urodziło, bo na pewno wszyscy są ciekawi. Taaa, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Do tej pory umieszczałem fotki w necie i podawałem link do nich. Niedługo zanabędę w drodze empirycznej wiedzę z zakresu obsługi dziennika budowy i (mam nadzieję) zrobię podobny do tego istniejącego, bo o lepszy będzie trudno. Chociaż jak sobie przypomnę papierologię to (...xxxx...) mnie trafia i nic mi się nie chce. Ale... damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiacisz 21.05.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Na początek: Witam wszystkich ponownie po długim czasie. Trochę się wątek rozrósł co bardzo cieszy (w końcu czuję się trochę jego ojcem:) ) Super dziennikno budowy się pojawił. A odpowiadając na pytanie- w tym tygodniu ma dotrzeć stolarka otworowa także SSZ będzie niebawem. Tylko czy chcecie podjechać nad morze? Pozdrawiam Wojtekę Witam ponownie, Dzieki bardzo za zaproszenie, ale to jednak jest daleko. Poczekam na może ktoś jeszcze się odezwie. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 21.05.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Na początek: Witam wszystkich ponownie po długim czasie. Trochę się wątek rozrósł co bardzo cieszy (w końcu czuję się trochę jego ojcem:) ) Super dziennik budowy się pojawił. A odpowiadając na pytanie- w tym tygodniu ma dotrzeć stolarka otworowa także SSZ będzie niebawem. Tylko czy chcecie podjechać nad morze? Pozdrawiam Wojtek Możemy wprosić się do Was na oględziny?Chętnie zobaczymy z40 ze stropem bo u nas coś majster nie może dojechać na układanie belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 22.05.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Możemy wprosić się do Was na oględziny?Chętnie zobaczymy z40 ze stropem bo u nas coś majster nie może dojechać na układanie belek. Nie ma sprawy. Zapraszam. Jeśli tylko zdecydujecie kiedy to piszcie na priva po namiary. PS. Jeśli interesuje was strop to informuję, że ja mam laną żelbetową płytę Edytowane 25 Maja 2010 przez Wojteeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 28.05.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 To może ojciec jak będzie miał SSZ zrobiony wstawi kilka nowych fotek jak powinien wyglądać stan surowy zamknięty i sie pochwali co u niego nowego się urodziło, bo na pewno wszyscy są ciekawi. Panie Prezydencie. Melduję wykonanie zadania: http://img155.imageshack.us/img155/8244/img1595q.jpg http://img179.imageshack.us/img179/3950/img1596k.jpg http://img163.imageshack.us/img163/9104/img1597c.jpg http://img248.imageshack.us/img248/6720/img1598hw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 30.05.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Ładnie wygląda z wykuszem - jeszcze zacznę żałować, że z niego zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 02.06.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Oto nasze zmiany: 1. wyprostowanie garażu (do szerokości domu) 2.Wyprostowanie frontu (wejścia) 3. Likwidacja wykusza (oszklonego wypustu w salonie) 4. Zmienić kształt tarasu 5.Mniejsze okno kuchenne 6. Drzwi na taras w innym miejscu (przesunięte nieco w lewo) 7.Okna na poddaszu- tam gdzie się da z połacowych zmnienić na zwykłe na bocznych ścianach 8. Zlikwidować okno w garażu 9Wyrzucić ściankę dzielącoą salon od korytarza 10. Rury które są w kuchni włożyć w ścianę 11. Okna z boku budynku dołożyć. to chyba wszystko, ale może jeszcze coś nam wpadnie w oko. A Pan jakie zmiany robi, a jaką konkretnie wersję Pan kupił?? Pozdrawiam kolego czy możesz podesłać kilka fotek tego co wybudowałeś interesuje mnie ten wyprostowany front jak to wygląda bo też się nad tym zastanawiam. o ile zwiększyły ci się pomieszczenia w środku przez ten zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 13.06.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie, Jest to mój pierwszy post więc na początek się przedstawię: mam na imię Ania, jestem z Piły i wraz z moim Mężem planujemy w przyszłym roku rozpocząć budowę w Skórce domek Z102 ze studia Z500 - http://www.z500.pl/projekt/z102.html W przyszłości na pewno założę dziennik budowy Z102, jednak w chwili obecnej nie ma czym się pochwalić... Śledzę wszystkie dzienniki i wątki dotyczące budowy Z40, ponieważ projekt ten jest bardzo podobny do Z102. Korzystając z doświadczenia forumowiczów staramy się uwzględnić na etapie adaptacji projektu wszystkie zmiany jakie w przyszłości ułatwią nam budowę - będziemy budować systemem gospodarczym, jak zresztą większość... W chwili obecnej intryguje mnie domek sysia_w - takie pytanie: z tego co widzę okno na klatce schodowej i chyba na piętrze też są nieotwieralne - jak planujesz zadbać o ich czystość? A może czegoś nie dojrzałam? Też chciałam takie okienko wstawić na klatkę schodową - nie chcę, aby była za ciemna i wchodzi w grę właśnie takie okno z szybą mleczną lub luksfery. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oluniap 14.06.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 (edytowane) witam wszystkichmam pytanko do " Wojteeek" odnośnie okien.Interesuje mnie koszt tych okien a w szczególności wykuszowych, oraz wymiary czy było coś zmieniane czy wszystkie takie jak w projekcie?Z góry dzięki. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez oluniap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 14.06.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Ile poszczególne okna kosztowały to nie wiem, bo faktura była "zbiorcza" za usługę budowlaną (vat 7%). Wycena była następująca:cyt: "cena brutto z montażem 9059,58 + dopłata za szprosy 2391,20 + dopłata za pakiet 3 szyby 999,69"Poza oknami z projektu (zmiany tych okien opisałem wcześniej)wycena zawiera dodatkowo dwa małe okna w pokojach na górze i jedno duże nad klatką schodowąSam wykusz podobno kosztuje tyle co zwykłe okno (3 okna) + listwy łączące skośne okna z oknem centralnym (podobno drogie)Inna firma (nieco tańsza, ale krócej na rynku) wyceniła wykusz -jeśli dobrze pamiętam- na coś ok 2 tys. zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 27.06.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 W chwili obecnej intryguje mnie domek sysia_w - takie pytanie: z tego co widzę okno na klatce schodowej i chyba na piętrze też są nieotwieralne - jak planujesz zadbać o ich czystość? A może czegoś nie dojrzałam? Też chciałam takie okienko wstawić na klatkę schodową - nie chcę, aby była za ciemna i wchodzi w grę właśnie Ania hej, odciąłem się od świata na 2 tyg, więc teraz dopiero mogę odpowiedzieć. Okna są rzeczywiście nieotwieralne z wielu względów. Żonę przekonałem ostatecznie argumentem że ja będę mył wszystkie okna. To na schodach gdyby było otwierane to szyba byłaby bardzo wąska, to drugie obok, głupio by wyglądało jedyne owieralne. Będę je mył z drabiny. Mam do nich max 5m od gruntu. Zresztą pozostałe okna na dole też trza z drabinki myć, tyle że mniejszej. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scully1977 11.07.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 (edytowane) ściany z porotherm ( gr. 25)strop systemowy ceramiczny Leier ) zmiany to obniżenie stropu do 2,5 m oraz podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki. Nadproża i belki wybewane na budowie , schody na piętro i wejściowe , fundamenty ,roboty ziemne , więźba, dach ( dachówka TONDACH holenderka czarna glazura ), okna dachowe , orynnowanie (bez ścianek działowych u góry ) robocizna 28 tys. zł brutto ( początek sezonu brali co było ) , dom będzie ocieplony 15-20 cm , okna zamówione z firmy Dako thermix z pakietem 3 szybowym obustronny kolor złoty dąb z pakietem 3 szybowym, niski próg na taras i szyby mleczne w oknach do łazienki i gospodarczego ( wykusz został bedzie fix w ramie -nie otwierany ) cena z montażem poniżej 10000 zł ,kominek z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz (Romotop Design KV55C )., będzie również zainstalowana rekuperacja , okna na poddasze są czeskie firmy LANG (można znaleść na al..) też w kolorze złoty dąb , komin szczelny z firmy PLEWA bez szczelin wentylacyjnych tak ja to maiejsce w innych firmach że są 4 otwory wentylacyjne do wentylacji wełny, kocioł CO JUNKERS CERAPUR SMART ZSB 14-3C (zapotrzebowanie to ok 10kW więc nie ma po co większego bo będzie taktował - słowa instalatora , zasobnik ze stali nierdzewnej TERMICA WW120 ( fajne też są z firmy ACV ), podłogówka na dole + drabinkowe łązienka i kuchnia u góry grzejniki + podłogówka łazienka i drabinka TO TYLE TAK PO KRÓTCE, narazie tak to wygląda http://zapodaj.net/26a7b166080c.jpg.html Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez scully1977 zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 19.07.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Witamy, Ruszyliśmy z naszym Z40 Przenieślismy i powiększyliśmy wykusz w salonie, dorzuciliśmy tam też jedno duże okno. Okna balkonowe pojawiły się w pokojach nad salonem. I ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden pustak. Pomniejszyliśmy łazienkę znajdującą się u góry. To tyle chyba jeśli chodzi o zmiany. W tym tygodniu planujemy skończyć strop. Dachówka już jest, czekamy na więźbę. Wszystkich budujących lub planujących budowę Z40 zapraszamy do obejrzenia zdjęć : http://picasaweb.google.com/107306029744707177999 Pozdrawiamy Agata i Tomek Edytowane 19 Lipca 2010 przez el.tomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rufek 26.07.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Super! My niestety czekamy jeszcze na pozwolenie, ale mam nadzieję. że za miesiąc też ruszymy.Mam pytanko ile czasu zajęło Wam postawienie domu w tym stanie i jeśli można wiedziec gdzie budujecie ten domek.Może byłoby nam po drodze.Czekam na następne zdjęcia i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 27.07.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Fundamenty - 12 dni Sciany parteru : 4 dni Kominy, scianki działowe, strop - 10 dni Niestety po wylaniu fundamentów musielismy odczekać około miesiąca ale ekipa solidna i pracowita ( robią po 12 godz dziennie ) szybko nadrobiła stracony czas. Jeśli wybieracie się z wycieczką nad morze - zapraszamy w okolice Koszalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rufek 30.07.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Dziękuję za odpowiedz,brzmi optymistycznie.Koszalin to trochę za daleko my jesteśmy z Gorzowa Wlkp. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 30.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 I cisze na tym forum nikt nic nie pisze a może ktoś już mieszka w z40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 21.09.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) I cisze na tym forum nikt nic nie pisze a może ktoś już mieszka w z40? Jeszcze nie mieszkamy, ale już niebawem (mam nadzieję). W minioną sobotę podłączono mnie do kanalizacji, także niedługo będzie można korzystać z domu "W PEŁNI" PS. Kilka fotek bo na więcej nie było czasu http://acherek.fotosik.pl/ Edytowane 21 Września 2010 przez Wojteeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 25.09.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 zapraszam do nowej grupy budujących wg projektów Z500 http://forum.muratordom.pl/group.php?groupid=2788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonawd 28.09.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Część wszystkim budującym Z40!Mam na imię Iwona i jestem z okolic Częstochowy.Szukam projektu i jak do tej pory bardzo podoba mi się Z40 i Z102. Mam ogromną prośbę -czy ktoś z Was byłby tak uprzejmy i pozwolił mi "na żywo" zobaczyć Z40? Fajnie że są zdjęcia i one po części pokazują jak fajny to jest domek, ale jeżeli ktoś byłby tak uprzejmy i pokazał swoje "dzieło" byłabym wdzięczna.Wiem że na pomorzu ktoś z Was buduje ale to jednak za daleko więc może na śląsku bądź w innym rejonie południowej Polski.Pozdrawiam, Iwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts