sysia_w 28.09.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 hej, iwonawd, odwiedziło mnie już 3 forumowiczów z różnych rejonów Polski. więc mogą być i kolejni. Okolice Wieliczki to moje strony. W pobliżu buduje się kolejny domek z z500. Napisz do miloszenko to zobaczycie 2 za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonawd 28.09.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dzięki wielkie sysia za zaproszenie! Chętnie skorzystam. Podaje swój email [email protected] to proszę podaj kontakt do siebie to się umówimy. Ja tak za około 3 tygodnie mogę podjechac do ciebie ponieważ mąż wyjechał a przecież i on go musi zobaczyc, możesz mi napisac jak złapac kontakt z miloszenko? Poszukam go na forum ale gdybyś była tak uprzejma podpowiedziec gdzie go szukac byłoby super. Jeszcze raz wielkie dzięki i czekam na namiary.Pozdrawiam. Iwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 03.12.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Panie Wojtku, czy święta spędzicie już w z40? Razem z mężem przez 6 miesięcy byliśmy zdecydowani na z40, a gdy przyszło do zakupu projektu ogarnęły nas wątpliwości. Chcieliśmy kupić wersję z garażem z dachem dwuspadowym. Okazało się, że nie jest możliwe wykonanie przejścia z garażu do korytarza (bezpośrednio, a nie przez kotłownię), a wejście na strych będzie tuż przy schodach. Tak więc od 2 tygodni jesteśmy szczęśliwymi (jak sądzę ) właścicielami projektu z124. Jest nieco większy, ale prosty w budowie (jedna połać dachu, prosta bryła). Z sentymentem oglądam Pana zdjęcia na fotosiku. Pozdrawiam serdecznie, Kasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 04.12.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Tak, od dwóch tygodni już mieszkamy. Niestety czekam wciąż na internet (ma być 6 grudnia bo "trwa modernizacja na koncie abonenta" -cokolwiek by to znaczyło). Może uda mi się wrzucić parę fotek więcej bo na razie net z komórki ledwo dyszy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 17.12.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ja również czekam na fotki od mieszkańca z40 jestem ciekaw jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 10.01.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam WszystkichWreszcie podjęłam decyzję o wyborze projektu wymarzonego domu. Z40 z garażem spełnia moje wszystkie oczekiwania ( wygrał z Z34 - ten jest jednak za mały ). Bardzo chętnie oglądam zdjęcia z realizacji u wszystkich budujących, ale jednak to nie jest to samo co obejrzenie domu w realu. Jestem z Torunia, ale chętnie przejadę nawet pół Polski żeby obejrzeć Z40. Byłabym też wdzięczna za zdjęcia dolnej i górnej łazienki - nie potrafię ich sobie wyobrazić. Mam też pytanie, czy robił ktoś przejście z kotłowni do garażu?Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 11.01.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam!Byliśmy z mężem fanami tego projektu przez ponad pół roku (tyle trwały formalności związane z działką). Gdy wreszcie przyszło do zakupu projektu ogarnęły nas wątpliwości. Chodziło głównie o brak przejścia z garażu do korytarza (nie przez kotłownię) oraz problemy ze wykonaniem wejścia do pomieszczenia nad garażem (garaż miał być dwuspadowy, a pomieszczenie nad nim miało służyć jako "pokój do zabawy"). Przyszła odpowiedź ze studia z500, że nie ma to sensu, zbyt wiele przeróbek, a efekt nie będzie w pełni zadowalający. W rezultacie kupiliśmy z124, ciut większy, ale łatwy w budowie (jedna połać dachu, garaż w bryle budynku), ruszamy na wiosnę. Do "madazlotko": http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157985-Zaczynamy-z-Z40/page6 - to link do dziennika budowy domu z40. Prowadząca go dziewczyna zrobiła przejście z kotłowni do garażu. Chętnie też odpisuje na pytania zainteresowanych, polecam odwiedzenie tej strony. Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 11.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Dzięki Kazia za linka, właśnie nawiązałam kontakt z Leną, która buduje Z40. Chciałabym niedługo kupić projekt i ruszyć z formalnościami jeszcze w tym roku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błaszyki 29.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam, chciałbym kupić projekt z40, najbardziej spodobał mi się spośród tysięcy innych. Ale zanim go kupię chciałbym zobaczyć ten domek w realu. Jestem z Poznania i chętnie obejrzę domek mogę dojechać do 100 km od Poznania. Czy ktoś go buduje w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 12.02.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Panie Wojtku, ponawiam prośbę o nowe fotki. Schody już mi się trochę znudziły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 17.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) Witam. Mam na imię Angelika i prywatnie to jestem "żoną mojego męża". W związku z tym, że od niedawna mamy już łączność ze światem na przyzwoitym poziomie dorzuciłam w jego imieniu parę fotek (chłopina zabiegany to nie przeszkadzajmy mu pani Kaziu666.) Dla przypomnienia adresik : http://acherek.fotosik.pl/ Pozdrawiam wszystkich budujących Z 40 Angelika P.S. A taki widok mam prawie codziennie z mojego okna. http://img838.imageshack.us/i/img1995q.jpg/ Czy mieszkając w bloku można mieć coś takiego? Edytowane 17 Lutego 2011 przez Wojteeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaL. 25.02.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 My (czyli ja i mój "ślubny" jesteśmy na samym "początku początku" budowy, a oznacza to mniej wiecej tyle mamy działkę (ktorą dostałam w "posagu" od rodziców) i zakupiony projekt. Mamy też ugadanego Wykonawcę Strategicznego, co w tym wypadku jest zagadnieniem kluczowym ponieważ jest to Wykonawca, który jest bardzo ceniony w mojej okolicy. Okazalo się rónież że Wykonawca posiada stosowne znajomości jesli chodzi o kierownika budowy i solidnego geodetę i ci panowie też już są nagrani. Lada moment pewnie zaczną się schody bo przed nami walka z papeirami i starostwem . Kupiliśmy projekt w wersji podstawowej bez garażu i z oknami w szczycie. Nasze planowane zmiany w projekcie to: podpiwniczenie połowy domu, rezygnacja z kominka, dołożenie dużego okna w salonie, podniesienie ścianki kolankowej, powiększenie tarasu. To na poczatek, a co będzie to wyjdzie "w praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 25.02.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam ponownie. Jeszcze co prawda nie kupiłam projektu,nastąpi to zapewne w marcu. Wybieram się na jedną z budów ( mam nadzieję, że zaproszenie jest aktualne ), obejrzeć domek w realu, ale chętnie obejrzałabym jeszcze jakiś przed podjęciem ostatecznej decyzji. Kusi mnie domek pana Wojtka i jego małżonki, jeśli by byli tacy uprzejmi. Nie ukrywam, że my, wraz z mężem, też wprowadzimy pewne zmiany w projekcie, choćby dodanie okien na poddaszu w ścianach bocznych, zmniejszenie ilości okien połaciowych, podniesienie ścianki kolankowej o 2-3 pustaki, przejście z kotłowni do garażu, może powiększenie garażu o 1 m, co jeszcze ....likwidacja ścianki w korytarzu na parterze, dodanie okna w ścianie bocznej między kuchnią i salonem. To chyba wszystko. Z ogromną uwagą czytam wszystkie posty z krytycznymi uwagami co do projektu. Wszystko to zamierzam omówić z architektem adaptującym. Poza tym - mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda nam się załatwić wszystkie formalności i postawić chociaż SSO. jestem optymistką. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 25.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś z budujących przenosił kuchenkę w kuchni na przeciwną ścianę? chodzi mi o to jak rozwiązano sprawę wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 25.02.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 madazlotkopodpowiedziałaś mi swoim zapytaniem pomysł, faktycznie dobrze byłoby umieścić kuchenke po drugiej stronie. Myślę, że architekt bez problemu rozwiąże to technicznie. Ja załatwiam jeszcze papierologię , ale marzy mi się święta B.N. spędzić już w domku z40. Będę budować w woj. pomorskim, na kaszubach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaSławek 25.02.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam. Czy może ktoś buduje Z40 w okolicy Radomia? Chciałbym zobaczyć taki domek na żywo i przejść się po pomieszczeniach aby mieć obraz realnego wyglądu i rozmieszczenia pomieszczeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 26.02.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 hej, póki co możesz odwiedzić http://picasaweb.google.com/e.wronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteeek 26.02.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ... Kusi mnie domek pana Wojtka i jego małżonki, jeśli by byli tacy uprzejmi. Witam. Już kiedyś zapraszałem zainteresowanych obejrzeniem domku, ale wszyscy mieli jakoś za daleko (ja do innych również przez co najpierw wybudowałem, a potem przyglądałem się, co z tego wyszło). Jednakże zaproszenie nadal aktualne. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 27.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) madazlotko podpowiedziałaś mi swoim zapytaniem pomysł, faktycznie dobrze byłoby umieścić kuchenke po drugiej stronie. Myślę, że architekt bez problemu rozwiąże to technicznie. Ja załatwiam jeszcze papierologię , ale marzy mi się święta B.N. spędzić już w domku z40. Będę budować w woj. pomorskim, na kaszubach. pozdrawiam hej pomyślałam o przeniesieniu kuchenki na przeciwległą ścianę ze względów praktycznych - zawsze nie będzie widać garów na kuchence, gdy ktoś przyjdzie Przede mną dopiero zakup projektu itd. W zeszłym tygodniu dostaliśmy warunki zabudowy - nasz plan to święta BN, ale w roku 2012 - to wersja optymistyczna. Dziś mój mąż wpadł na pomysł - postanowił doprojektować drewniany balkon. Im dalej w las, tym więcej pomysłów. A Panu Wojtkowi powiem tak - my bardzo chętnie byśmy przyjechali obejrzeć domek i zapewne odezwiemy się w okolicach marca-kwietnia o ile nam czas pozwoli. Edytowane 27 Lutego 2011 przez madazlotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 28.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 witam,tak projekt trzeba przemyśleć "z głową", każdy szczegół dopasować do swoich potrzeb a i tak w trakcie budowy wiele rzeczy będzie się modyfikować. My wspólny balkon na ścianie szczytowej przy dwóch sypialniach będziemy mieć obowiązkowo; pranie, wietrzenie pościeli itp. Zastanawiam się ciągle nad przeniesieniem kuchenki, sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts