Amelia 2 04.04.2017 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 zainwestowałam w ustrojstwo do przycinania krawędzi trawnika:wiggle: trochę ryzykownie bo na reklamach gumowa buła toczy się po obrzeżach z kostki a u mnie musi po trawie ale jest ok, tylko trzeba mocniej docisnąć za to sunia mocno zdenerwowana terkoczącym odgłosem próbuje wroga zagryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.04.2017 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 wczoraj popełniłam pierwsze koszenie trawy:yes: kilka koszy urobku się nazbierało. w mieście przepięknie kwitną forsycje a u mnie przemarzły:( z 3 rosnących w na różnych stanowiskach tylko jedna ma żółtą jedną gałązkę... przemarzła też całkowicie moja duma, cudna róża Pirouette:bash: tylko na dwóch pędach tuż przy ziemi jakby ciutek było zielonego, może wybije od korzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.04.2017 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 skrzydlate na pewno mają lepsze:rolleyes: może coś zostawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.04.2017 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 a po jedzeniu zabawa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.04.2017 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 musi mi dziecię swoim aparatem nagrać filmik bo żadne zdjęcie nie odda tego szaleństwa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.04.2017 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 mała kurka jest ponad to, ma ważną misję do spełnienia, wczoraj zasiadła na jajach:yes: miałam dać jej 3 zielone i 4 sebrytkowe ale jest za malutka i nie obejmuje wszystkich:o hodowcy twierdzą że nałożenie parzystej liczby jaj przynosi pecha i to potwierdziło się w ubiegłym roku.... mam więc dylemat - zaryzykować dodając jeszcze 4 sebrytkowe licząc na moje "doświadczenie" czy jednak 3? do wylęgu bierze się jajeczka średniej wielkości więc jedno zielone najwieksze będzie do koszyczka wielkanocnego. 2 pozostałe już są wysiadywane razem z 3 malutkimi sztucznymi które będą wymienione na prawdziwe we wtorek, ponieważ kurczaczki dużych kur wylęgają się po 21 dniach a malutkich po 19. Chciałabym doczekać się jeszcze chociaż jednej kurki dużej - araukany i 2 kurek sebrytek.... chyba już wyrobiłam normę pecha w lęgach ubiegłorocznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.04.2017 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.04.2017 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Lany poniedziałek 17.04 po bardzo zimnej nocy ( -5 st) był chłodny, zaledwie 7 stopni ale pogodny. Wtorek za to przywitał nas bielą 4 nowo nabyte sadzonki truskawek noce spędzają w "szklarenkach" z butelek, dzieki temu trzymają się dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.06.2017 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Na zjeździe FM w ubiegłym roku dostałam od kogoś coś ślicznego podejrzewam że to jakieś zioło:D kto zdradzi co to jest i od kogo? Gosiek33 rozdawała patyczki różnych rozchodników, długo siedziały uschnięte a nie wyrzuciłam ich tylko przez lenistwo i teraz jeden za drugim ruszają! już 9 wypuściło listki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.06.2017 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 (edytowane) może ktoś wie co to jest? kupiłam na targu ciekawą roślinę, sprzedawca nie pamiętał nazwy ale twierdził że to bylina i że będzie długo kwitła na czerwono Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.08.2017 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Sąsiad likwidując firmę wystawił do pocięcia i wywiezienia na złom stelaż z metalowych rurek który obłożony folią robił za magazyn. Folia się zniszczyła ale stelaż od razu mi się spodobał na tunel do uprawy warzywek chociaż nie ma tylnej ścianki bo był przystawiony do garażu i wymiary ma dziwaczne - szer.4m, długość 2,80m, wysokość 2,60m ale darowanemu koniowi w pysk się nie zagląda ruszt tylnej ściany zrobiłam z łat drewnianych, jest i spore okienko do wietrzenia:yes: kupiłam grubą folię, nawet naciągnęłam na przednią ściankę a potem przemyślałam że właściwie w tym roku to już za późno na uprawy:confused: przez zimę folia się zniszczy więc zdjęłam i tak poczeka do wiosny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.08.2017 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 trochę ogrodowo: jak skończą się upały to koniecznie muszę się wziąć za obrzeża:yes: dzisiejszy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.08.2017 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) liliowce zakończyły swój spektakl, teraz czas na hortki Pinky Winky:yes: jeszcze są młodziutkie ale za 2-3 lata pokażą swoją krasę murek oporowy zrobiłam z płytek chodnikowych, bo akurat takie miałam, za jakiś czas zakryją je płożące jałowce. Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts