Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurki będą jutro do jajecznicy :lol: a pozostałe udusiłam i zjadłam, akurat porcja dla jednej osoby bo dziecię nie jada grzybów w tej postaci :wink: Podobno kurek jest tym moim zagajniczku i w pobliskich wbród ale szkoda mi na razie czasu na spacery po lesie, jest tak mało pogodnych dni tego lata a tyle pracy, że już się martwię czy zdążę do września przygotować teren do przeprowadzki moich dużych roślinek :( :o

• 2 weeks później...

O, Twój domek nabrał kształtów! :D

A jaki fajny pomidorek parapetowy. U mnie by się za długo nie uchował, pewno nie zdążyłby dojrzeć. Dlatego na parapecie mam tylko przyprawy. Swoją drogą, trzeba będzie pomyśleć o jakichś ładnych pojemnikach na nie do nowego domku... ;)

8 sztuk cegieł?!?To z aptekarską dokładnością trzeba wyliczać...he,he, to nie będę miała problemu :lol:

niestety, nie wszystko tak się da - zostaje mi ok. 30 pustaków wentylacyjnych, 13 Leiera wyciąg+wentylacja, ponad 4 palety pustaków H+H i mnóóóóstwo desek, ale przynajmniej te da się "zagospodarować" jesienią gdy koza zawita do salonu :lol:

• 3 weeks później...

Amelko, trafiłam dziś rano do Twojego Dziennika wiedziona ciekawością, dlaczego decydujesz się na przesadzanie tej pięknej sosny limby. I... teraz dopiero skończyłam go czytać :o

Jesteś niesamowita! I w ogóle brak mi słów podziwu dla Twojej energii, dla wiedzenia ;) do czego dążysz i na budowie, i w ogrodzie.

Kibicuję Ci całym sercem! :oops: :) :)

O qurczę, zaskoczyłaś mnie :o Gdy zobaczyłam Cię jako gościa w moim dzienniku spodziewałam się jak najgorszego.... A ja wcześniej czytałam Twój, podobają mi się płytki tarasowe i pies -też kiedyś miałam bullkę. Twój dom to bliźniak czy taki rozłożysto-symetryczny? Ciekawa jestem jak wyglada od frontu :wink:

O qurczę, zaskoczyłaś mnie :o Gdy zobaczyłam Cię jako gościa w moim dzienniku spodziewałam się jak najgorszego....

Ohżesz Ty małpo zielona!Za szczerość? ;) ;)

A ja wcześniej czytałam Twój, podobają mi się płytki tarasowe i pies -też kiedyś miałam bullkę. Twój dom to bliźniak czy taki rozłożysto-symetryczny? Ciekawa jestem jak wyglada od frontu :wink:

Nie mam dziennika, ale czasem wklejam zdjęcia, pasujące do tematu.

Dom jest najmniejszym, jaki dało się zbudować bliźniakiem (15,70 x 9,50 m) i w mieszkaniach na górze mieszkają nasze dorosłe pociechy (czekamy na wnuki ;))

Od frontu ma werandę, w której zamontowaliśmy schody na górę (rozdzielone ścianą), żeby nie zabierały miejsca na dole, a młode miały niezależne wejścia.

Cały parter w obu połówkach domu jest na razie dla nas :)