Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

Witam po długiej przerwie spowodowanej ogromem pracy na budowie :wink: Pani neurolog podrapała po stopach, kolanach i rękach pokręciła mi głową na wszystkie strony i stwierdziła brak jakichkolwiek uszkodzeń a te drobne dolegliwości same mają minąć. Najważniejsze że zwolnienie przedłużyła, w pracy zawitam dopiero 7 grudnia :lol: A jak stwierdzą że beze mnie firma też istnieje? :o Mam straszne zaległości forumowe, nie wiem kiedy nadrobię...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Amelio, dobrze, że wszystko dobrze!

Te historie zawrotowe mogą być związane nie z głową, a z szyją na przykład, mówiłaś, ze był lekki uraz? Jeżeli jeszcze boli, można poleczyć maściami p-zapalnymi, także jakieś ćwiczenia stabiloizujące odcinek szyjny pomagają.

Jeśli chodzi o styro na podłodze, chyba widzialam lepszą dokumentację fotograficzną, niż u mnie. Ale gdzie to było? Chyba u Majkiego!

cieszę się, że do mnie zaglądasz, a dlaczego tak cichutko?? :D

pozdrawiam, zdrówka życzę!

Nieśmiała jestem :wink: Muszę pędzić na budowę więc jutro opiszę co się dzieje a dzieje się oj dzieje.... styropian mam już za sobą :lol: byłam u super bioenergoterapeuto-ustawiacza i potwierdził to co sugerujesz, że to lekki uraz kręgów szyi - poprzesuwały się ździebko, ścisnęły żyłki i mózg był niedotleniony! Delikatnie ustawił i jest prawie ok, neurologi powinni u takich jak on brać lekcje :lol:

• 4 weeks później...

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif

Kiedy siądziesz do stołu w ten najpiękniejszy wieczór roku, w wieczór narodzin Syna Bożego, kolęd, płatków śniegu, ciepła i spokoju,

Pomyśl o człowieku, który jest od Ciebie na odległość myśli,

Odłam dla niego kruszynę opłatka, bo człowiek jest od Ciebie na odległość wyciągniętej ręki (...).

By w tę noc nie było samotnych, by krzywe stały się prostymi, by wszyscy byli dobrej woli, a nad światem panował pokój :D

http://img692.imageshack.us/img692/2844/choinka.jpg

Odpowiednie podanko i zima zaczekała, ale widać brakowało załącznika bo jeszcze 3 dni mogłaby się wstrzymać żeby dokończyć kostkę :lol: Wiosną to już na pewno,chociażby na betonową posadzkę się wprowadzę :lol: Z poważniejszych ale koniecznych robót zewnętrznych został taras i zjazd z drogi z mostkiem. Jak ogrzeje się chałupka na tyle żeby dało się nocować w duże mrozy to sprzedam swój murowany przyblokowy garaż i na trochę robótek starczy :wink:

• 4 weeks później...

Amelio, to się masz z tym ogrzewaniem :cry: jak to znowu zamarzła woda w kaloryferach :o a podłogówka nie odpalona czy tam woda też nie zamarzła :-? Jak miałaś minusowe temperatury w domu :roll:

My za to wydajemy kolosalne sumy na ogrzanie domu gazem z butli, teraz to już nawet tygodnie 2 butle nie obsłużyły - te mroziska nas do ruiny doprowadzą. Zamiast parapety robić, czy też tynki czy cokolwiek innego kasa z dymem idzie a i gaz ostatnio podrożał o 10 PLN na jednej 33 kg butli :evil:

A tak w ogóle jestem coraz bardziej pełna podziwu dla Twoich umiejętności i wytrwałości ... tylko coś synowie mało współczulni :roll: czy Ty z tych co to sami radę dadzą sobie 8) :wink:

Nie jest tak źle, minus to był tylko na poddaszu i na chwilę podłapało ale szybko podgrzalismy i poszło ciepełko, teraz na górze jest +14 a na dole +12st. Podłogówka na dole nie miała powodu by zamarznąć bo farelka cały czas chodziła a i kozunia dogrzewała, nigdy nie spadło poniżej +4. Coś się dzieje przy wtyknięciu kabelka od sterowania podłogówki dolnej do pieca. Kabelek nowy, piec też a robi się zwarcie :roll:

O kosztach ogrzewania to mi lepiej nie mów, co drugi dzień kupuję 6 woreczków (po 20zł/szt) ekogroszku, dziennie idą spokojnie 2, reszta się suszy. Synkowie :roll: jeden pracuje ale i tak bardziej obchodzi go dom dziadków w którym mieszka i mieszkać będzie jako że ma olbrzymie podwórko i rząd garaży dla swoich pojazdów ( 3 ciężarówwki i 1 osobowy) a drugi, artysta..... delikatna dusza i rączki, wolę sama :lol: