Gosiek33 26.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Dobrze Amelio, że to tylko mnie myśli złe naszły czytając Twój wpis w dzienniku kurcze co to z tym zwarciem trzeba by cały kabelek sprawdzić na obu końcach ale dasz radę moje dziecię powiedziało, że przyjedzie do domu jak już ciepła woda w prysznicu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.01.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 a moje jak internet będzie Jak wam się mieszka na betonowych podłogach, nie pyli się? Gdy sprzedam garaż to i ja będę musiała nocować na budowie w te mrozy ze swoim ciężko pracującym razem ze mną samochodzikiem Od ponad tygodnia ludziska dzwonią w sprawie ogłoszenia, grymaszą, wymyślają cuda ale myślę że wraz ze spadkiem temperatury będą bardziej kruszeć bo już mało który pojazd z parkingu wyjeżdża a to jedyny garaż do sprzedania na dużym osiedlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.01.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Jasne, że sprzedawaj, my za garaż dom ociepliliśmy Beton zupełnie się nie pyli, to zupełnie inny beton teraz jak podłogówka chodzi i wysechł już chyba zupełnie jak głaszczę go dłonią to taki... gładki w dotyku jest jak kamienie wodą obrobione przez lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.01.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 To mój nie wysechł czy felerny jakiś bo cały czas przy zamiataniu się pyli i jakby piasek z niego wciąż wyłaził ale mam go dopiero od 9 grudnia a grzeję zaledwie drugi tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 wygrzać się to jeszcze nie miał szansy - co najmniej miesiąc mu zajmuje. U nas od wylewek minęło ponad pół roku... chyba a grzejemy drugi miesiąc ale piasku to nie ma, może był ale wtedy to na butach się wnosiło i jak zamiatałam, to nie wiem czy piasek z podłogi czy z dworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.01.2010 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 To mnie ciutek pocieszyłaś, dam mu jeszcze te 3 tygodnie a na razie w drewniaczkach biegać będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Poczytałam wątek o oknie to masz przechlapane To na górze to morze przeżyjesz, ale to dolne Co i rusz będą różne sprawy wychodzić, dom osiada, różne pęknięcia będą, ale tutaj sprawa gorsza i skrzydło do wymiany współczuć tylko mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.01.2010 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Może całe skrzydło to nie, chociaż będę wojować z hydraulikiem, na pewno dolna część ramki przyszybowej. Tak normalnie tego nie widać, dopiero z bliska i pod światło. Jeśli nic nie wywojuję, trudno, pierwsze emocje opadły, już się z tym oswoiłam - firanka, kwiatek i nic nie będzie widać ale żal... Po obejrzeniu wczorajszej "Sprawy dla reportera" gdzie mówili o całych rodzinach zmarłych od czadu nawet w nowych domach, taki problem to nie problem obyśmy tylko takie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 kurcze no tak to w końcu duperela - strzelać z tego nie będziesz, ale jak sama mówisz - kwiatek, zasłonka ważne, że mieszkać masz gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.01.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Amelio to ci okno wykończyli Znając jednak Ciebie nie odpuścisz i poprawić muszą i widzę, że kosmiczną folię też zastosowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.02.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zadzwoniłam od razu mówiąc że okno jest źle obrobione, coś kręcili, że różnie klienci sobie życzą więc kazałam zajrzeć do internetu jeśli sami nie wiedzą jak ma być i poprawić! Następnego dnia niespodziewanie zajechałam o 9 rano (niby coś zapomniałam zabrać) - okienko poprawione! Czyli jednak to nie takie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.02.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zadzwoniłam od razu mówiąc że okno jest źle obrobione, coś kręcili, że różnie klienci sobie życzą więc kazałam zajrzeć do internetu jeśli sami nie wiedzą jak ma być i poprawić! Następnego dnia niespodziewanie zajechałam o 9 rano (niby coś zapomniałam zabrać) - okienko poprawione! Czyli jednak to nie takie trudne Ty to masz dar przekonywania podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.02.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Szkoda że nie byłam taka mądra od pierwszego wbicia łopaty...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.02.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Szkoda że nie byłam taka mądra od pierwszego wbicia łopaty...... Ba... człowiek uczy się na błędach, szkoda, że na swoich też To zawsze tak z nową robotą, jak już dojdziesz do jakiej takiej wprawy, to robota już skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan_905 04.02.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Zapraszam do komentarzy, wszelkie uwagi, rady mile widziane, krytykę też zniosę mężnie Wyglada że jestem trochę pożno tutaj, ale co tam. ..górne wykończenie powinno być równoległe do podłogi a dolne prostopadłe! Na pewno im łatwiej jest zrobić prostokątną skrzynkę, ale ja mówiłam że pracuję w firmie budowlanej, że ja to nie głupiutka blondynka ( przepraszam wszystkie mądre blondynki) i może nie całkiem ale jednak troszkę znam się na budowlance i kitu mi się nie wciśnie......... Jak by tu powiedziec, prawda chyba leży po środku z ta obróbką okna na poddaszu. Górna i dolna scianka chyba powinny byc tak jak fachowcy to zrobili na jakies 15 cm (6 cali ) od pokrycia dachowego, nastepnie tak jak Ty to widzisz. Dlaczego tak, teraz jak okno jest wykończone to zrobił się ostry kąt za drywallem i tam izolacja jest cienko położona (jeśli tam wogóle jest uszczelnione porządnie) mam nadzeję że nie będzie przemarzać. Może mój wywód nie całkiem się sprawdzi bo nie znam dokładnie jak okno jest osadzone. To tyle narazie. Teraz "lecę" do biura podróży, wybieram się do Polski w Maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 10.02.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Te z Hameryki takie czepliwe Mój brat z Kanady który też mieszkał w Mississauga a teraz uciekł do Vancouver ma moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... http://foto3.m.onet.pl/_m/5ed2585bb0470a86969eefef71df742b,12,19,0.jpg Czy to twoja elewacja?? Śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.02.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Amelio tłusty czwartek dziś to tłuste słodkości przynoszę http://podarujpaczka.pl/400px-faworki.jpg http://www.gotujmy.pl/ri/33023_paczki-domowe_0_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.02.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Dzięki , pewnie bym zapomniała gdyby nie to że pracuję w biurze i każdy przynosi słodkości AGP aparat nie oddaje koloru w rzeczywistości ecru jest ładniejsze a dach zieleńszy, ale to spokojna ciemna zieleń. Dyskusyjne jest to ciemne przy drzwiach wejściowych ale jak juz wczesniej w dzienniku pisałam, to tylko chwilowo żeby ew. brudku nie było widać, w przyszłości bedzie tu piaskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 11.02.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Dach jest zielony? Myślałam, że jest szary. Bardzo fajne połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.02.2010 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Zapraszam do komentarzy, wszelkie uwagi, rady mile widziane, krytykę też zniosę mężnie Wyglada że jestem trochę pożno tutaj, ale co tam. ..górne wykończenie powinno być równoległe do podłogi a dolne prostopadłe! Na pewno im łatwiej jest zrobić prostokątną skrzynkę, ale ja mówiłam że pracuję w firmie budowlanej, że ja to nie głupiutka blondynka ( przepraszam wszystkie mądre blondynki) i może nie całkiem ale jednak troszkę znam się na budowlance i kitu mi się nie wciśnie......... Jak by tu powiedziec, prawda chyba leży po środku z ta obróbką okna na poddaszu. Górna i dolna scianka chyba powinny byc tak jak fachowcy to zrobili na jakies 15 cm (6 cali ) od pokrycia dachowego, nastepnie tak jak Ty to widzisz. Dlaczego tak, teraz jak okno jest wykończone to zrobił się ostry kąt za drywallem i tam izolacja jest cienko położona (jeśli tam wogóle jest uszczelnione porządnie) mam nadzeję że nie będzie przemarzać. Może mój wywód nie całkiem się sprawdzi bo nie znam dokładnie jak okno jest osadzone. To tyle narazie. Teraz "lecę" do biura podróży, wybieram się do Polski w Maju. Producenci zalecają montaż dolnej ścianki prostopadle do podłogi. Pozostawienie nawet tych 15 cm może spowodować wilgoć i pleśnienie, bo wszystkim oknom zdarza się pocić. Wełna jest pod oknem, może cieniej ale też blacharz obsadzajac okno uszczelniał wełną, nie wiem jak to wygladało bo nie widziałam ale kazał wełnę zakupić a i "ocieplacze" też mówili że wełna przy ramach jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts