Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

Dobrze Amelio, że to tylko mnie myśli złe naszły czytając Twój wpis w dzienniku 8)

kurcze co to z tym zwarciem :roll: trzeba by cały kabelek sprawdzić na obu końcach :o

ale dasz radę :lol:

moje dziecię powiedziało, że przyjedzie do domu jak już ciepła woda w prysznicu będzie :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a moje jak internet będzie :lol:

Jak wam się mieszka na betonowych podłogach, nie pyli się? Gdy sprzedam garaż to i ja będę musiała nocować na budowie w te mrozy ze swoim ciężko pracującym razem ze mną samochodzikiem :o Od ponad tygodnia ludziska dzwonią w sprawie ogłoszenia, grymaszą, wymyślają cuda ale myślę że wraz ze spadkiem temperatury będą bardziej kruszeć bo już mało który pojazd z parkingu wyjeżdża a to jedyny garaż do sprzedania na dużym osiedlu :wink: :lol:

Jasne, że sprzedawaj, my za garaż dom ociepliliśmy :wink:

Beton zupełnie się nie pyli, to zupełnie inny beton :wink: teraz jak podłogówka chodzi i wysechł już chyba zupełnie jak głaszczę go dłonią to taki... gładki w dotyku jest jak kamienie wodą obrobione przez lata :lol:

wygrzać się to jeszcze nie miał szansy - co najmniej miesiąc mu zajmuje. U nas od wylewek minęło ponad pół roku... chyba :roll: a grzejemy drugi miesiąc 8) ale piasku to nie ma, może był ale wtedy to na butach się wnosiło i jak zamiatałam, to nie wiem czy piasek z podłogi czy z dworu :roll:

Może całe skrzydło to nie, chociaż będę wojować z hydraulikiem, na pewno dolna część ramki przyszybowej. Tak normalnie tego nie widać, dopiero z bliska i pod światło. Jeśli nic nie wywojuję, trudno, pierwsze emocje opadły, już się z tym oswoiłam - firanka, kwiatek i nic nie będzie widać ale żal...

Po obejrzeniu wczorajszej "Sprawy dla reportera" gdzie mówili o całych rodzinach zmarłych od czadu nawet w nowych domach, taki problem to nie problem :o obyśmy tylko takie mieli.

Zadzwoniłam od razu mówiąc że okno jest źle obrobione, coś kręcili, że różnie klienci sobie życzą więc kazałam zajrzeć do internetu jeśli sami nie wiedzą jak ma być i poprawić! Następnego dnia niespodziewanie zajechałam o 9 rano (niby coś zapomniałam zabrać) - okienko poprawione! Czyli jednak to nie takie trudne :roll:

Zadzwoniłam od razu mówiąc że okno jest źle obrobione, coś kręcili, że różnie klienci sobie życzą więc kazałam zajrzeć do internetu jeśli sami nie wiedzą jak ma być i poprawić! Następnego dnia niespodziewanie zajechałam o 9 rano (niby coś zapomniałam zabrać) - okienko poprawione! Czyli jednak to nie takie trudne :roll:

Ty to masz dar przekonywania :lol:

podziwiam :lol:

Zapraszam do komentarzy, wszelkie uwagi, rady mile widziane, krytykę też zniosę mężnie :lol:

Wyglada że jestem trochę pożno tutaj, ale co tam. :wink:

..górne wykończenie powinno być równoległe do podłogi a dolne prostopadłe! Na pewno im łatwiej jest zrobić prostokątną skrzynkę, ale ja mówiłam że pracuję w firmie budowlanej, że ja to nie głupiutka blondynka ( przepraszam wszystkie mądre blondynki) i może nie całkiem ale jednak troszkę znam się na budowlance i kitu mi się nie wciśnie.........:wink:

Jak by tu powiedziec, prawda chyba leży po środku z ta obróbką okna na poddaszu. Górna i dolna scianka chyba powinny byc tak jak fachowcy to zrobili

na jakies 15 cm (6 cali ) od pokrycia dachowego, nastepnie tak jak Ty to widzisz. Dlaczego tak, teraz jak okno jest wykończone to zrobił się ostry kąt za drywallem i tam izolacja jest cienko położona (jeśli tam wogóle jest uszczelnione porządnie) mam nadzeję że nie będzie przemarzać. Może mój wywód nie całkiem się sprawdzi bo nie znam dokładnie jak okno jest osadzone. :wink:

To tyle narazie. Teraz "lecę" do biura podróży, wybieram się do Polski w Maju.

Te z Hameryki takie czepliwe :wink: Mój brat z Kanady który też mieszkał w Mississauga a teraz uciekł do Vancouver ma moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu...

http://foto3.m.onet.pl/_m/5ed2585bb0470a86969eefef71df742b,12,19,0.jpg

Czy to twoja elewacja?? Śliczna :D

Dzięki , pewnie bym zapomniała gdyby nie to że pracuję w biurze i każdy przynosi słodkości :wink:

AGP aparat nie oddaje koloru :cry: w rzeczywistości ecru jest ładniejsze a dach zieleńszy, ale to spokojna ciemna zieleń. Dyskusyjne jest to ciemne przy drzwiach wejściowych ale jak juz wczesniej w dzienniku pisałam, to tylko chwilowo żeby ew. brudku nie było widać, w przyszłości bedzie tu piaskowiec :lol:

Zapraszam do komentarzy, wszelkie uwagi, rady mile widziane, krytykę też zniosę mężnie :lol:

Wyglada że jestem trochę pożno tutaj, ale co tam. :wink:

..górne wykończenie powinno być równoległe do podłogi a dolne prostopadłe! Na pewno im łatwiej jest zrobić prostokątną skrzynkę, ale ja mówiłam że pracuję w firmie budowlanej, że ja to nie głupiutka blondynka ( przepraszam wszystkie mądre blondynki) i może nie całkiem ale jednak troszkę znam się na budowlance i kitu mi się nie wciśnie.........:wink:

Jak by tu powiedziec, prawda chyba leży po środku z ta obróbką okna na poddaszu. Górna i dolna scianka chyba powinny byc tak jak fachowcy to zrobili

na jakies 15 cm (6 cali ) od pokrycia dachowego, nastepnie tak jak Ty to widzisz. Dlaczego tak, teraz jak okno jest wykończone to zrobił się ostry kąt za drywallem i tam izolacja jest cienko położona (jeśli tam wogóle jest uszczelnione porządnie) mam nadzeję że nie będzie przemarzać. Może mój wywód nie całkiem się sprawdzi bo nie znam dokładnie jak okno jest osadzone. :wink:

To tyle narazie. Teraz "lecę" do biura podróży, wybieram się do Polski w Maju.

Producenci zalecają montaż dolnej ścianki prostopadle do podłogi. Pozostawienie nawet tych 15 cm może spowodować wilgoć i pleśnienie, bo wszystkim oknom zdarza się pocić. Wełna jest pod oknem, może cieniej ale też blacharz obsadzajac okno uszczelniał wełną, nie wiem jak to wygladało bo nie widziałam ale kazał wełnę zakupić a i "ocieplacze" też mówili że wełna przy ramach jest.