Gosiek33 16.02.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 A propos elewacji, gdym miała decydujący głos przy wyborze to mój byłby identyczny kolorystycznie Garaż poszedł... na glazurę ale chyba jeszcze coś za to będzie Gdzie diabeł nie może....udało Ci się z tym oszczędnościami opałowymi szkoda, że łazienka nie wymarzona Sublime Ale Paradyż też ładnie się prezentuje w Twojej łazience, widzę, że i kolorystykę zmieniłaś Takie drzwi w ścianie to takie kosztowne? W jakimś piśmie widziałam ,,zrób to sam" z karton gipsu - tylko czy to coś warte Zamierzamy (kiedyś ) zrobić suwane ale na górnej rolce - drewniane i belka drewniana chowana w gzyms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.02.2010 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Właśnie takie chciałam chowane w ściance z GK ale muszą mieć kasetę metalową w którą się chowają. Firmowe np. Porta to koszt ok. 1100zł bez skrzydła a szerokość pojedynczych max 105cm. Glazurka nawet ładna, zdjęcie przekłamuje kolor bo żarówa 200-setka wisi w łazience, wiesz, gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.02.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 To wielka strata z tym telefonem mnie kiedyś padł (utopił się) i wtedy na wszelki wypadek skopiowałam sobie numery telefonów do komputera a potem wydrukowałam... bo takie przepisywanie do kalendarzyka to utopia, nigdy na to czasu nie ma a numerów telefonów ciągle przybywa a synek zdolniacha, ale chyba nie tylko tak komiksowo rysuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.02.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jak potrzeba przypili to i czas się znajdzie a ilu znajomych trzeba odwiedzić żeby kontakty uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.02.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 To może i pożytek z tej zguby będzie... a potem i telefon się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 24.02.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam Po kilku dniach, jakie minęly od wizyty w Pani domu w końcu udało mi sie znaleźć chwile, zeby napisac kilka słów Fajna ta 'Planeta' Fajnie, ze powoli moze Pani mysleć o koncu budowy (wiem , wiem , bardzo powoli , ale jednak ) Musze przyznac, ze czuło sie sporą powierzchnie w tym domu, mimo tak naprawde, nie az tak duzej pow. uzytkowej. Zazdroszcze pomieszczen nad garazem, swietne rozwiazanie na garderobe, czy tez suszarnie (u nas niestety opcja niemozliwa :/ ) Niestety, ta wizyta pozwolilam nam dojsc do wniosku, ze wolelibyśby aby ten trzeci (najmniejszy pokoj ba poddaszy) by byl wiekszy. Tym bardziej , ze musimy zlikwidowac lukarne (musowo-ślepa sciana) Także z tego projektu raczej musimy zrezygnowac. Jednym zadaniem podsumowujac - bardzo przyjemny ma Pani domek no i ten zadaszony taras, eh... Jeszcze raz dziekujemy, za zaproszenie i przyjęcie nas PS. Pomysl z wygospodarowaniem roboczej kuchni w pom. gospodarczym na pewno sciagne do sciebie Potwierdza sie tylko, ze "warto rozmawiac" i zbierac rozne doswiadczenia i opinie Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Nie jest łatwo znaleźć projekt, który w 100% będzie spełniał nasze oczekiwania, sama przerzuciłam setki a jest to decyzja na całe życie. W dodatku często plan zagospodarowania przestrzennego narzuca jak ma domek wyglądać - u mnie musi być "parterowy z poddaszem użytkowym, z kalenicą wzdłuż drogi" w innych miejscowościach życzą sobie np. żeby wszystkie domy miały zadaszenia wejścia na kolumnach lub narzucają kolor dachu czy elewacji co urząd to inny pomysł Życzę powodzenia w wyborach i realizacji marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.02.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Amelio zadziwiasz mnie (choć już dziwić się nie powinnam ) tyle pracy już za tobą i podłogi na parterze masz - na całym co do fug zapytaj może Vadiola - powinien wiedzieć http://forum.muratordom.pl/post4063843.htm?highlight=#4063843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 01.03.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Och, Amelio! Ale pognałaś do przodu! Aż miło popatrzeć! Jak teraz widzę ścianę od kuchni połączoną z wiatrołapem (którego u nas nie ma, zresztą ściany od kuchni też nie) to można się pokusić o stwierdzenie, że mamy dwie inne planety Bardzo ślicznie już masz, do pozazdroszczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.03.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Amelio zadziwiasz mnie (choć już dziwić się nie powinnam ) tyle pracy już za tobą i podłogi na parterze masz - na całym co do fug zapytaj może Vadiola - powinien wiedzieć http://forum.muratordom.pl/post4063843.htm?highlight=#4063843 No, nie wszystkie podłogi już są - w małym pokoiku "babciowym" i w salonie brakuje paneli, które pojawią się po malowaniu, ale to już niewielki wydatek. Na dzień dzisiejszy pojawił się poważniejszy problem wstrzymujący malowanie ale nie mogę na razie napisać tu o tym, bo nie wiem czy nie przeczyta ktoś niepowołany Na fugi znalazłam sposób, opiszę w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.03.2010 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Och, Amelio! Ale pognałaś do przodu! Aż miło popatrzeć! Jak teraz widzę ścianę od kuchni połączoną z wiatrołapem (którego u nas nie ma, zresztą ściany od kuchni też nie) to można się pokusić o stwierdzenie, że mamy dwie inne planety Bardzo ślicznie już masz, do pozazdroszczenia! Praktycznie każdy ma inną Planetę Wy macie za to duuużo przestrzeni, ale ..... w te mrozy odczuwam brak drzwi między wiatrołapem a hollem, wystarczy na chwilę otworzyć zewnętrzne, zwłaszcza gdy coś się wnosi i zaraz odczuwa się powiew chłodu w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.03.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Amelio gratulacje z tymi fugami Listek napisał Ci w wątku o fugach Zawsze to się człowiek czegoś nowego nauczy i to prawda - po to jesteśmy na forum by nie tylko tą najmądrzejszą wiedzę poznać ale i taką mniej popularną a skuteczną też To tak jam my z tym odwrotnym ciągiem mieliśmy po przewietrzeniu na maksa domku... suszarka do włosów w otworze wentylacyjnym pomogła i piękne sufity masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.03.2010 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Noooo, takie we wzorki Kierbud powiedział że za dużo cementu w zaprawie i się skurczył mimo że kładzione było w najlepszym dla tynków okresie czyli jesienią. Trzeba odczekać jeszcze kilka miesięcy i zaciagnąć jeszcze raz zaprawą lub gipsem, ale o tym to już podyskutuję z moim panem tynkarzem, który dał gwarancję na 2 lata. Przy okazji pokażę mu przypalone okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.03.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Noooo, takie we wzorki Kierbud powiedział że za dużo cementu w zaprawie i się skurczył mimo że kładzione było w najlepszym dla tynków okresie czyli jesienią. Trzeba odczekać jeszcze kilka miesięcy i zaciagnąć jeszcze raz zaprawą lub gipsem, ale o tym to już podyskutuję z moim panem tynkarzem, który dał gwarancję na 2 lata. Przy okazji pokażę mu przypalone okienka. uderz w stół... ja o tych sosnowych (świerkowych?) dechach na poddaszu też tak chcieliśmy... ale nie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 05.03.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 witam, oczywiście, że pod kolor podłogi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.03.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 witam nowego gościa w moich progach patrząc na zdjęcie - chyba tak było by lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.03.2010 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Byłam wczoraj z sunią na usuwaniu kamienia nazębnego, bo przyznaję że przez budowę trochę ją zaniedbałam wrażenie straszne gdy psina usnęła ale ząbki po zabiegu jak u roczniaka długo się wybudzała w kolejności: oczy, potem uszy drgały na słowo "mysza" , główka, nogi przednie a tylne z opóźnieniem, już chciała chodzić ale zadek zalatywał jakby była pijana. Spotkałyśmy w gabinecie ślicznego szetli zarażonego boreliozą jeszcze trawa zmarznięta a wredne kleszczyska, które świetnie przezimowały pod śniegową pierzynka już aktywne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Oj to zgrałyśmy się w temacie kamienia nazębnego Też z moimi idę.... tylko okazało się, że młodszą to pan doktor od razu weźmie na warsztat ale starszej to najpierw badanie krwi zrobić trzeba a na dodatek jakieś półtora roku temu miała incydent z cieczką i było podejrzenie ropomacicza Na szczęście się rozeszło po kościach ale wyrok usłyszałam, tak czy siak ciąć trzeba. I teraz mam zagwozdkę po dostałam propozycję nie do odrzucenia za jednym uśpieniem sterylka i zęby - smutno mi - ale chyba tak lepiej póki suka w dobrej kondycji A te kleszcze piekielne - wyciągnęłam właśnie zapas Expotu i chciałam dziś suki wymazać nim ale moja małża mówi, że kleszcze jeszcze śpią bo jeszcze mrozy w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.03.2010 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Z tego co widziałam to jednak nie śpią mojej już tydzień temu zaaplikowałam a moja wet swojego psa zabezpiecza cały okragły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 18.03.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam daleką sasiadkę! My będziemy się budować 40 km od Mińska w stronę Wawy, więc w sumie porównując np. z pomorzem to nie tak daleko Piękny dom, i ogród też będzie piękny - a już za samozaparcie i ogarnięcie wszystkiego SAMEJ bardzo podziwiam, i chciałabym mieć choć połowę tej siły co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts