Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

A propos elewacji, gdym miała decydujący głos przy wyborze to mój byłby identyczny kolorystycznie 8)

Garaż poszedł... na glazurę :wink: ale chyba jeszcze coś za to będzie :roll:

Gdzie diabeł nie może....udało Ci się z tym oszczędnościami opałowymi :lol:

szkoda, że łazienka nie wymarzona Sublime 8) :-?

Ale Paradyż też ładnie się prezentuje w Twojej łazience, widzę, że i kolorystykę zmieniłaś :roll:

Takie drzwi w ścianie to takie kosztowne? W jakimś piśmie widziałam ,,zrób to sam" z karton gipsu - tylko czy to coś warte :roll:

Zamierzamy (kiedyś :wink: ) zrobić suwane ale na górnej rolce - drewniane i belka drewniana chowana w gzyms

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie takie chciałam chowane w ściance z GK ale muszą mieć kasetę metalową w którą się chowają. Firmowe np. Porta to koszt ok. 1100zł bez skrzydła :o a szerokość pojedynczych max 105cm.

Glazurka nawet ładna, zdjęcie przekłamuje kolor bo żarówa 200-setka wisi w łazience, wiesz, gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :wink:

To wielka strata z tym telefonem :-? mnie kiedyś padł (utopił się) i wtedy na wszelki wypadek skopiowałam sobie numery telefonów do komputera a potem wydrukowałam... bo takie przepisywanie do kalendarzyka to utopia, nigdy na to czasu nie ma a numerów telefonów ciągle przybywa 8)

a synek zdolniacha, ale chyba nie tylko tak komiksowo rysuje :roll: :wink:

Witam

Po kilku dniach, jakie minęly od wizyty w Pani domu w końcu udało mi sie znaleźć chwile, zeby napisac kilka słów :)

Fajna ta 'Planeta':)

Fajnie, ze powoli moze Pani mysleć o koncu budowy (wiem , wiem , bardzo powoli :), ale jednak :) )

Musze przyznac, ze czuło sie sporą powierzchnie w tym domu, mimo tak naprawde, nie az tak duzej pow. uzytkowej.

Zazdroszcze pomieszczen nad garazem, swietne rozwiazanie na garderobe, czy tez suszarnie (u nas niestety opcja niemozliwa :/ )

Niestety, ta wizyta pozwolilam nam dojsc do wniosku, ze wolelibyśby aby ten trzeci (najmniejszy pokoj ba poddaszy) by byl wiekszy. Tym bardziej , ze musimy zlikwidowac lukarne (musowo-ślepa sciana) Także z tego projektu raczej musimy zrezygnowac.

Jednym zadaniem podsumowujac - bardzo przyjemny ma Pani domek :) no i ten zadaszony taras, eh...

Jeszcze raz dziekujemy, za zaproszenie i przyjęcie nas :)

PS. Pomysl z wygospodarowaniem roboczej kuchni w pom. gospodarczym na pewno sciagne do sciebie :) Potwierdza sie tylko, ze "warto rozmawiac" i zbierac rozne doswiadczenia i opinie :)

Pozdrawiamy

Nie jest łatwo znaleźć projekt, który w 100% będzie spełniał nasze oczekiwania, sama przerzuciłam setki :roll: a jest to decyzja na całe życie. W dodatku często plan zagospodarowania przestrzennego narzuca jak ma domek wyglądać - u mnie musi być "parterowy z poddaszem użytkowym, z kalenicą wzdłuż drogi" :o w innych miejscowościach życzą sobie np. żeby wszystkie domy miały zadaszenia wejścia na kolumnach lub narzucają kolor dachu czy elewacji :o co urząd to inny pomysł :wink:

Życzę powodzenia w wyborach i realizacji marzeń :wink:

Och, Amelio! Ale pognałaś do przodu! Aż miło popatrzeć! Jak teraz widzę ścianę od kuchni połączoną z wiatrołapem (którego u nas nie ma, zresztą ściany od kuchni też nie) to można się pokusić o stwierdzenie, że mamy dwie inne planety ;) Bardzo ślicznie już masz, do pozazdroszczenia!

Amelio zadziwiasz mnie (choć już dziwić się nie powinnam :wink: ) tyle pracy już za tobą :lol: i podłogi na parterze masz - na całym :roll:

co do fug zapytaj może Vadiola - powinien wiedzieć

http://forum.muratordom.pl/post4063843.htm?highlight=#4063843

No, nie wszystkie podłogi już są - w małym pokoiku "babciowym" i w salonie brakuje paneli, które pojawią się po malowaniu, ale to już niewielki wydatek. Na dzień dzisiejszy pojawił się poważniejszy problem wstrzymujący malowanie ale nie mogę na razie napisać tu o tym, bo nie wiem czy nie przeczyta ktoś niepowołany :o

Na fugi znalazłam sposób, opiszę w dzienniku :lol:

Och, Amelio! Ale pognałaś do przodu! Aż miło popatrzeć! Jak teraz widzę ścianę od kuchni połączoną z wiatrołapem (którego u nas nie ma, zresztą ściany od kuchni też nie) to można się pokusić o stwierdzenie, że mamy dwie inne planety ;) Bardzo ślicznie już masz, do pozazdroszczenia!

Praktycznie każdy ma inną Planetę :roll: Wy macie za to duuużo przestrzeni, ale ..... w te mrozy odczuwam brak drzwi między wiatrołapem a hollem, wystarczy na chwilę otworzyć zewnętrzne, zwłaszcza gdy coś się wnosi i zaraz odczuwa się powiew chłodu w salonie.

Amelio gratulacje z tymi fugami :lol:

Listek napisał Ci w wątku o fugach

Zawsze to się człowiek czegoś nowego nauczy

i to prawda - po to jesteśmy na forum by nie tylko tą najmądrzejszą wiedzę poznać ale i taką mniej popularną a skuteczną też :wink:

To tak jam my z tym odwrotnym ciągiem mieliśmy po przewietrzeniu na maksa domku... suszarka do włosów w otworze wentylacyjnym pomogła 8) :lol:

i piękne sufity masz :lol:

Noooo, takie we wzorki :o Kierbud powiedział że za dużo cementu w zaprawie i się skurczył mimo że kładzione było w najlepszym dla tynków okresie czyli jesienią. Trzeba odczekać jeszcze kilka miesięcy i zaciagnąć jeszcze raz zaprawą lub gipsem, ale o tym to już podyskutuję z moim panem tynkarzem, który dał gwarancję na 2 lata. Przy okazji pokażę mu przypalone okienka.

Noooo, takie we wzorki :o Kierbud powiedział że za dużo cementu w zaprawie i się skurczył mimo że kładzione było w najlepszym dla tynków okresie czyli jesienią. Trzeba odczekać jeszcze kilka miesięcy i zaciagnąć jeszcze raz zaprawą lub gipsem, ale o tym to już podyskutuję z moim panem tynkarzem, który dał gwarancję na 2 lata. Przy okazji pokażę mu przypalone okienka.

uderz w stół... 8) :wink: ja o tych sosnowych (świerkowych?) dechach na poddaszu :lol: też tak chcieliśmy... ale nie wszyscy 8) :wink:

Byłam wczoraj z sunią na usuwaniu kamienia nazębnego, bo przyznaję że przez budowę trochę ją zaniedbałam :oops: wrażenie straszne gdy psina usnęła :o ale ząbki po zabiegu jak u roczniaka :lol: długo się wybudzała w kolejności: oczy, potem uszy drgały na słowo "mysza" :lol: , główka, nogi przednie a tylne z opóźnieniem, już chciała chodzić ale zadek zalatywał jakby była pijana. Spotkałyśmy w gabinecie ślicznego szetli zarażonego boreliozą :o jeszcze trawa zmarznięta a wredne kleszczyska, które świetnie przezimowały pod śniegową pierzynka już aktywne! :evil:

Oj to zgrałyśmy się w temacie kamienia nazębnego :wink:

Też z moimi idę.... tylko okazało się, że młodszą to pan doktor od razu weźmie na warsztat 8) ale starszej to najpierw badanie krwi zrobić trzeba a na dodatek jakieś półtora roku temu miała incydent z cieczką i było podejrzenie ropomacicza :cry: Na szczęście się rozeszło po kościach ale wyrok usłyszałam, tak czy siak ciąć trzeba. I teraz mam zagwozdkę po dostałam propozycję nie do odrzucenia :-? za jednym uśpieniem sterylka i zęby - smutno mi - ale chyba tak lepiej póki suka w dobrej kondycji :-?

A te kleszcze piekielne - wyciągnęłam właśnie zapas Expotu i chciałam dziś suki wymazać nim ale moja małża mówi, że kleszcze jeszcze śpią bo jeszcze mrozy w nocy 8)

Witam daleką sasiadkę! :) My będziemy się budować 40 km od Mińska w stronę Wawy, więc w sumie porównując np. z pomorzem to nie tak daleko ;)

Piękny dom, i ogród też będzie piękny - a już za samozaparcie i ogarnięcie wszystkiego SAMEJ bardzo podziwiam, i chciałabym mieć choć połowę tej siły co Ty :)