monia i marek 23.03.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Amelio, masz piękne, drewniane skosy na poddaszu!! A Ty decydujesz się na te półokrągłe czy płaskie deseczki? Osobiście trochę bym się bała kurzu na półokragłych oo, widzisz, tego nie brałam pod uwagę - to jest argument za płaskimi, bo chcę mieć jak najmniej sprzątania - i tak będzie go sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.03.2010 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Widzę na Twoich zdjęciach że ceny w marketach mają wysokaśne swoje deski "szalówkę" grubości 1,5cm kupowałam na składzie drzewnym, cena wyjściowa 31zł/m2 a że większe ilości brałam to zeszli na 29zł Jest to wyrób estoński, ładnie wyszlifowany, w różnych długościach od 2m do 5,40 tak że łączyć nie trzeba było, a na koniec zabrali to co zostało niewykorzystane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 31.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Hej, hej, wpadam z rewizyytą i równiez jajecko zostawiam! http://img638.imageshack.us/img638/4633/yczenias.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.03.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://i121.photobucket.com/albums/o203/ladiesweb/bunny.jpgWesołych Świąt!Życzą Jagna i Bębniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.03.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://www.pgwojnicz.internetdsl.pl/images/swieta2.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 01.04.2010 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Żeby śmiały się pisanki, uśmiechały się baranki, mokry Śmigus zraszał skronie, dużo szczęścia sypiąc w dłonie z okazji Świąt Wielkanocnych Smacznego jajka i mokrego dyngusa życzy Achajka http://jaemigrantka.blox.pl/resource/Easter_gif.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.04.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Święta, święta i po świętach... pogoda super się sprawiła, czego nie mogę powiedziec o Redakcji.Na prima aprilis zafundowali nam zmianę Forum, co wcale mi się nię podoba! Nie ma pod ręką emotikonek, nie ma po otwarciu nowych postów moich znajomych, pracuje toto jak żółw, po każdym kliknięciu 2-3 minutowa przerwa, a przecież ja w pracy tak jak i wielu innych, z doskoku nie da się już wpadać a w dodatku przy avatarze napisali mi "senior".... no, żeby tak publicznie wypominać... NIE PODOBA MI SIE TA ZMIANA, powiem więcej, wkurza mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.04.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Amelio dobrze, że znów jesteś forum już znacznie lepiej chodzi, zainstaluj sobie Google chrome szybciej działa:cool: Ciągle ludzie pracują nad poprawkami i naprawdę zmienia się na dobre... raczej drzwi super a tekst, że szafkę trzeba przerobić to naprawdę rewelacja, gdzie on się uchował przespał parę ładnych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.04.2010 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Witaj Gosiu. Niby jestem ale kiepsko mi to idzie. Na nowym forum nie mogę wejść w Twoje komenty - czysta biała kartka. Wczoraj emotki miałam - dziś nie. Nie mogę nic znaleźć, gdy wpisuję znajomych lub grupy budujące mam wynik wyszukiwania 0. A co to jest Google chrome i z czym to się je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.04.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 komentarze masz tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130051-komentarze-do-Planety2-Amelii2/page9 dziennik tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130041-Powr%C3%B3t-do-korzeni-czyli-buduj%C4%99-Planet%C4%99-2/page6 a google chrome to nowa bezpłatna przeglądarka i forum dobrze na niej chodzi ściągnij sobie z internetu i ustaw sobie (Twój profil) ustawienia zaawansowane potem klikasz zawansowana edycja i nmasz formatowanie teksu, buźki i różne inne udogodnienia Na razie w opcji wklejanie zdjęć jakieś zmiany robią i można wklejać tylko jak do tej pory z zewnętrznego serwera klikając na ikonkę zdjęcia lub jak do tej pory wklejając link między [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.04.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam, zainstalowałam sobie Google chrome tak jak mi poradziłaś, chodzi rzeczywiście szybciej ale była niezła chryja bo toto wyparło dotychczasowy internet Expolrer i nie mogłam wejść w pocztę firmową a szef kazał szybko odpowiedzieć klientowi Na szczęście mamy w pracy nową młodą, oblataną w temacie komputerowym i szybko przywróciła mi dawne ustawienia;) Nie radzę sobie z wyszukiwarką, za każdym razem cokolwiek bym nie wpisała - czy tytuł dziennika, czy nazwę użytkownika, mam wynik 0. Z listy moich postów część tematów mi się otwiera a część nie, co gorsza tych co mnie interesują szczególnie, czyli budujący w mojej okolicy i budujący wg tego samego projektu Gosiu poradź mi jak najprościej wyszukiwać tematy i posty bo i w Twoje komenty też nie mogę wejść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.04.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Tak na szybko - korzystaj z linków pod postem, nie używaj ,,wpisy w dziennikach budowy" - tam tylko jest to co teraz wkleisz klikając ,,dodaj do dziennika" a jak chcesz znaleźć posty klikaj nad awatarem nazwę użytkownika i potestuj sobie wszystkie 6 opcji http://img709.imageshack.us/img709/7868/porada1.jpg klikniesz zobacz posty i oto masz http://img413.imageshack.us/img413/1350/porada2.jpg a tu na pasku na początku każdego wątku masz do kliknięcia różne opcje - potestuj je sobie to się zorientujesz tu masz narzędzia wątku i w nim na samym dole subskrybuj temat albo przestań subskrybować (wyskakuje okienko, gdzie jeszcze raz musisz potwierdzić swoją decyzję) http://img687.imageshack.us/img687/9186/porada3.jpg a przeglądarka nie powinna Ci się ,,skasować", tylko poleciała na na dalsze miejsce na pasku start, jeśli kliknęłaś opcję ustaw google chrome jako domyślną. Możesz używać tylko do przeglądania i pisania na FM a domyślną zostaje nadal IE pozdrawiam i owocnego odkrywania forum na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.04.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie ogarniam tego nowego:confused: Dzienniki mi się otwierają, komenty oprócz moich żadne! Próbuję na różne sposoby i coraz bardziej się zniechęcam. Grupy budujące - też nie, pojawia się czysta, biała kartka:( Kiedyś się zastanawiałam czy porzucę forum po zakończeniu budowy, a teraz to ono mnie nie chce:cry:szkoda bo wiele tu skorzystałam, każdy dzień w pracy zaczynałam od przeglądu nowych wypowiedzi, a teraz co pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.04.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Amelio nie załamuj się - moje dziennik i komentarze - te wpisane pod wiadomosciami działają i u wszystkich tak jest - olej ,,wpisy w dziennikach" tam jest kaszanka smutno mi bez Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.05.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ależ zazdraszczam Amelio tej kawki, a najbardziej tarasu - czyli już tak zaawansowanego wykończenia domu i pięknie prezentuje się kostka... i w ogóle cały domek bardzo starannie i gustownie wykańczasz i tylko zdjęcia nie widać. Wstaw jak dawniej przez imageshacka na przykład bo bardzom ciekawa dalszych prac i roślinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.05.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 i zdradź czym robiłaś cokoły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.05.2010 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam, a ja znów nie mogę wejść do Ciebie Wczoraj długo walczyłam ze zdjęciem żeby było widoczne i bez efektu, dziś udało się ale jest małe, nie rozumiem jak to się dzieje że raz jest odnośnik, raz zdjęcie normalne, raz małe które daje się powiększyć, innym razem się nie daje Walczę z ogródkiem, przewożę i wsadzam roślinki z RODu, których nazbierałam tam niesamowite ilości i końca nie widać a tu znowu deszcze Zdjęcia porobię jak już będzie ładnie;) Po weekendzie wrzucę nowinki. A ja Tobie zazdroszczę parapetów i tego że sobie mieszkasz w domku! Na cokołach i kolumnach mam mozalit ciemny brąz z odrobiną kamyczków beżowych i czarnych, szybko i łatwo się nakłada, nawet sama nakładałam gdy hydraulik wyrąbał mi za dużą dziurę do nawiewu kominka. Jak postępy schodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.05.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Zdjęcia umiesz już wklejać, więc dalsza lekcja tylko Ci potrzebna robisz upload potem masz kolejno w lewym górnym rogu pokazuje się ołówek - klikasz w niego i masz: różne opcje (możesz sobie potestować) zastosowałam ustawienie zdjęcia centralnie i maksymalna wielkość moje zdjęcia są w programie graficznym zmniejszone do wielkości jaką przełyka forum tj 640x417 pikseli. Jeśli jednak zdjęcie będziesz wklejać przez Imageshack - polecam tę możliwość - program bezpłatny - i sam zmniejsza zdjęcia jeśli mu taką opcję zaznaczysz http://imageshack.us/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.05.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Dzięki za lekcję ale ja naprawdę jestem w temacie komputerowym ciemna jak tabaka i to w nocy i zastrzeliłaś mnie juz pierwszym -"robisz upload" wczoraj to już cyrki na całego się działy i ma FM i z netem, bo 5 razy pisałam posta i za każdym razem uciekał w eter:mad: zdjęcia też wychodziły każde inaczej i wyciągnięte jak glisty. Pytałaś o cokoły i dopiero w domku gdy przemyśliwałam jakie dać w pomalowanej właśnie spiżarce skojarzyłam ze pewnie chodziło Ci o cokoliki wewnętrzne? Są to plastiki jakie można dostać w każdym markecie, łatwe do montażu i w wielu kolorach, tak że do kazdej podłogi można dopasować. Tylko miałam problem - gdy za mocno wbiłam kołek to się wyginały i górna krawędź odstaje ciut od ściany, gdy za lekko - też odstaje :eek:ktoś na forum pisał że szlifuje narożniki żeby dopasować do kątów nie zawsze 90-stopniowych i wtedy lepiej przylegają. przy drzwiach jeszcze nie dokończone bo próg tymczasowo położony przez niefachowca, czyli przeze mnie;) Edytowane 12 Maja 2010 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam od niedawna podziwiam piękny dom i przepiękny ogród:yes:A co do grzybów,to kilka osób na fm ma ich teraz wysyp,bo rosną na korzeSkopiowałam od aka z Ina Wiecie co? od kilka dni mam wysyp.........................................grzy bów:eek: ochydnie wygląda ,ale jak się okazało jest jadalny:jawdrop:poszperałam w necie i znalazłam, to smardz zwyczajny....dzisiaj to już niezłe okazy wypieliłam..mieliście przygodę z nimi???http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Morchella_conica_1_beentree.jpg/240px-Morchella_conica_1_beentree.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts