Amelia 2 20.07.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 A już myślałam że nikt tu nie zagląda:cool: witam i odpowiadam kamlotek, zbiorników nie będę zakopywać z 3 powodów: 1) u mnie jest straszna glina i wykopanie takiego dołu to mordęga, 2) na dole są kraniki spustowe do usuwania resztek wody, ale oczywiście to nie problem bo nawet jeśli coś zostanie niewyciągnięte przez pompkę to nie zamarznie pod ziemią ale można taki zbiornik umyć karcherem i wtedy takim kranikiem cały syfek zleci, 3) pod zbiornikami położone są rury odprowadzajace wodę z rynien. Zrobię dziś zdjęcia "łapacza deszczówki" a całość pokażę po zamontowaniu czyli za ok. 2 tygodnie skalniaczek, odwiedziłam Twój dziennik, zazdroszczę Ci tych kamieni, mogę się zamienić - kamienie za glinę kostkę mam zwykłą nostalit brązową i żółtą produkowaną przez mojego sąsiada, który mi ja układał. Chciałam liśc jesieni ale chyba przy kolorowym ogródku wiejskim byłoby za pstrokato a i układacz mi odradził, bo ponoć w produkcji każda partia może mieć inny odcień i gdy zabraknie to będzie się różnić, i podobno te kolory płowieją z czasem. Żałuję tylko że nie zrobiłam schodów wejściowych z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.07.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Dzięki Amelio za wyjaśnienie łapacza:). Ale proszę Cię spróbuj wkleić jeszcze raz 2 pierwsze zdjęcia,bo wyswietlają się tylko załączniki,ale jak kliknę na nie,to pojawia się komunikat,że są złe linki i mam zgłosić to moderatorowi:jawdrop:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.07.2010 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Chyba to celowe działania moderatorów - zmuszać człowieka do myślenia i kombinowania:jawdrop: już wstawiłam drugi raz, a przynajmniej tak mi sie wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Amelio cóż wypatrzyłaś z okularami na nosie? Jaka jest przyczyna tego pękania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.07.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Dziękuję,już wszystko zobaczyłam,ale czy zrozumiałam to druga strona:rolleyes:. Pokażę swojemu szanownemu niech on się główkuje;). U nas właśnie trwa montaż zestawu podtynkowego, mocują go do komina wentylacyjnego i ściany dziurawki. Jazda bez trzymanki:eek:. A jakie tynki pękają c-w czy gipsowe? I ciekawe dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.07.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Z gipsowymi tynkami nie miałam do czynienia, więc nie wiem. Cem-wapienne podobno mogą trochę powierzchownie pękać ale potem pod farbą tego nie widać a głębsze rysy powstają gdy robi się je w upały i za szybko wysychają / u mnie to był październik:eek:/, w mróz lub gdy za mocna jest zaprawa - za dużo cementu. Na stropie teriva, w którym są betonowe belki i keramzytowe gary występują różnice ciepłoty, wilgotności itp. i pojawiają się pęknięcia tynku jeśli nie usztywni się całości siatką z klejem, ale o tym nie każdy tynkarz wie, mój dowiedział się ode mnie:mad: a ja - po fakcie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_S 26.07.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 witam jestem pod wrażeniem ukończenia budowy a w szczególności jak pokierowałaś sama taką ilością chłopa ! gratuluję i mam pytanie odnośnie tej tajemniczej, pięknej podbitki co to nie drzewo, nie panel ale coś pomiędzy, czy mogłabyś zdradzić producenta ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.07.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Znowu czegoś pożytecznego dowiaduję się od Ciebie Amerykanie wiedzą co dobre , nasi panowie mówili, że najgorzej malować na biało, bo człowiek ślepnie i już nic nie widzi i nie wie co pomalował, a co nie różowy to dobry wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 26.07.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Z gipsowymi tynkami nie miałam do czynienia, więc nie wiem. Cem-wapienne podobno mogą trochę powierzchownie pękać ale potem pod farbą tego nie widać a głębsze rysy powstają gdy robi się je w upały i za szybko wysychają / u mnie to był październik:eek:/, w mróz lub gdy za mocna jest zaprawa - za dużo cementu. Na stropie teriva, w którym są betonowe belki i keramzytowe gary występują różnice ciepłoty, wilgotności itp. i pojawiają się pęknięcia tynku jeśli nie usztywni się całości siatką z klejem, ale o tym nie każdy tynkarz wie, mój dowiedział się ode mnie:mad: a ja - po fakcie..... Ja też dowiedziałam się po fakcie,jak weszli szpece od gładzi i musieli dawać wszędzie na sufity siatkę,po tynk był zbyt cienki i coś tam jeszcze:rolleyes:,tylko co:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 26.07.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Przycupłam sobie chwileczke u Ciebie, ponieważ zszokowała mnie farba czary mary............... z rożowej w białą.......... pierwszy raz widzę i gratuluje postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.07.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam serdecznie. Dzięki temu że nowi goście się ujawniają mogę odwiedzać ich dzienniki, bo dotychczasowych znajomych w większości mi na tym nowym FM poginęły:eek: Aneta_S, ta podbitka to panel nie wyglądający jak panel, kupowany w PUH LARES W-wa ul.Jugosłowiańska 10/83 ale nie wiem czy to nie adres siedziby bo majstry kupowali w sklepie w Sulejówku. Tel. 22 357 84 78 Zrobiłam zdjęcie sufitu częściowo pomalowanego magiczną farbą ale niewiele na nim widać, okna mam zasłonięte folią, może przy świetle dziennym było by wyraźniej, najważniejsze że widoczne to w czasie malowania kamlotek, ale u Ciebie dali siatkę i coś tam jeszcze a u mnie już było za późno bo już był gres na podłodze i majster nie gwarantował nieuszkodzenia go w czasie ponownego tynkowania ale już jest ok. A z chłopami można się dogadać, przepis na chłopa: trochę fachowej wiedzy + trochę kadzenia + ciut słodkiej idiotki + częsta kontrola, która jest podstawą zaufania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_S 27.07.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No proszę, sklep w Sulejówku to rzut beretem ode mnie. Dzięki za przepis na chłopa na pewno skorzystam częściowo już nawet zaczęłam: fachowa wiedza - forum murator ciut słodkiej idiotki -opanowane częsta kontrola - staram się, ale najpierw muszę dobrze opanować punkt pierwszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.07.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 A z chłopami można się dogadać, przepis na chłopa: trochę fachowej wiedzy + trochę kadzenia + ciut słodkiej idiotki + częsta kontrola, która jest podstawą zaufania;) Amelia dobra rada . U mnie z wiedzą to jest różnie,najczęściej przychodzi po , gdy już gruszki w popiele,albo po kaczaku, kadzić to umiem podobno po mistrzosku, kontrolę staram się prowadzić na bieżąco,choć i tak ja swoje ,a fachowcy często swoje. A gdy tłumaczę swoje racje,to najbardziej denerwuje mnie ich durny uśmiech pod nosem. Co do słodkiej,to mam na głowie trochę sztucznej inteligencji ( pasemka) I co ze mnie za inwestorka:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.07.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dobre jest też pytanie "ale nie zaszkodzi?" np. mówi się do fachmana: słyszałam że na sufity pod tynk daje się siatkę z klejem fachman oczywiście: nigdy tak nie robię i jest dobrze, po co to inwestorka: ale nie zaszkodzi jak się da? fachman głupieje: no, zaszkodzić nie zaszkodzi inwestorka: no to dajemy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_S 28.07.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Amelia ... ale wstyd, chodziłam sobie dzisiaj troche po forum i nagle natrafiłam na forum budujących w okolicach Mińska.... jaki zbieg okoliczności no proszę bo my budujemy w Targówce pod Mińskiem czyli wschodnie strony - jakTy z tego co wyczytałam Budy Janowskie, czyli prawie sąsiadki Zaglądając do Twojego dziennika nie miała zielonego pojęcia o tym szperam teraz na forum Mińska i lecę się przedstawić nie wiedziałm że coś takiego tu jest Super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_S 28.07.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Aha Panów od podbitki i elewacji chętnie zawezmę. A co możesz powiedzieć o hydrauliku i tynkarzach wewnętrzych ? Kto to jeśli mam omijać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2010 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Z panami od elewacji i podbitki trzeba się duuuużo wcześniej umawiać bo mają straszne wzięcie. Obecnie robią w naszej wsi - w jednym domu kończą ozdóbki /boniowania czy jakoś tak/, drugi już zaczęli a potem będą robić u mojego bezpośredniego sąsiada. Hydraulika mogę polecić Tadka Królaka, robił u szefa sklepu HYDRO CENTRUM, u mnie niestety nie bo wzięłam prywatnie sąsiada pracującego w INSBUDZIE, potem sąsiad wyjechał do pracy za granicę a kończyli jego koledzy z firmy - niech ich chudy byk tynkarza nie wiem czy polecić, na tle innych co widziałam to mimo wszystko moje tynki wygladają niezgorzej, chociaż musiałam sama dużo poprawiać, zwłaszcza w kątach i na krawędziach no i te "pajęczynki" czyli powierzchowne popękania:eek: ale myślę że u mnie czegoś nowego się nauczył, np. że trzeba pod tynk dawać siatkę na sufit teriva decyzja należy do Ciebie, namiary wyślę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2010 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 W starej wersji FM udzielałam się trochę w grupie budujących w okolicach Mińska, dzięki niemu coś tam odkupowałam i posprzedawałam swoje pozostałości budowlane, ale gdy pojawiło się NOWE=LEPSZE:jawdrop: to już nie mogę wejść w ogóle nie otwiera mi się stronka:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.07.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Amelio zupełnie nie wiem czemu w moje komenty wejść nie możesz? Dodaj ,,mnie" do ulubionych i będziesz mieć zawsze link W marketach są różne parapety ale często sękate, a mój M takich nie chce. Za to przez przypadek Klodziki dała link do firmy robiącej różniste drewniane wyroby w tym i parapety http://www.woodtechnic.pl/oferta.asp?show=0&g=52&los=0,740195 pooglądaj sobie, może coś Ci przypasuje. Mają opcje zwrotu towaru w ciągu 10 dni I jestem bardzo ciekawa Twoich doświadczeń z kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.08.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Gosiek w Twój dziennik wchodzę bez problemów a komenty, tak jak i wiele innych tematów we wcześniejszej wersji forum oglądanych wyświetlają mi się cienkim bladym druczkiem i te się nie otwierają do Ciebie udaje mi się czasami wejść poprzez "ustawienia", "notes użytkownika" a w nim na dole czasami wyświetla się "nowe subskrybowane tematy" i tu otwieram "odpowiedz":eek: zajrzałam do tej firmy z wyrobami drewnianymi ale mają np. 150, 120 cm a ja potrzebuję 124, 152:cool: zdzwonię i zapytam czy robią inne ale i przelecę się po stolarzach lokalnych. Przemalowałam cały dół na kremo-beżyk i jest o wiele ładniej, jaśniej i optymistyczniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts