Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

Amelio a jakiej przeglądarki używasz? Mam Firefoxa i tu komenty wyglądają normalnie, chyba, że akurat informatycy w Muratorze pracują :cool: - właśnie zaginęły blogi użytkowników, mój chyba tylko przypadkiem się otwiera, może dlatego, że mam go podwójnie :eek:

Ciekawa jestem czy zrobią Ci parapety na zamówienie ?

A jasne kolory górą :wiggle:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na razie nie mam swojego komputera a w służbowym jest Explorer, właśnie mi koleżanka zainstalowała najnowszą wersję ósemkę i też mi nie otwiera niektórych stron:eek: poczekam aż dyrekcja pójdzie na urlop i wtedy poeksperymentuję bo gdy zainstalowałam Google Chrome to nie mogłam wejść w pocztę służbową a akurat dostałam polecenie odpisania kontrahentowi:eek: bardziej obeznana osoba szybko mi odinsalowała ale było gorąco....

Aneta_S chcesz może na dokształt pisma budowlane typu "Buduję dom" "Mój Dom" itp, mam ich cały stos a już nie czytam bo wszystkie rozumy zjadłam :cool: i nie będę ich targać na nowe śmieci a wyrzucić mi szkoda.

Gosiek parapety troszkę jeszcze poczekają. Malowałam próbnie Endurą Nuss i przeraził mnie ciemny kolor w puszce, na desce sosnowej wyszło po pierwszym razie coś a'la dąb ale taki brudnawy nie złoty, tak ma być czy nie taki odcień wzięłam? Jak to wygląda po drugim malowaniu?

Amelio, dobrze trzeba wymieszać lakier w puszcze (ale po co Ci to mówię ;) ) pierwsze pociągnięcie jest być może dębowe, ale drugie zdecydowanie wydobywa kolor i parapet robi się nawet zbyt jasny w stosunku do okleiny okna. Popróbuj na kawałku oheblowanej sosny :rolleyes:

Popatrz, popatrz tylko przejeżdżałaś i od razu, mimochodem upolowałaś takie cudo .... Ja w rejonie Koła bywam raz na jakiś czas, ale zupełnie nie w tym czasie gdy handlują a i czasu wtedy nie mam zupełnie :(

Wstaw jeszcze raz kominek, bo zdjęcie się nie pokazuje :rolleyes:

• 2 weeks później...
Już się przyzwyczaiłam że prosto po pracy jadę do domu ale na noc wracam do bloku, chociaż coraz niechętniej. Gdyby sytuacja mieszkaniowa mnie przymusiła to pewnie już dawno bym się przeprowadziła a teraz to nawet zanocować nie mogę bo nie mam tam żadnego tymczasowego leża, więc wykańczam na gotowo coby już stałe meble przewieźć :cool: Z solarami będzie super o ile rzeczywiście plany wójta uda się całkowicie zrealizować:rolleyes:

dzialka parapety .jpg

podbitkę malowaliśmy Bondexem o takim

przy samych oknach drugie malowanie jest nieco bardziej czerwone, jednak u nas podbitka, rynny, okna stanowią całość kolorystyczną - są identyczne ;) czekam z niecierpliwością na pogodę by tynk można kłaść

Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich umiejętności i teraz na dodatek sama kładziesz panele :eek: pełen szacum

Eeeee tam, nic wielkiego, ze styropianem pod wylewki było gorzej bo hektarów ogrom, docinania mnóstwo, sypało się toto, termin gonił a głowa i kark dokuczały po świeżo nabytym wstrząsie mózgu :eek: panele przy tym to układanie klocków;)

Pogoda na tynki zapowiada Wam się super, ciekawa jestem jaki kolor wybraliście:cool:

• 2 weeks później...
Amelio o cywilizacji nic nie powiem :cool: natomiast bryczkę bym sobie zostawiła jako fantastyczny gadżet, bo widzę, że w znakomitej jest formie :rolleyes: Duża wiata a pod nią bryczka jako siedzisko ogrodowe w cieniu, taka niby altanka. Aczkolwiek pewnie sentymentem jej nie darzysz, a każdy świeży grosz na budowie się przyda http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/rolleyes-2.gif

Oj darzę sentymentem, darzę:( ale żadne dziecię nie odziedziczyło po mnie końskich zamiłowań i szkoda żeby takie cudeńko się marnowało, poprzedni właściciel woził w niedziele dzieci po parku i bryczuszka była zadbana aż lśniła, nie to co teraz:eek: górę domu trzeba pomału wykańczać więc każdy grosz się przyda.

• 4 weeks później...

Amelio a może sprawisz sobie - tak na wszelki wypadek wykrywacz prądu np tu

http://www.armand.pl/p61,tester-fazy-napiecia-przewodow-i-pradu-amprobe.html

tu co prawda w archiwum

http://archiwumallegro.pl/wykrywacz_aeg_md_75_metalu_pradu_miedzi-823391974.html

ten najlepszy ale ciut drogi

http://www.sklep.gembit.pl/index.php/przyrzady-pomiarowe/inne/wykrywacz-metalu-i-pradu.html

ale zorientuj się. Myślę, że jakieś tego typu urządzenie zawsze się może we własnym domu przydać ;)