Amelia 2 18.01.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 (edytowane) To pogoniłaś! Gratulacje, jak na jeden sezon to bardzo dużo! A terenu tak bardzo nie wyrównuj, ja mimo nawiezienia dużej ilości ziemi zachowałam lekkie spadki i teraz nie mam potopu na działce tylko wiosnę VAT nie taki straszny jak go malują chociaż trochę czasu trzeba mu poświęcić...Problem w tym, że nie wszystkie sklepy wpisują na fakturach PKWiU ale ja pracuję przy papierkach w firmie budowlanej i ściągałam z różnych faktur:DPowodzenia! Kiedy parapetówa? Jabłonkami za bardzo się nie przejmuj, i tak parch na nie wlezie jeśli nie będziesz wykonywać całego programu oprysków a przy cenach jabłek to szkoda zachodu...... Edytowane 18 Stycznia 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 18.01.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Wiesz,to nie chodzi o ceny jabłek ( jakby nie było mieszkam w "jabłczanym" zagłębiu:)), tylko chciałam mieć taki wiejski ogródek,z jabłonkami,śliwą czereśnią,bzem rozrośniętym w krzaczory a nie wielkomiejskie drzewko....Terenu całkiem nie równam,chcę tylko zrobić za dwa tarasiki z murkami oporowymi z nie wiem jeszcze czego A parapetówa?No jak parapety założę :DMoże jak będę miała szczęście,to w wakacje?Fajnie by było....Ech,rozmarzyłam się..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wiesz Amelio, chyba jakieś czary roztaczasz, że tak tanio udaje Ci się tyle spraw załatwić nasz geodeta i to po znajomości woła 900 i to nie jest najdrożej, świadectwo - chcą 300, choć i tak przegrani byli ci, którzy musieli je robić zaraz po wejśckiu w życie ustawy, tam opłaty szły w tysiące , kominiarz wg stawki 200 PLN przyznaj się, już masz odebrany dom czy tylko papiery skompletowane i oddane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.01.2011 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Mam wszystkie papiery oprócz geodety, który ma przygotować na piątek. Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek składam do nadzoru i..... drżę nawet jeśli nie przyjadą oglądać i mierzyć to z mapki zobaczą że szambo nie jest tam gdzie zaprojektowane - ok 5m przesunięte w bok i 1,5 w głąb bo mój architekt wyrysował go w środku ogródka zamiast przy wjeździe i na lini telekomunikacji:D najgorsze, że on 2 lata temu zeszedł z tego świata ....... Jesli chcesz namiary na certyfikat to służę Pracuję w firmie budowlanej, więc kierbud, elektryk i kominiarz to "koledzy po fachu":cool: Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Tak się domyślałam , dzięki za namiary, chyba przeżyję - znalazłam za usługę 120 PLN z moich okolic Czyli kciuki nadal trzymam by wszystko było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Przejrzałam Twój dziennik, jestem pod wrażeniem Samodzielności również. Ciekawie się zapowiada pokój syna, szczególnie ten rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Syn to artysta, co Mu w duszy gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ...i to gra na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.02.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj Amelia. Ja już mam odbiór ,papiery składane były 27.02, a papier odebraliśmy teraz w środę 09.02. Tylko elektryk,geodeta,kominiarz i certyfikat były po innych cenach:mad:. Na szczęście nikt nie przyjechał,choć taras też mamy inny,o wiele większy niz w projekcie. Ale już po wszystkim i mieszkamy w domu ,a nie na budowie.Amelia a ja chciałam się spytać o 2 rzeczy1) twój artysta malował to ręcznie,czy od jakiegoś szablonu:p2) ten podkład Para(dobrze pamiętam?) jest jakiejś firmy i czy jest drogie takie cudo?Pozdrawiam ,zapomniałam piękne mebelki:yes:masz zamiar kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.02.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Odpowiadam: 1. Artysta najpierw zrobił na komputerze, potem zdjęcie telefonem, z telefonem w ręku malował na ścianie:D pierwszy raz maluje na tak dużej powierzchni i nie ma jeszcze wprawy. Zachód słońca to już tak od ręki sobie machnął Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie farbami.... 2. PARA to Kanadyjski produkt , mam zdjęcie farby sufitowej która jest różowa, a za kilka minut bieleje. Grunt ma podobne napisy, kosztuje ok. 130zł za galon ale jest bardzo wydajna. Gratuluję załatwionych formalności, moi geodeci mieli zrobić inwentaryzacje tydzień temu.... ale kiedyś zrobią, w końcu się nalatali po działce, namarzli to i pewnie jakieś pieniądze za to będą chcieli a nawet zadatku nie dostali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź ,powiedz proszę gdzie ją kupiłaś w sklepie czy w necie?A taki artysta to skarb:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.02.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 U nas w sklepie od x lat prowadzonym przez małżeństwo doskonale znające się na farbach, strukturach i różnych wynikłych w trakcie parac malarskich problemach, wielu klientów przychodzi po poradę, raz przy mnie babka przytargała wielki obraz żeby doradzili jej kolor tła do niego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.02.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 To nie wesoło miałaś z ciepłą wodą. Dobrze, że problem rozgryzłaś i niebawem będziesz mogła wszystko na tip top ustawić. Ale to porażka, że żaden fachowiec tego nie potrafił ;( Z gazem to ciężka przeprawa czeka wszystkich współmieszkańców. Trzeba chyba zbierać podpisy i tłumaczyć ludziom, że to na zaś (część może się kosztami wystraszyć) i jak już zbierzecie już od wszystkich... no prawie wszystkich to z tą listą bombardować gazownię - niech jednak przemyślą jeszcze raz tę odmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.02.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Trzeba działać, bo ja nie górnik żeby całe życie w węglu się babrać na razie piszę / i namawiam innych do pisania / odwołanie do prezesa Urzędu Regulacji Energetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.02.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 i tak trzymaj - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.02.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Będziesz tego swojego elektryka po wsze czasy pamiętać Jak już oddychać będziesz mogła, to koniecznie foty wrzuć pracy młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.02.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Elektryk jest w porządku, na każde wezwanie się stawia, to ten Szwab utrudnia mi życie :Dalzheimer ma się rozumieć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.02.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie zadawaj się z nim w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wista, wio, łatwo powiedzieć, nie chce się namolniak jeden odczepić a jeszcze się odgraża ze będzie ze mną aż do końca dni moich:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Pogoń dziada... podobno nie lubi - gry na fortepianie, nauki kilku języków obcych na raz:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts