Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

To pogoniłaś!cool_46.GIF..jpg Gratulacje, jak na jeden sezon to bardzo dużo! A terenu tak bardzo nie wyrównuj, ja mimo nawiezienia dużej ilości ziemi zachowałam lekkie spadki i teraz nie mam potopu na działce tylko wiosnę:lol2:

VAT nie taki straszny jak go malują chociaż trochę czasu trzeba mu poświęcić...Problem w tym, że nie wszystkie sklepy wpisują na fakturach PKWiU ale ja pracuję przy papierkach w firmie budowlanej i ściągałam z różnych faktur:DPowodzenia!

Kiedy parapetówa?:cool:

Jabłonkami za bardzo się nie przejmuj, i tak parch na nie wlezie jeśli nie będziesz wykonywać całego programu oprysków a przy cenach jabłek to szkoda zachodu......

Edytowane przez Amelia 2

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz,to nie chodzi o ceny jabłek ( jakby nie było mieszkam w "jabłczanym" zagłębiu:)), tylko chciałam mieć taki wiejski ogródek,z jabłonkami,śliwą czereśnią,bzem rozrośniętym w krzaczory a nie wielkomiejskie drzewko....Terenu całkiem nie równam,chcę tylko zrobić za dwa tarasiki z murkami oporowymi z nie wiem jeszcze czego :cool:

A parapetówa?No jak parapety założę :DMoże jak będę miała szczęście,to w wakacje?Fajnie by było....Ech,rozmarzyłam się.....

• 2 weeks później...

Wiesz Amelio, chyba jakieś czary roztaczasz, że tak tanio udaje Ci się tyle spraw załatwić :D

nasz geodeta i to po znajomości woła 900 i to nie jest najdrożej, świadectwo - chcą 300, choć i tak przegrani byli ci, którzy musieli je robić zaraz po wejśckiu w życie ustawy, tam opłaty szły w tysiące :mad:, kominiarz wg stawki 200 PLN :(

przyznaj się, już masz odebrany dom czy tylko papiery skompletowane i oddane ?

Mam wszystkie papiery oprócz geodety, który ma przygotować na piątek. Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek składam do nadzoru i..... drżę:o nawet jeśli nie przyjadą oglądać i mierzyć to z mapki zobaczą że szambo nie jest tam gdzie zaprojektowane - ok 5m przesunięte w bok i 1,5 w głąb bo mój architekt wyrysował go w środku ogródka zamiast przy wjeździe i na lini telekomunikacji:D najgorsze, że on 2 lata temu zeszedł z tego świata .......

Jesli chcesz namiary na certyfikat to służę:yes:

Pracuję w firmie budowlanej, więc kierbud, elektryk i kominiarz to "koledzy po fachu":cool:

Edytowane przez Amelia 2

Witaj Amelia. Ja już mam odbiór ,papiery składane były 27.02, a papier odebraliśmy teraz w środę 09.02. Tylko elektryk,geodeta,kominiarz i certyfikat były po innych cenach:mad:. Na szczęście nikt nie przyjechał,choć taras też mamy inny,o wiele większy niz w projekcie. Ale już po wszystkim i mieszkamy w domu ,a nie na budowie.

Amelia a ja chciałam się spytać o 2 rzeczy

1) twój artysta malował to ręcznie,czy od jakiegoś szablonu:p

2) ten podkład Para(dobrze pamiętam?) jest jakiejś firmy i czy jest drogie takie cudo?

Pozdrawiam ,zapomniałam piękne mebelki:yes:masz zamiar kupić

Odpowiadam:

1. Artysta najpierw zrobił na komputerze, potem zdjęcie telefonem, z telefonem w ręku malował na ścianie:D pierwszy raz maluje na tak dużej powierzchni i nie ma jeszcze wprawy. Zachód słońca to już tak od ręki sobie machnął:cool: Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie farbami....

2. PARA to Kanadyjski produkt , mam zdjęcie farby sufitowej

5529bc95a677574a2f&#101.jpg która jest różowa, a za kilka minut bieleje. Grunt ma podobne napisy, kosztuje ok. 130zł za galon ale jest bardzo wydajna.

Gratuluję załatwionych formalności, moi geodeci mieli zrobić inwentaryzacje tydzień temu.... ale kiedyś zrobią, w końcu się nalatali po działce, namarzli to i pewnie jakieś pieniądze za to będą chcieli a nawet zadatku nie dostali:D

To nie wesoło miałaś z ciepłą wodą. Dobrze, że problem rozgryzłaś i niebawem będziesz mogła wszystko na tip top ustawić. Ale to porażka, że żaden fachowiec tego nie potrafił ;(

Z gazem to ciężka przeprawa czeka wszystkich współmieszkańców. Trzeba chyba zbierać podpisy i tłumaczyć ludziom, że to na zaś (część może się kosztami wystraszyć) i jak już zbierzecie już od wszystkich... no prawie wszystkich to z tą listą bombardować gazownię - niech jednak przemyślą jeszcze raz tę odmowę ;)