Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

W przyszłości na drugiej działce chciałabym jako wiejska gospodyni trzymać jakieś kurki ozdobno-użytkowo-jajeczne i tu "szczęka" jak znalazł dla nich, a z resztek budowlanych wybudować stajnię dla konia, a do jego towarzystwa marzy mi się alpaka - nie mylić z alpagą :lol:

zwierzątko cudne, przyjazne ale okrutnie drogie, dorosły osobnik kosztuje ok.7tys zł :o

http://foto2.m.onet.pl/_m/e0721a7a428bc29f42d33c369b263866,6,19,0.jpg

do towarzystwa konikom wstawia się owcę lub kozę, o alpace nie słyszałam, a tyle ile wiem o nie to nie wiem czy nie jest zbyt ,,samolubna" :-?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślisz, że a tydzień będzie wiosna? Zauważyłam - o dziwo- że na forach więcej ludziska się udzielają w sezonie budowlanym niż zimą :roll:

ja bym powiedziała odwrotnie :D

zobacz nawet po moim dzienniku :D

gdy budowa stała w miejsce, miałam czas na pisanie :D

a teraz ... raczej szukam odpowiedzi na konkretne pytania :D

ale tylko rówieśnicze dla tego wieku :) ???

podobno kobieta nigdy się nie starzeje :)

a nawet z wiekiem .... rozkwita :)

Jak mówiła ś.p. Hanka Bielicka, za młodszymi się nie oglądam a starsi już nie żyją... :roll: sprawdziłam, grupa budujących 40-latków prężnie działa, 30-latków nie znalazłam, a Ty z jakiego przedziału?

W ogródkach ROD dużo osób ma 1000l pojemniki na wodę

http://foto3.m.onet.pl/_m/0b5ae174f287617317a9a4a628f76683,6,19,0.jpg

nie wiem tylko gdzie kupić zbieracze wody montowane na rynny :( Pojemnik taki można zamaskować roślinami lub jakimś płotkiem drewnianym, częściowo wkopać tylko żeby był dostęp do kranika odpływowego, który jest na dole. Mam zamiar kupić takie 4 sztuki pod 4 rynny; z piątej już na etapie robienia tarasu puszczę rurę pod podłogą tarasu wychodzącą na skarpie jako źródełko :lol: płynące do oczka wodnego a pod szóstą, taką z tyłu domu dam jakąś beczkę.

W ogródkach ROD dużo osób ma 1000l pojemniki na wodę

http://foto3.m.onet.pl/_m/0b5ae174f287617317a9a4a628f76683,6,19,0.jpg

nie wiem tylko gdzie kupić zbieracze wody montowane na rynny :( Pojemnik taki można zamaskować roślinami lub jakimś płotkiem drewnianym, częściowo wkopać tylko żeby był dostęp do kranika odpływowego, który jest na dole. Mam zamiar kupić takie 4 sztuki.

rozumiem, że to w celu zbierania wody opadowej?

np. do podlewania krzaczków?

standardowo - pytanie blondynki :oops:

ale jak dla mnie - fajny pomysl :)

Na rynny montuje się różnego rodzaju zbieraki

http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,92685,2875820.html

wiśta wio! łatwo powiedzieć, tylko gdzie ich szukać :roll:

pozwoliłam sobie poprawić Twój post bo inaczej stronka się nie otwierała

A kupujesz to w sklepach z hydrauliką. U mnie szukam innego rozwiązania, nie będziemy zbierać deszczówki do ,,naczynia" by ją odzyskiwać do mycia samochodu czy podlewania ogrodu. Chcemy mieć trzy w jednym - 1. ujarzmienie wody opadowej by na, błota nie robiła, 2. zrobienie oczka wodnego bo staw wielki mieliśmy i tęsknimy za wodą, 3. zrobimy na oczku wymuszony obieg wody w postaci wody spływającej po kamieniach :roll: