Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelio,

jestem pełna podziwu dla TWOICH POMYSŁÓW I PRACY OCZYWIŚCIE...i tych łazienkowych i wszelakich.:):D:yes:

Jesteś najlepszym przykładem, że kobieta sobie poradzi i potrafi.

Bardzo podoba mi się projekt łazienki, a płytki na pewno odpowiednie znajdziesz, bo wybór teraz ogromny, a przedział cenowy też spory.

Cud zrobiłaś z tymi skórznymi fotelami :o Skąd wpadłaś na taki pomysł?

pozdrowionka

Cześć Amtla

3 dni popracowałam nad kanapą i teraz ona też jest ruda:yes: to są mebelki używane więc chciałam je umyć ale żeby nie zniszczyć skóry to użyłam środków do siodeł, sama się zdziwiłam efektem:o tylko mydło glicerynowe tak działa, próbowałam z ciekawości zwykłym mydłem i płynem do mycia naczyń i Amwaya zoomem do wszystkiego i środkiem czyszcząco-konserwującym do skór - owszem, czyściejsze było w tych miejscach ale barwnik tak nie schodził:no: myślę że ktoś kiedyś używał do konserwacji czegoś co zniszczyło barwnik i sprawiło że skóra była twardsza bo od spodu siedziska została ciemna i się nie zmywała.

Co do płytek łazienkowych - jest ich teraz zbyt duży wybór i trudno się zdecydować tak na całe życie;) a ja, jak widać:D taka bardziej fizyczna jestem niż artystyczna.... z pewnymi predyspozycjami człowiek już się rodzi, od wczesnego dzieciństwa wolałam bawić się "małym majsterkowiczem" niż lalką, potem były harcerskie obozy przetrwania- przywozili nas do lasu gdzie rozbite były puste namioty wojskowe:o z przygotowanej sterty ściętych drzewek samemu trzeba było sobie zrobić prycze do spania, jakieś stojaki na plecaki, półki i totemy, z poszwą na siennik iść do chłopa, napchać siana i przytargać to na plecach do obozu...... ech, cudne to były czasy...... teraz dzieci z narzędzi tylko komputer znają:(

Amtla, nie bądź taka skromnisia, Ty też świetnie sobie sama radzisz:yes:

Edytowane przez Amelia 2

Nie tam podpadnięty, komendanta mieliśmy fajnego:D ale wszystkim naprawdę się to podobało, miejsce na obóz trzeba było rezerwować duuuużo wcześniej! Łóżka polowe pojawiły sie 2 lata później. Myślę że wiele przydatnych umiejętności wynosiło się też ze szkoły z przedmiotu "prace reczne", wszyscy bez zględu na płeć robili to samo - majsterkowanie i gotowanie (podzieleni na grupy przynosilismy wiktuały i robiliśmy sałatki, kanapki) szycie i haftowanie itp.

Nie tam podpadnięty, komendanta mieliśmy fajnego:D ale wszystkim naprawdę się to podobało, miejsce na obóz trzeba było rezerwować duuuużo wcześniej! Łóżka polowe pojawiły sie 2 lata później. Myślę że wiele przydatnych umiejętności wynosiło się też ze szkoły z przedmiotu "prace reczne", wszyscy bez zględu na płeć robili to samo - majsterkowanie i gotowanie (podzieleni na grupy przynosilismy wiktuały i robiliśmy sałatki, kanapki) szycie i haftowanie itp.

Kiedyś tak było, teraz to zależy jakich nauczycieli dzieci mają w szkole .... moja nawet igły w ręku nie trzymała :( ... do czasu gdy nauczycielka kazała dzieciakom zmontować pajacyka z zeszytu ćwiczeń - a tam ruchomość rąk i nóg polegała na przyszyciu do kartonu... zatrzasków :mad: Nosz głupszej nauczycielki ze świecą szukać, nie mówiąc o autorze zeszytu do ćwiczeń :sick:

• 2 weeks później...

Tynk mam silikonowy normalny, nie pamiętam granulacji kamyczków ale chyba 1,5. W ub. roku na tarasie i na parapecie :ow pokoju gdzie parter jest wyjątkowo wysoki widziałam ślady myszy, nawet zastanawiałam się czy to nie wiewórka bo jak by weszła mysz?:o A jednak..... Czasem uchylam okno, zwłaszcza na poddaszu nad garażem gdzie mam w niewykończonej "pralnio-suszarni" swój warsztat i może tamtędy weszła, potem pod drzwiami do niewykończonej łazienki a stąd droga prosta na strych - w kącie za kominem który ma być zabudowany płytą gk jest drewniana belka podporowa a deski sufitowe nie dochodzą do samej ściany

http://img851.imageshack.us/img851/3535/obraz708u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Forumowicze twierdzą że nie ma domu do którego mysz by nie weszła:bash:

Ilość zeżartej trutki świadczy o całej gromadce:o albo weszła parka albo zaciążona......