Gosiek33 21.02.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A propos much... tych raczej nie mam, ale dziś rano malutka ćma zaczęła tłuc się o szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.02.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 czyli idzie wiosna:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.02.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Masz zdolnego syna, myślę, że coś Ci podpowie i czymś ozdobi ścianę jeśli przeszkadza Ci pusta powierzchnia. Widzę, że zdjęte masz zasłony? Gdy wiszą z pewnością miejsca jest tam optycznie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.02.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Widzę, że zdjęte masz zasłony? jeszcze się ich nie dorobiłam:D:D:D podobnie jak żyrandoli:rotfl: drażni mnie to ale zawsze są pilniejsze wydatki, teraz zbieram na ogrodzenie. Ta ściana na zdjęciu nie wygląda tak źle, w realu jest to duży pusty placek. Synuś wspomniał że kiedyś może machnie mi jakąś martwą naturę ale na razie się miga, pewnie boi się odpowiedzialności, co innego swój pokój a co innego salon;) Edytowane 22 Lutego 2012 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 23.02.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Co do pustej ściany. Absolutnie nie widzę tam łupka... Osobiście powiesiłabym obraz. Martwa natura najbardziej ok. Jeśli jeszcze jej nie masz, to może na początek samą ramę zawiesić, żeby zobaczyć czy rozładuje pustkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.02.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A co by lepiej wyglądało - jeden duży czy kilka mniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 23.02.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Moim zdaniem jeden większy, bo przy wzorzystej tapicerce może powstać rozgardiasz. Edytowane 23 Lutego 2012 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.02.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 myślałam też o malunku dużej bezlistnej gałęzi (kawałka drzewa) wychodzącej od podłogi przy opasce wejścia do kuchni na większą część ściany:rolleyes:kurczę, nie mam zdolności plastycznych, wolę przekopywać grządki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 22.03.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witaj Amelio, wiem że masz położone tynki cementowo-wapienne i zatarte kwarcem. Napisz mi proszę, czy jesteś zadowolona z efektu. Czy faktycznie są prawie tak gładkie jak gładzie. Zastanawiamy się właśnie nad taka metodą tynkowania, bo gładzi nie chcemy ale gładkie ściany tak. Z góry dziękuję za info zwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.03.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Aż takie idealnie gładkie jak gipsowe to one nie są chociaż farba je znacznie wygładza w porównaniu z surowymi. Mój tynkarz nie był najlepszy, miejscami jest niemal idealnie, miejscami jakby drobne kamyczki ale na to się patrzy na początku, potem już nie zwraca się uwagi, najważniejsze że są mocne, można po nich szorować szpachelką i nic się nie dzieje. Gładź mam na kawałku ściany - kgipsowa oddziela salon od kuchni i na pewno nie chciałabym tego w całym domu!Ręczne tynki są gładsze od cw maszynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 26.03.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Co do gładzi to mam te same doświadczenia, w obecnym mieszkaniu mamy położoną gładź. Lekkie stuknięcie i już jest ślad. Nie wspomnę o pazurach kota polującego na komary Raczej zdecydujemy się na zacieranie tynów kwarcem. Mamy dobrą cenę a znając męża to będzie pilnował wykonania Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Amelio jak się ma sunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 27.03.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witaj! Pisalas w wątku o tym czego byscie w nowym domu itd. o bialych plytkach z szarosciami, ktore myjesz dla przyzwoitosci. Które to są? Potrzebne mi takie do wiatrolapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.03.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Pisałam o płytkach beżowych z szarościami:yes: białe miałam w kuchni poprzedniego domu i to była tragedia - każde kapnięcie, włosek, sierść psa ( miałam czarnego doga) na tym było widać. Teraz mam Antiqer Beige Paradyża- Gosiek33 ma bardzo podobne innego producenta i też sobie chwali, prawda? Nie jest to może elegancja na wysoki połysk ale baaaaardzo praktyczne i takie ciepłe, naturalne:cool: http://foto1.m.onet.pl/_m/36e38914e90c0da7145ce23903d3cead,12,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.03.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Cześć Gosiek dziś już jest dużo lepiej ale w 100% dobrze to już nie będzie:( w ub. tygodniu myślałam nawet że trzeba będzie skrócić jej cierpienie....... dostała serię zastrzyków, pierwszy Metacam nie przyniósł poprawy, potem 3x Dexafort, do tego Canivitan wzmacniajacy ogólnie i sercowo, Caniviton na stawy ( dożywotnio - tak jak ja Artrostopy ) i nawet próbuje truchtać! Przy rozkopywaniu kretowiska przysiadła na zadku więc teraz grzebie jedną łapką stojąc na trzech. Na schody nie wskakuje, trzeba ją wnosić, a strzyżenie miała na leżąco. Smak jej się zmienił - odkopała zmarzniętą żabę i pożarła jej udka:D nigdy surowizny nie lubiła ale takie skruszałe było pycha! Strasznie dużo teraz pije - i sika, codziennie zostawiam jej 2 podkłady o i obydwa po 9 godzinach są zasikane. Dywan już poszedł na stryszek bo i on robił za trawkę a na gołą podłogę nie robi. Trudno, takie są "uroki" choroby i starości...... za to sunia ma apetyt, dzielnie strużuje i poluje na krety i żaby tylko szybciej się męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 O mamma mia, jaka starość Moja ma 10 lat, Twoja chyba podobnie? To jeszcze powinny mieć z 3-5 lat przed sobą Ale jak tak bardzo bidulka się męczy to nie dziwię się, że takie myśli miałaś Mam nadzieję, że choroba opanowana na tyle byś jeszcze trochę mogła się nią cieszyć jeśli chodzi o mój gres to Gran Sabana 60x60, też znakomicie się sprawdza przy psach... i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 W te piękne Święta, gdy Pan Zmartwychwstanie. Życzę smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas uroczy Życzę miłej Wielkiej Nocy!!! http://www.nyloncoffee.pl/cache/images/865dc-337x0-resize.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 07.04.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Amelio,Wiele Radości, Spokoju i Zdrowia z okazji Świąt Wielkiej Nocydla Ciebie i Twoich bliskich, a tak przy okazji nie tylko na Święta: samych szczęśliwych chwil w Twoim pięknym i coraz piękniejszym domu i ogrodzie, życzy Jagna z chłopakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 31.05.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Czytam i czytam Kochana Twoj dziennik i nabieram mądrości życiowych... troche za późno ale coż... tak to jest. Pierdola jestem że nie zrobiłam tak jak Ty i nie sadziłam roślinek w donicach. Świetny pomysł.... Ja niestety teraz mieszkam na piaskach a Ty w ślicznym ogrodzie. Łuuuuu ...pierdoła ze mnie. Ale gratuluje pomyslu, musisz miec mega rękę do kwiatów... slicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.05.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Amelio jak Twoje ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts