Amelia 2 09.07.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Wejdź sobie na stronę Związku Szkółkarzy Polskich i zamów "Katalog roślin" wydany przez Związek zawierajacy opisy i zdjęcia najbardziej odpowiednich dla naszego klimatu roślin iglastych, liściastych, drzew, krzewów, bylin, pnączy, róż, wrzosowatych itp.itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.07.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Nawet nie wiesz jak się cieszę, że porzeczka znalazła w końcu swoje miejsce. Mój m jak się dowiedział, że w końcu odebrałaś krzak zdecydował gdzie wsadzić resztę na słońcu i zabrać je z cienia U Ciebie wszystkie roślinki mają swoje miejsce, i za chwilę rozrastają się jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Co znaczy specjalistyczny nawóz? - tak piszesz, a potem masz wściekle rosnące rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.07.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 W ub. roku dałam Azofoskę na wszystko liściaste a teraz oddzielnie kupiłam dla róż, powojników, hortensji, borówek, trawy, balkonowych, różaneczników (pozostałe dostały azofoskę) i dla iglaków. Chyba takie zróżnicowanie nawozów to jednak nie całkiem nabijanie klienta w butelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 11.07.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 WOW Amelio ale twoj syn ma talent, świetne rysunki:) wiaze z tym swoją przyszłość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Sprawdza się, że podstawowe nawozy górą A prace Syna rewelacja i co za pomysły, no, no gratulacje talentu i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.07.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Uwielbiam języczki, choć ich już nie mam. Kiedyś gdy mieliśmy wielki staw, były i języczki pomarańczowe, niestety potopiły się a potem już o nich zapomniałam. Ale nawet nie miałam pojęcia o takiej odmianie Przewalskiego, Przewalskiego to tylko koniki znam A ta odmiana przepiękna i rośnie nie dość, że bez wody, to jeszcze w słońcu? Sucza wygląda bardzo niewinne... co tam nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.07.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Słońce tam dochodzi po 18-tej, to strona płn-zachodnia. I ja nie znałam odmian, doszłam po zdjęciach w necie;) Jedyne centrum ogrodnicze koło mnie, które kiedyś miało piękne rośliny z hodowli własnej i sprowadzane z najlepszych szkółek i z Holandii pada po wybudowaniu Castoramy:eek: mimo że mają większy wybór i wszystko tańsze (np. worek ziemi czy kory po 6-7 zł a w Casto 9-12zł) to ludziska i tak kupują w markecie:eek: szkoda... widać że mają kryzys, to co jeszcze tam jest to takie zaniedbane, mało sprowadzają a już ciekawych rzadkich odmian wcale:( Suczyca po zamordowaniu mojej ulubionej żaby dostała ostrą reprymendę i tak się przejęła że śpi w 'swoim" pokoju na dole, gdzie ma do wyboru transporterek z miękką podusią lub domek z płaskim materacykiem i wcale nie wybiera się do mnie mimo że przez 8 lat spałyśmy razem:eek: dla mnie to lepiej bo po codziennym kopaniu w ziemi tylko łapy jej myję, nie muszę całej kąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Przynajmniej jedna dobra strona ale na długo się chyba tak nie obrazi Moje suki spały z nami wiele lat, ale w nowym domu od razu udało się odstawić je ,,od piersi" za wysokie łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.07.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Przynajmniej jedna dobra strona ale na długo się chyba tak nie obrazi Moje suki spały z nami wiele lat, ale w nowym domu od razu udało się odstawić je ,,od piersi" za wysokie łóżka mam nadzieję że tak zostanie bo nie jest już obrażona, rano cieszy się gdy schodzę z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.07.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 WOW Amelio ale twoj syn ma talent, świetne rysunki:) wiaze z tym swoją przyszłość?? Chyba tak, teraz chodzi do liceum plastycznego o kierunku "reklama wizualna" a potem chce studiować w Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych ( czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Amelio w temacie języczek - zobacz co teraz znalazłam w sieci http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=produkt&id_prod=621 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.07.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dzieki, super stronka! zwłaszcza okazy kolekcjonerskie:rolleyes: w wolnej chwili przejrzę całą. Gosiu nie wiesz co to za żółte mi wyrosło? zdjęcie dałam w dzienniku. Nie wiem czy to chwast czy bylina, coraz mocniej się rozłazi ale jest ładne, ma ok. 30cm wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.07.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cieszę się, że stronka się spodobała. Żółte skopiowałam sobie na pulpit i myślę o tych kwiatkach, liście mają znajomy układ, ale kolor? Na razie na nic nie wpadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.07.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Wiedziałam, że jesteś zdolna - drewutnia na medal Dziś na targu zawitał pan, przejazdem z okolic Torunia. Miał całą masę roślin... i dwóm się nie oparłam Kupiłam klon cukrowy coś koło 20 cm wysokości i chińskiego derenia COUSA. http://allegro.pl/deren-cousa-chinski-i2512008219.html Sprzedawca miał całą masę różnych chciejstw ogrodowych, choć sporo na szczęście dla mnie, potrzebowało zimę przeczekać w pomieszczeniu - na szczęście te od razu odpadały w przedbiegach - już mnie nie kusiły a tu link do aukcji na allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4153901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.07.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Tu na stronie ma tylko kilkanaście roślin, na stelażach miał ich z 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.07.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Podszczypywania mojej suczy to nic w stosunku do krwiożerczości Twojej myśliwskiej bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.07.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 klona cukrowego jeszcze nie widziałam ale ten dereń wygląda zupełnie jak jaśminowiec :oszkoda tylko że lubi gleby przepuszczalne i wapienne, u mnie na glinie najlepiej rosną mchy i szczawie;)za dobrze masz - nie dość że dobra szkółka blisko to i na targu same ciekawostki;)przy okazji - z małżem już ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.07.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dzięki Amelio, już znacznie lepiej nawet trawę kosi Też nie mam gleby przepuszczalnej tam gdzie derenia chcę wsadzić, ale mam nadzieję, że sobie poradzi... i nie zmarznie. Jak młodość przeżyje to potem mają się mieć dobrze obie rośliny. Klon ma rosnąć w naszym klimacie zamiast do 40 m tylko 9 - i całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 27.07.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Amelio nie moge sie napatrzyc na twoj piekny ogród:) A gości nieproszonych nie zazdroszcze, u mnie jest bardzo duzo jaszczurek w tym roku. Jak pająków czy myszy sie nie boje tak jaszczurki i żaby wywołują u mnie gęsią skórke:( Edytowane 27 Lipca 2012 przez marienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts