Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

parkowym i małym rabatowym na pewno wystarczy, pnącym mogą podmarznąć pędy w ostre zimy a najgorzej jest z piennymi, w miejscu szczepienia na bank przemarzną:( mądrzy radzą żeby je przyginać koroną do ziemi i obsypać ale u nie nie ma jak bo 2 rosną na zboczu obrośniętej skarpy przy tarasie no i bałabym się że się złamie:o

• 2 weeks później...

mirela99 nie mogę ci odpisać na prv bo masz zapełnioną skrzynkę, jeśli tu zaglądasz to odpowiadam na temat węgla-

lekki to chyba jest drzewny, brunatny to tak jak zwykły drobny węgiel. Już dokładnie nie pamiętam, chyba po 17 zł za worek płaciłam a starczył mi na obsypanie 5 róż. Wychodzi dużo drożej niż kora ale niektóre rośliny nie znoszą zakwaszania i na pewno nie rozkłada się tak szybko jak kora. Nie wiem tylko jak zabezpieczyć rośliny na zimę, z kory robi się kopczyk i ok:o szkoda mi przysypywać węgiel ziemią czy kompostem, może na zimę go wygrabić?

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Oj, jak ciepło mi się zrobiło na widok kwitnących Piruetek. Nie mam jeszcze tej odmiany, ale jest w chciejstwach różanych. A Twoje hortensje są cudne, ogrodowe mi się tak bardzo podobają, ale tak bardzo mnie wkurzają, że wymarzają czasem mimo zabezpieczeń. Ale jak się patrzy na to Twoje różowe cudo, to może warto zaryzykować.

Komoda jest odjazdowa! Już wiadomo, że będziesz miała zaj....ą łazienkę. Super.

No i brawo brawo za deseczki w studzienkach. Jak tylko je zobaczyłam to od razu wiedziałam po co to jest :wiggle:

Jestem, jestem:bye: u siebie w dzienniku nie piszę bo nie mam kiedy porobić zdjęć ale czytam wytrwale co u innych, chociaż rzadko się ujawniam.

W domu na razie prawie bez zmian - ani listew ani obrazków ani żyrandoli, no nie, jeden przybył, do wiatrołapacza :)za krótkie teraz są dni - wstaję gdy jeszcze ciemno, wracam po pracy gdy już ciemno i nic się nie chce...

Tej zimy inaczej zabezpieczyłam rośliny na zimę niż poprzednio, czy lepiej to się okaże;) w niedzielę coś cyknę i napiszę.