Amelia 2 24.06.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Sadziec na razie jest malutki, do czasu zakwitnięcia może jeszcze drugie tyle urosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.06.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Czyli on tak ma Ale już w oczach zaczyna ciągnąć się do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Amelio idę od Jagny... komarów pozbyłam się w tym roku zakładając w oknach siatki. Przymierzałam się do tego jak żaba do jeża ale się udało i pozbyłam się krwiopijców w 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.06.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 A drzwi balkonowe? u mnie cały czas są latem otwarte..część okien mam od strony strasznej kurzawki a ruch na wsi bywa spory, czy siatki nie zapychają się kurzem ulicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 W drzwiach zasuwam zasłony - w domu chłodniej a latające tylko nieliczne przez przypadek dostają się do domu. W Lidlu były niedawno siatki na drzwi - nie zdecydowałam się na kupno, a teraz żałuję. Ale co jakiś czas powtarzają asortyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Siatki w oknach też z Lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.06.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 widywałam w ofercie ale nigdy jakoś nie przyszło mi do głowy żeby nimi się zainteresować drzwi mam podwójne z ruchomym słupkiem i nie wiem czy takie pasy z magnesami dały by się zamontować tylko na jedną połówkę? zasłon się nie dorobiłam:D wieszam w drzwiach marakony ale wiatr nimi majta i robale wpadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.06.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 W Lidlu były niedawno siatki na drzwi niedawno? 23 kwietnia! wtedy jeszcze się myślało o łopatach śniegowych a nie o moskitierach na otwarte drzwi i okna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Też mam drzwi z ruchomym słupkiem i dlatego jeszcze tego nie kupiłam, a z odzysku w moim Lidlu jeszcze niedawno były do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 To bluszcz czy wino? - w takim tempie żeby bluszcz obrósł wielki baniak to ho, ho, choć u Ciebie wszystko super rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2013 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Zwykły bluszcz, winobluszczem chciałam obsadzić ogrodzenie na końcu działki, nawet mam kilka ukorzenionych gałązek ale widziałam jak się rozłazi po ziemi i po drzewach i jeszcze się zastanawiam czy go wysadzić...Gosiu jak montowałaś siatki w oknach? nikt ze znajomych nie ma żeby podejrzeć a w instrukcji czytałam żeby taśmę przykleić do wewnętrznej ramy okna:eek: u mnie jest ona bardzo wąska i nie mogę sobie wyobrazić jak to zrobić. Możesz mnie oświecić i ew. jakieś zbliżenie cyknąć? znów zaczynają się upały i problem robactwa na wilgotnym terenie wraca:bash: podobno w casto są siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) wywaliłam cały post ze zdjęciami żeby nie zaśmiecało Twoich komentarzy, ale przeniosłam go do swojego dziennika cały wpis jakby był komuś potrzebny http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif #687 Edytowane 11 Lipca 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 dzięki za błyskawiczna odpowiedź ale nadal nie kumam, chyba nie da się takiego okna otwierać, zwłaszcza do mycia bez odczepiania siatki? z tym że ja mam okna obrotowe... a jak z oknami zwykłymi? siatkę mocuje się z luzem na domknięcie okna ? na krawędzi zewnętrznej u mnie jest bardzo wąsko, chyba że na bocznych ściankach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Dobrze kumasz, żeby okno otworzyć trzeba odczepić trochę siatki na dole, włożyć rękę i możesz manipulować klamką. W pokoju u córy mam siatkę z suwakiem (taka była w Lidlu i to mnie natchnęło do zakupu) przyczepiam siatkę tak by suwak wyszedł na wysokości klamki i wtedy nie muszę odczepiać, tylko przytrzymać ręką suwak by siatki nie oderwać - nie wiem czy coś wytłumaczyłam jak zamontować w ,,zwykłe okna" tu posłużyłam się filmikiem ,,instruktarzowym" czy taki http://www.youtube.com/watch?v=NzFRY0Q9NfY Aby umyć okna ani chybi siatkę trzeba odkleić, ale przecież rzep solidnie trzyma. Siatkę możesz wytrzepać, uprać a potem ponownie ,,przykleić" Natomiast moje okna w czasie gdy są założone siatki otwieram tylko w jednej pozycji - z górnym umocowaniem, oczywiście obrotowy ruch oderwie siatkę od rzepa Ponad rok zabierałam się za te siatki, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Kup sobie jedną i wypróbuj, jak zda egzamin założysz na resztę okien. Ale na Fakro są chyba latem spore obniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Aj doczytałam właśnie - GRATULACJE matury i dostania się na studia Nie miałam pojęcia o takiej szkole Moje dziecię właśnie obroniło licencjat na kulturoznastwie i teraz... ratunku wybiera się do polsko-japońskiej ale tamto czesne nas zabije Na ASP próbowała 3 lata temu, ale tak na prawdę nie miała pełnego materiału do teczki Skorzystam więc z Twoich doświadczeń i pokażę dziecięciu te studia, może mieć zaliczone już przedmioty, które ma za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.07.2013 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Gratuluję zdolnej córy!moje na szczęście zrezygnowało z polsko-japońskiej i chociaż ta też płatna to 234zł mniej:cool:zamówiłam na allegro siatki w okna i drzwi tarasowe:lol2: zobaczę jak to wyjdzie tym bardziej że moje drzwi są nietypowe bo murarze uszczęśliwili mnie tak wysokimi żeby góra była na takiej samej wysokości jak okien, bo tak ładniej:D coś tam się przerobi:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.07.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Bardzo ciekawa jestem jak się sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.07.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Bardzo się cieszę, że sesja zdjęciowa Cię zmobilizowała i masz w końcu siatki w oknach Ale jeśli chcesz to już te zdjęcia usunę Za to jestem w szoku jak pięknie rosną Ci tojeść i przetaczniki Tojeść kupiłam sobie dopiero co, natomiast różowy przetacznik bardzo marniutki niebieski duży ale chyba wiotki i wybujały choć na słońcu rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.07.2013 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 zdjęcia mi nie przeszkadzają ale jak chcesz to usuń przetaczniki - jak wyczytałam- lubią suche podłoże więc wsadziłam je na podwyższone grządki w przywiezioną lżejszą ziemię, tojeść też ma takie warunki chociaż podobno woli mieć mokrzej ale ona tu tylko na chwilę, ładnie się rozrasta więc będę ją stopniowo dzielić i przenosić w inne miejsca:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.07.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Oj a moje przetaczniki zalewane są, z tego wniosek, że rosną zbyt blisko wody Edytowane 11 Lipca 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts