Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

widywałam w ofercie ale nigdy jakoś nie przyszło mi do głowy żeby nimi się zainteresować:( drzwi mam podwójne z ruchomym słupkiem i nie wiem czy takie pasy z magnesami dały by się zamontować tylko na jedną połówkę? zasłon się nie dorobiłam:D wieszam w drzwiach marakony ale wiatr nimi majta i robale wpadają...

Zwykły bluszcz, winobluszczem chciałam obsadzić ogrodzenie na końcu działki, nawet mam kilka ukorzenionych gałązek ale widziałam jak się rozłazi po ziemi i po drzewach i jeszcze się zastanawiam czy go wysadzić...

Gosiu jak montowałaś siatki w oknach? nikt ze znajomych nie ma żeby podejrzeć a w instrukcji czytałam żeby taśmę przykleić do wewnętrznej ramy okna:eek: u mnie jest ona bardzo wąska i nie mogę sobie wyobrazić jak to zrobić. Możesz mnie oświecić i ew. jakieś zbliżenie cyknąć? znów zaczynają się upały i problem robactwa na wilgotnym terenie wraca:bash: podobno w casto są siatki.

dzięki za błyskawiczna odpowiedź:) ale nadal nie kumam, chyba nie da się takiego okna otwierać, zwłaszcza do mycia bez odczepiania siatki? z tym że ja mam okna obrotowe...

a jak z oknami zwykłymi? siatkę mocuje się z luzem na domknięcie okna ? na krawędzi zewnętrznej u mnie jest bardzo wąsko, chyba że na bocznych ściankach...

Dobrze kumasz, żeby okno otworzyć trzeba odczepić trochę siatki na dole, włożyć rękę i możesz manipulować klamką. W pokoju u córy mam siatkę z suwakiem :yes: (taka była w Lidlu i to mnie natchnęło do zakupu) przyczepiam siatkę tak by suwak wyszedł na wysokości klamki i wtedy nie muszę odczepiać, tylko przytrzymać ręką suwak by siatki nie oderwać :rolleyes: - nie wiem czy coś wytłumaczyłam

jak zamontować w ,,zwykłe okna" tu posłużyłam się filmikiem ,,instruktarzowym"

czy taki http://www.youtube.com/watch?v=NzFRY0Q9NfY

Aby umyć okna ani chybi siatkę trzeba odkleić, ale przecież rzep solidnie trzyma. Siatkę możesz wytrzepać, uprać a potem ponownie ,,przykleić"

Natomiast moje okna w czasie gdy są założone siatki otwieram tylko w jednej pozycji - z górnym umocowaniem, oczywiście obrotowy ruch oderwie siatkę od rzepa

Ponad rok zabierałam się za te siatki, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Kup sobie jedną i wypróbuj, jak zda egzamin założysz na resztę okien. Ale na Fakro są chyba latem spore obniżki

Aj doczytałam właśnie - GRATULACJE matury i dostania się na studia :D

Nie miałam pojęcia o takiej szkole

Moje dziecię właśnie obroniło licencjat na kulturoznastwie i teraz... ratunku wybiera się do polsko-japońskiej ale tamto czesne nas zabije :bash:

Na ASP próbowała 3 lata temu, ale tak na prawdę nie miała pełnego materiału do teczki :cool:

Skorzystam więc z Twoich doświadczeń i pokażę dziecięciu te studia, może mieć zaliczone już przedmioty, które ma za sobą;)

Gratuluję zdolnej córy!

moje na szczęście zrezygnowało z polsko-japońskiej i chociaż ta też płatna to 234zł mniej:cool:

zamówiłam na allegro siatki w okna i drzwi tarasowe:lol2: zobaczę jak to wyjdzie tym bardziej że moje drzwi są nietypowe bo murarze uszczęśliwili mnie tak wysokimi żeby góra była na takiej samej wysokości jak okien, bo tak ładniej:D coś tam się przerobi:rolleyes:

Bardzo się cieszę, że sesja zdjęciowa Cię zmobilizowała i masz w końcu siatki w oknach :D Ale jeśli chcesz to już te zdjęcia usunę

Za to jestem w szoku jak pięknie rosną Ci tojeść i przetaczniki :eek: :yes:

Tojeść kupiłam sobie dopiero co, natomiast różowy przetacznik bardzo marniutki :( niebieski duży ale chyba wiotki i wybujały choć na słońcu rośnie

zdjęcia mi nie przeszkadzają ale jak chcesz to usuń:yes:

przetaczniki - jak wyczytałam- lubią suche podłoże więc wsadziłam je na podwyższone grządki w przywiezioną lżejszą ziemię, tojeść też ma takie warunki chociaż podobno woli mieć mokrzej ale ona tu tylko na chwilę, ładnie się rozrasta więc będę ją stopniowo dzielić i przenosić w inne miejsca:rolleyes: