Gosiek33 21.01.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Widzę, że na przekór pogodzie wiosnę masz na parapecie Właśnie zastanawiałam się jak takiego ciemiernika do gruntu wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.01.2014 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 poczytałam trochę o ciemiernikach bo nigdy wcześniej nie miałam i okazuje się że glebę mam akuratną, miejsce wyznaczone też, będzie pod krzakiem pęcherznicy naprzeciwko okien salonu:yes: rozmnażając przez podział karpy zalecają przez pierwszy rok trzymać w doniczce i dopiero w drugim roku wysadzać do gruntu. Muszę jeszcze gdzieś dokupić czerwonego, ładniej będzie wyglądał na śniegu.a zapach hiacyntów jest boooski:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.01.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 bardzo podobają mi się ciemerniki, tym bardziej, ze zimowe są, ale przed kupne wstrzymuje mnie jakieś robactwo, które z ciemierników przenosi się na sosny - a że moje i tak chorują (kolejna będzie do wycięcia) to nie zafunduję sobie czegoś co je może w pośredni sposób wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.01.2014 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 co za robactwo??? tego nie doczytałam a mam jedną piękna weimutkę chociaż ona rośnie z drugiej strony domu, może tam nie dolezą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.01.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Coś wiedziałam, że dzwonią, tylko nie pamiętałam w którym kościele ta choroba to rdza kory sosny, a zarodniki tak samo są na ciemiernikach jak i na piwoniach, które mam od niedawna a sosna mi zdycha http://pl.wikipedia.org/wiki/Rdza_kory_sosny my bardzo sporadycznie stosujemy opryski, jeśli jednak będziesz zapobiegawczo przeciwgrzybowe preparaty stosować to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.01.2014 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) a oglądałaś ostatnią "Maję w ogrodzie"? powtarzają chyba codziennie w TVN Meteo, ten odcinek jest o gospodarstwie gdzie od 10 lat stosują Emy i nie mają problemów ani ze szkodnikami ani z grzybami, korci mnie żeby spróbować Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.01.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Nie oglądam telewizji ale poszukam tego odcinka co to EMY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.01.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 stronka dotyczy tych emów-pożytecznych mikroorganizmów www.probiotics.pl na stronie: majawogrodzie.tvn.pl są nie tylko wszystkie odcinki ale i cała treść którą czasami warto sobie zapisać tak jak ten http://majawogrodzie.tvn.pl/193,Ogrod-w-harmonii-z-natura-odc-479,odcinek.html kiedyś już o emach coś słyszałam, coś czytałam ale uleciało... myślę że cenowo wychodzi podobnie jak w przypadku chemii tylko że zdrowo i ekologicznie. W tym roku planuję poważne uprawy warzywne i dlatego się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.01.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Poczytam, dzięki. Czekam na relację z upraw warzywnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.02.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Amelio poratuj mnie zdjęciem połączenia drewna schodów z panelem - szukałam w Twoim dzienniku ale nie znalazłam U mnie i tak inaczej, bo schody na razie w wykładzinie, a przymierzamy sie do położenia kolejnych paneli, tym razem w bibliotece. Teraz gdy w obu pokojach już podłogi gotowe, schody w dywanach - to beton wygląda okropnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Gosiu mam tylko takie zdjęcie ew. mogę je wysłać na maila może bardziej będziesz mogła powiększyć stolarz wyfrezował wcięcie w deskach i tych wzdłużnych i w krótkiej poprzecznej w które weszły wypustki paneli:yes: same panele chyba też podcinał bo część przy barierce nie jest idealnie równoległa do schodów a przez to kąt nie wyszedł prosty:eek: powinnam cały hol dać w deskach ale może kiedyś.... tylko mojemu stolarzowi coś zdrowie szwankuje:( a drugiego takiego artysty nie znam... rozumiem doskonale Twoje podłogowe chciejstwa, samą mnie mierzi beton w górnej łazience i w pokojach nad garażem:mad: ale już poważnie myślę nad łazienką mam wszystkie sprzęty oprócz wanny, muszę kupić porządną bo kupiłam tak na razie taniochę która pójdzie na dno oczka wodnego w sobotę podłączyli mi bidet:wiggle: ustawiłam wstępnie brodzik, mam wybraną glazurę już tylko kasy potrzeba...... ale lada dzień rozliczę resztę vatu za materiały budowlane.... Edytowane 25 Lutego 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 To faktycznie stolarz pełną gębą, szkoda, że niedomaga Z pomyślunkiem i chciało mu się U mnie mąż wykańcza w końcu balustradę (na razie na górze) i lada dzień mamy się wziąć za kładzenie paneli I tak nie są to ,,moje" dechy bielone, tylko te drugie - kasztanowiec. Nie mam siły kłócić się z dzieckiem, w końcu to raczej ona będzie tu dłużej mieszkać a nie my Za to zgodnie z Twoją sugestią nie wprowadzaliśmy kolejnego koloru. Były dwie opcje - powtórka albo z jednego albo z drugiego pokoju I też chcemy łazienki zrobić. O pieniądzach nawet nie myślę. Na razie i tak wszystko rozbija się o zgodę, jaki ma być styl i które kafle wybrać To jakiś węzeł gordyjski Za to będę dopingować postęp prac u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 bidet...mogę tylko pomarzyć - niby duża łazienka ale na bidet miejsca nie wymyśliliśmy. Za to chcę bidettę Za to wannę polecam Ci moją - Leda POLSPA - sprawuje się rewelacyjnie, choć jeszcze nie obudowana. Cieplutka, doskonale się czyści. A siedzisko jest dla moich biednych kolan wybawieniem. Nie żałuję kasy wydanej na nią Tu znalazłam w niewygórowanej chyba cenie? Obudowa znacznie ją podraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.02.2014 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 ładna ale u mnie musi być prostokątna, upatrzyłam sobie Poolspa Klio, mam nadzieję że też ma dobrej jakości akryl:rolleyes: u nas praktycznie nie korzysta się z wanny, tylko z prysznica na górze będzie duży, 110x80 ! wanna potrzebna mi jest głównie do mycia głowy po domowym farbowaniu, prania pościeli wełnianej i - suni:D bidet jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.02.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Wyszło u nas tak, że z prysznica bardzo rzadko korzystamy Nie chce mi się nam na dół złazić do kąpieli Używamy tylko wanny jak prysznica. Odechciało mi się prysznica w dużej łazience. Za to w maleńkiej łazience ma być prysznic, ale jest problem bo bez brodzika, a tam za mały spadek by dało się na płask Za to suki kąpię w gospodarczym w moim ulubionym zlewie - obie w razie potrzeby się tam mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.02.2014 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 A nie da się z niskim brodzikiem w małej łazience? mój jest taki niski z płytkim syfonem:yes: w ostateczności można podkuć podłogę, niedawno czytałam o takiej rewolucji w którymś dzienniku... zlew dla psiurów masz super, może kiedyś też sobie podobny zafunduję na razie mam w garażu zwykłą umywaleczkę z szafką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.02.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 mąż twierdzi, że się nie da bezbrodzikowo, tan nawet koniec rury jest powyżej poziomu podłogi Na kucie za mała wylewka. Boję się poza tym by jakieś rewolucje łazienkowe nie skończyły się przeciekaniem na parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.02.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Przyszłam w Tłusty Czwartek z...faworkami http://polki.pl/we-dwoje/p/a/2/2/2/16514/c3/c3_tlusty_czwartek___swieto_paczkow_i_fawor.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.02.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 dzięki!!!! dobrze że dzisiaj przeczytałam bo wczoraj zjadłam 2 wielkie pąki i masę faworków:eek: od samego patrzenia mdliło, ale dzisiaj, dlaczego by nie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 To się nazywa metamorfoza - teraz masz prawdziwe parapety taki stolarz to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts