Gosiek33 28.07.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ciekawa jestem bardzo jak będzie się spisywał ten Lidlowski rozdrabniacz - czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2014 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) sąsiad mówił że nie do końca przecinał ale nie bawił się w regulacje tylko kupił Boscha a Lidl poszedł w kąt:D lada dzień wypróbuję, na razie latam trzeci dzień z kosiarką po moich prawie 2 tys.m2 walcząc z upałem, gzami i niechcemisieniem..... Edytowane 29 Lipca 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.07.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 i mnie czeka koszenie... tyle, że czasu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2014 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 a ja specjalnie na tę okoliczność wczoraj urwałam się z pracy 3 godziny wcześniej ale i tak nie skończyłam:( dziś będę jeszcze walczyć bo ponoć jutro coś ma popadywać a jak mi to przerośnięte zielepastwo zmoknie to już w ogóle kosiara nie da rady:no: narosło mi mnóstwo koniczyny, ładna jest, zieloniutka, taka młoda po koszeniu zającowi bardzo smakuje ale skubana trzyma wilgoć i źle się kosi, nie ubija się w koszu tak jak suche i co chwilę trzeba chodzić wysypywać przez co tracę dużo czasu:( i na zbieranie ziemi z wielkich żabich kopców też..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Ależ obrastasz.... w zmechanizowany sprzęt ogrodowy - a to rozdrabniarka, a teraz traktorek do koszenia Czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.08.2014 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) no to mnie wyśledziłaś od 2 lat myślałam o takim sprzęcie bo mam "trochę" do koszenia, obliczyłam że kosząc swoją schedę łącznie z drogą dojazdową do drugiego placu i trawnikami na zewnątrz przed domem wydreptuję ok. 7km! skoszoną trawę wywożę taczką na przyczepkę stojącą na bocznej drodze (dodatkowe kilometry)- 4 kosze na jeden kurs - i pełną przyczepę wywożę na pobliską fermę gęsi. Zajmuje mi to 3 dni, tylko raz w sobotę udało mi się skosić wszystko na raz ale wieczorem miałam przed oczami wszystkich mroczków:D a plecy i ramiona przez 2 noce spać nie dawały..... tegoroczne upały szczególnie dały mi w kość a sąsiad zza płota wsiadał na traktorka i w pół godziny oblatywał swoje włości:bash: ale ja mam lepiej bo mam kosz a on nie tylko że to problem sąsiadki, bo potem 2 dni grabiła i zwoziła , gdyby chłop to musiał robić to na bank kosz by się znalazł od wiosny szukałam takiego małego, zwrotnego i oczywiście w odpowiednim kolorze pasującym do samochodu i dachu domu:cool: ale na początku sezonu ciekawsze ogłoszenia już po godzinie były nieaktualne..... napisałam asekuracyjnie że "odziedziczyłam" żeby uprzedzić ewentualnych krytykantów;) sprzęt jest tez dla synusia bo artysta z ręczną kosiarką nie jest kompatybilny...... wczoraj byłam na jeździe próbnej, jest bosko! Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Rewelacja A tak mi wpadłaś w oko żeby się nie rozpisywać #1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Malwy, malwy piękne chciałabym wrócić do tych uroczych kwiatów... brak mi tylko płotka... choć i przy ścianie domu źle by nie wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.08.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Amelia, a po czemu to cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.08.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Amelia, Amelia, a ja jeszcze chciałabym wiedzieć czy ten pojazd jest zwrotny. Jak ja mam takie różne alejki między grządkami to to się nada? Może jak wygram w Totka, to pomyślę? Jest sierpień a ja już na myśl o skoszeniu działki jakoś tak słabnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.08.2014 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 właśnie ten model z silnikiem pod tyłeczkiem jest bardzo zwrotny wydłuża go kosz ale bez niego można jeździć slalomem między drzewkami:) mam rząd świerków na końcu działki ok 1,2 m od ogrodzenia i spokojnie tam się jeździ, przynajmniej na razie dopóki gałęzie krótkie i giętkie:cool: teraz już jest praktycznie po sezonie, chociaż w ub. roku kosiłam jeszcze w grudniu :Dwięc łatwiej dostać takiego sprzęta, mój pochodzi z OLX za 2950 łącznie z kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.08.2014 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Malwy, malwy piękne chciałabym wrócić do tych uroczych kwiatów... brak mi tylko płotka... choć i przy ścianie domu źle by nie wyglądały kiedyś właśnie były przy ścianach domów u mnie jest dookoła opaska z kostki więc przy samej ścianie się nie da ale przy wiatce jak najbardziej a na nią mam widok z okna kuchennego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.08.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Jednym słowem wszystko zielone Masz rację, że koszenie, koszeniem ale kosz to podstawa. Ile wazy taki załadowany trawą? Jak się ją wysypuje? Robisz z niej kompost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.08.2014 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Masz rację, że koszenie, koszeniem ale kosz to podstawa. Ile wazy taki załadowany trawą? Jak się ją wysypuje? Robisz z niej kompost? ile waży - nie wiem, nie próbowałam go podnosić ale z mokrą trawą chyba sporo bo na zakrętach na wysokim biegu porobiły się w trawie mocniej wycięte kręgi wysypuje się łatwo, bez zsiadania, na końcu kosza jest uchwyt za który się podnosi do góry i sruuuu na ziemię ja podłożyłam duży kawał folii żeby łatwiej było zebrać. Na kompost zbieram takie trochę z ręcznej kosiarki a wielkie ilości z dużej działki ładuję na przyczepkę i wywożę na pobliską fermę gęsi, niech sobie ptaszyska pojedzą zieleniny bo na swoich kwaterach momentalnie robią klepisko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.08.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Fajna ta sexmaszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.08.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Dobrze z tymi gęsiami masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Amelio i u Ciebie wkleję prośbą o kliknięcie - Moni się to zdecydowanie należy Jeśli ktoś tu zagląda i ma konto na Facebooku, to proszę nieśmiało o głosiki na mój ogród w konkursie zgłosiłam się 8 tygodni za późno,wię szanse żadne na nagrodę, ale może chociaż na jakiś florowit www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/marzenie-o-angielskim-ogrodzie?contestGuid=53809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.08.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Przepiękny ogród:rolleyes: też bym tak chciała na moich jeszcze prawie pustych 1200metrach ale ile to wymaga pracy! naprawdę podziwiam Monię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.09.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Taaaakie grzyby i to kozaki - muchomory na które patrzę nic sobie z tego nie robią i dalej rosną, do czasu aż ślimaki ich nie opędzlują Nie znałam takiego powiedzenia U mnie maślaki, a ściślej sitaki rosły - teraz kupiłam grzybnię i gdzieś ją zaszczepię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.09.2014 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 maślaczki są super ale u mnie za ciężka ziemia dla nich czerwoniaczków chętnie bym się zapomogła chociaż tak do popatrzenia bo po ugotowaniu niezbyt one urodziwe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts