Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

Amelio jaka kora najlepsza pod rośliny - sosnowa? Przymierzam się do kupna.. Czy kupujesz gdzieś w tartaku czy od ogrodnika workami?

dla mnie najlepsza to..........najtańsza;) kupuję przekompostowaną z allegro, z okolic Wołomina większą ilość ( od 50szt) dowożą w cenie 4,50zł, a u nas w ogrodniczych taki sam woreczek kosztuje 8zł i jeszcze trzeba sobie samemu przywieźć:eek:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

faktycznie, takie same a jednak musiały być inne albo ja kosiarką po nich jeździłam i z góry zaczęly się kruszyć

:rotfl:

wczoraj kończyłam tę rabatkę i wyciągałam obrzeża zakopane wiosna 2011r, poza tym że są brudne i lekko rozciągnięte to jakościowo plastik nic się nie zmienił:yes:

przymrozki były ale już przeszły, moje begonie wróciły przed dom:) rośliny jeszcze nie są przygotowane do zimy, liście mocno siedzą a niektóre krzaczory po suchym lecie dopiero teraz zaczynają rosnąć:eek: jednemu rododendronowi rozwijają się pąki, hiacynty mają 5-cm liście, powojnik wypuścił młode gałązki - czarno to widzę:(

• 1 month później...

Ile równań niezależnych,

Ile jest szeregów zbieżnych,

Ile całek niewłaściwych,

Ile na płaszczyźnie krzywych,

Ile funkcji kwadratowych,

Co nie mają miejsc zerowych,

Ile krzywe mają siecznych,

Ile jest układów sprzecznych,

Ile różnych jest symetrii,

Ile twierdzeń w geometrii,

Ile przestrzeń ma wektorów,

Co nie tworzą pustych zbiorów,

Tyle szczęścia i radości

W Twoim domu,

W Nowym Roku

niech zagości!

Amtla

Bardzo bym chciała żeby te życzenia się spełniły:rolleyes:

ostatnie miesiące, a zwłaszcza grudzień, z 31 włącznie bardzo dały mi w kość:(:bash:

odpaliliśmy solidną petardę żeby wysadzić w powietrze ten perfidny rok..........

1 stycznia 2015 już "tylko" prądu zbrakło na poddaszu:o na szczęście to tylko spaliła się żarówka w łazience, spowodowała spięcie i wysadziło korek....

ale dlaczego w nocy gdy wszyscy spaliśmy ????

Edytowane przez Amelia 2

• 5 months później...

ten podarowany w zupełności mi wystarczy, nie mam wygórowanych wymagań:no: na kompost się nadaje i takie niedokładnie zmielone. Suche gałązki drzewniane tnie dobrze tylko miękkie i puste w środku ( np. liliowców) przepuszcza...

teraz zbieram kasę na łazienkę poddaszową bo mam mocne postanowienie wykończyć ją tego lata:yes:

A nie masz kominka?

u nas na wsi nie odbierają bio roślinnego:eek: jesienią wystawiłam 2 worki liści i nie zabrali, a liście nie moje, przywiało głównie z lasu naprzeciwko i trochę od sąsiadki :mad: skoro nie chcieli to wróciły do lasu;)

trawę i gałęzie, brudne opakowania po farbach, olejach itp. każą odwozić do gminnego odbioru odpadów! za bio uważa się odpadki kuchenne, niezadrukowany papier i materiały bawełniane...

rozdrabniacz jest ok, dłuższe wybieram do spalenia a reszta nadaje się na rabatki np. pod róże:yes:

skoro odgruziłaś mój zapomniany wątek to może powklejam trochę zdjęć, m.in. jodełki balsamicznej:cool:

pęcherznice

010.jpg013.jpgpęcherznica Luteus.jpg

trudno w to uwierzyć ale obie wyhodowałam z jednego krzaczka

012.jpg

pierwsza jest miedziano-ruda silnie rozgałęziona a ta w głębi wysokopienna ciemno-bordowa:D

a to ich matka

016.jpg

i nie tylko ich, jedna gałązka wyrosła zielona...

Edytowane przez Amelia 2

Amelio,

ale Ci wszystko wyrosło...Patrzę tak na te mojr cherlawe roślinki i też chciałabym już i teraz :sick:

\

Jednak sama przekonałam się jak szybko czas leci i za chwilę Was wszystkie dogonię.

Śliczne te pęcherznice co je tak poczarowałaś, że o zielone i czerwone...