Gosiek33 10.06.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Też dopiero u siebie zobaczyłam, poszłam sprawdzić, w tym roku moja pęcherznica diabolo znowu ma trochę takich dwubarwnych liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.06.2015 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 u nie też takie się trafiają zielone gałązki wycięłam, kilka kawałków wsadziłam w ziemię, jak się przyjmą to dobrze, nie to nie, mam już w donicach 5 dużych i chyba z 10 mniejszych zielonych krzaczorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.06.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Gosiu, takiego liścia w życiu nie widziałam - a trochę już żyję Ale prawda jest taka, że się zbytnio nie interesowałam... może to przychodzi z czasem:D też wcześniej nie miałam do czynienia z pęcherznicami a teraz mam ich od metra:yes: i w gruncie i w doniczkach... uwielbiam je za to że szybko rosną, że nic ich się nie ima, że pięknie kwitną i że zimą mogę obserwować chmary gili wyjadających nasionka:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.06.2015 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Amelio, ale Ci wszystko wyrosło...Patrzę tak na te mojr cherlawe roślinki i też chciałabym już i teraz Amtla jaką masz u siebie ziemię? u mnie jest żyzna gliniasta ale pulchna:yes: tylko przy domu i ogrodzeniu gdzie było głęboko kopane wywleczono na wierzch gliniaste nieprzepuszczalne lepiszcze:mad: ale i na to znalazłam sposób:D w czasie 2-letniej budowy codziennie byłam na placu boju i pomału wydobywałam bryły gliniska, suszyłam w słońcu, potem rozkruszałam i mieszałam z przywiezioną lżejszą ziemią. Teraz na tej mieszance wzbogaconej kompostem wszystko rośnie jak szalone, aż sama się nadziwić nie mogę w tym buszu już prawie mnie nie widać z drogi i od sąsiadów:D najbardziej mnie zaskakuje tempo wzrostu roślin w "łezkach" przy domu, ziemi tam mało i raczej kiepskiej jakości, sucho i ciasno a jaki efekt:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.06.2015 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) dziś rano kupiłam na rynku pienną różę Aschamed Fairy piękny, dorodny okaz, szczepiona na wysokim patyku zastąpi przy tarasie bidulkę, na której żyje już tylko jedna gałązka:eek: a taka była ładna.... Edytowane 12 Czerwca 2015 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.06.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) 6 lat temu ( jak ten czas leci:eek:) zła kobieta okaleczyła mi klona palmowego wycinając mu główny pęd:mad: odkupiła klonika innej odmiany ale nie przeżył już pierwszej zimy:( za to ten inwalida powoli ale wytrwale się rozrasta:yes: Edytowane 12 Czerwca 2015 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 ależ piękny okaz róży Klonik rewelacyjny... kiedyś też sobie takiego zafunduję - bo bardzo lubię klony wszelakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.06.2015 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 chcesz rozśmieszć Pana Boga? to powiedz mu o swoich planach...... okrutna prawda...... pochwaliłam się że latem zrobię łazienkę? pochwaliłam.... postanowiłam oszczędzać, głupot nie kupować (róża to nie głupota;)) a tu zmywarka numer mi wycięła cosik w kabelkach jej się porobiło i wywala główny korek:eek: raptem po 19 latach pracy emerytury jej się zachciało ! a gdy ją kupowałam to w reklamie mówili że Bosch na całe życie.... przez 3 dni trenowałam mycie ręczne ale łatwe to nie jest, zwłaszcza gdy kuchnia niezbyt do tego przystosowana..... dziś ma przyjechać nowa:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.06.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Klonik rewelacyjny... kiedyś też sobie takiego zafunduję - bo bardzo lubię klony wszelakie ale wiesz że one bardzo wolno rosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Amelio wiem, wiem Zdradź za to jakiego Boscha miałaś a jaką zmywarkę teraz kupiłaś? Co to za cudo warte tyle co wykończenie łazienki Jestem na etapie wyboru pierwszej w życiu zmywarki 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 wybrałabym może taką - Bosch SPV50E00EU ? Cena do przełknięcia. Chyba że masz na oku inna tańszą?[h=1][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.06.2015 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Zdradź za to jakiego Boscha miałaś a jaką zmywarkę teraz kupiłaś? Co to za cudo warte tyle co wykończenie łazienki Jestem na etapie wyboru pierwszej w życiu zmywarki 45 tyle tylko wiem że miałam Boscha bardzo dobrego! 19 lat pracy, 4 przeprowadzki i ani jednej awarii:rolleyes: teraz kupiłam model SMS50E82, biała 60-tka wolnostojąca ze zdejmowanym blatem. Pozostałe sprzety mam białe, w tym 22-letnia kuchnię , też Bosch oczywiście:cool: wiec nie brałam "do zabudowy". Sugerowałam się opiniami z neta, podobno wiele zmywarek ma plastikowe środki, a ten plastik niekoniecznie wytrzymuje wysokie temperatury:confused: aż tyle co cała łazienka to ona nie kosztuje:D ale np. gres drewnopodobny na podłogę pooooszedł najtaniej mi wyszło na oleole, wzięłam wersję z montażem, zabraniem starej i przedłużoną gwarancją na 5 lat (dopłata 198zł). Nie wiem jak to się sprawdza w praktyce ale lodówka Gorenje wysiadła mi po 3 latach wiec ryzyk-fizyk, zobaczymy. Pytałam montera ile lat żywatności przewiduje temu sprzętowi?odpowiedział - "szczerze? za 5 lat się spotkamy....." Gosiu a nie masz miejsca na 60-tkę? w niej mieszczą się 3 gary + talerze a w 45 jeden garnek + drobiazgi. Ta nowa ma opcję 1/2 wsadu ale jeśli czeka się na zapełnienie to można włączyć samo przepłukanie i niech sobie stoi nawet 3 dni:yes: a kupić warto, oszczędzasz na czasie, wodzie i kanalizie, a o wygodzie to już wogóle się nie mówi:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.06.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Czyli jednak przy Boschu zostajesz, choć tylko na 5 lat Wiem, że 60 niby lepsza, ale jak dyskutowaliśmy o zmywarce wyszło, że 45 w zupełności wystarczy O co chodzi z tym zdejmowanym blatem? Koleżanka ma szufladę na sztućce na górze i wydaje się to wygodne, w tym modelu, który wybrałam i jemu podobnym sztućce są w dolnej szufladzie. A jak dla Ciebie jest wygodnie? A jak ma się zmywarka do talerzy ze złoceniami? Wszystko oblezie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.06.2015 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Gosiu przemyśl tę 45-tkę, cena jesli się różni to nieznacznie a wygoda nieporównywalna! po obiedzie masz 2-3 garnki a zmieści się jeden i co? myjesz ręcznie czy włączasz drugi raz? przy dużej zbierasz 2-3 dni albo puszczasz na 1/2 wsadu. Kiedyś gdy miałam swoją firmę w której spędzałam prawie cały dzień to kupiłam tam 45-tkę i bardzo żałowałam.... W zmywarce wolnostojącej blat się zdejmuje żeby zmywarkę wsunąc pod blat kuchenny, podobno nie wszystkie mają tę opcję, oczywiście oprócz tych do zabudowy.oglądałam zmywarkę z dodatkową szufladą na sztućce i wg mnie za dużo miejsca to zajmuje, wolę koszyczek:yes: w mojej jest z lewej strony wąska półeczka np. na długie noże a pod nią spokojnie mieszczą się standardowe kubki. złocenia mogą z czasem schodzić bo chemia do zmywarki jest bardzo agresywna:o stara zmywarka stanęła w trakcie mycia i całą wodę musiałam z niej wybrać ręcznie a potem strasznie piekły mnie wierzchy dłoni, a użyłam kostki Fairy. Może ekologiczne enzymatyczne środki są łagodniejsze (czasem używam z firmy BIOZYM) ale na wszelki wypadek porcelanowe filiżanki myję recznie... w nowej jest program "delikatne" na 45 stopni cokolwiek to znaczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.06.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Tak naprawdę nie mam ani talerzy ani garnków do zmywarki Muszę się podszkolić. Nad 60 jeszcze pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.06.2015 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 garnków nie używasz:o? szczęśliwa kobieta! ja po każdym obiedzie mam 2-3, a często i po innych posiłkach i te 3 dni bez zmywarki to był koszmar.... mimo że jest nas tylko dwoje... talerzy nie używam złoconych bo na komunię starszego syna kupiłam ówczesny hit - duralex:D i to 3 duże komplety! do końca życia będę na nie patrzeć bo nijak nie chcą się wytłuc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.06.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Gosiek, ja też szczerze odradzam 45-tkę. Mam i prawie użytkuję...Wody pobiera tyle samo niemal co 60tka a zmieścisz w niej naprawdę niewiele. U mnie na co dzień nie korzystam, bo szybciej mi idzie ręczna robota. Ale gdy przychodzą większe obiady ( niedzielne, święta i uroczystości) to koszmar - prawie nic się z tego co trzeba umyć nie mieści, dlatego zmywarka chodzi wtedy "na okrągło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.06.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Myślę, myślę... ale mam kilka garnków i patelni - używane są na bieżąco i nie wyobrażam sobie czekać na nie aż nazbierają się inne talerze i filiżanki do mycia aby zmywarkę włączyć. A jesteśmy tylko we dwie Ale namawiajcie mnie dalej na 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.06.2015 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 toż przecież mówię że w nowej jest program 1/2;)tak mało jecie i pijecie? mój synuś na wieczór przynosi stertę miseczek, talerzyków, kubków, łyżeczek bo 2 razy do tego samego nie naleje:no: nie to co ja - jedna herbata i 10 dolewek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.06.2015 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Czyli jednak przy Boschu zostajesz, choć tylko na 5 lat jesienią planuję założyć zmięczacz wody na wejściu do domu więc może ta zmywarka troche dłużej pożyje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts