Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR, mało kumata jestem w psich rasach :) Dobrze, ze dało się domyślić o co chodzi :rotfl:

A psinka była wysuszona i cała śliczna puchato-aksamitna. Po wycieczce na zadeszczony podjazd już taka nie była :no:

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
doczytałam, że ozdobne są .... ale jajka składają :D

od wiosny do jesieni, jak każdy prawdziwy ptak. Tylko te rasy fermowe są tak zmodyfikowane że niosą się cały rok, wystarczy tylko zapewnić im śwaitło przez 12 godzin.

Uśmiałam się na ich widok - na zdjęciu wyglądają na większe, w realu są jak kuropatwy:D podobno jeszcze trochę urosną bo mają dopiero 5 miesięcy ale i tak będę musiała wybieg przykryć z góry siatką na krety żeby okoliczne kocurki się do nich nie dobrały:mad: mam nadzieję że się rozmnożą, docelowo chciałabym 6-7 kurek + kogut i 1-2 kurki zielononóżki ale bez koguta bo te liliputki ponoć są bardzo agresywne w stosunku do innych nawet dużo większych :D

zrobiłam kilka zdjęć ale już ciemno było a w tymczasowym lokum spsuło się śwatło. Za to warunki mają luksusowe, w dawnej odchowalni piskląt strusi:yes:

DSC05630.jpg DSC05631.jpg DSC05632.jpg

Ta strusia wylęgarnia to jeszcze u hodowcy?

u byłego hodowcy strusi...... mojego śp. ojca....

podobny kurniczek sama zrobię:wiggle:a przynajmniej tak mi się wydaje;)

tylko częściowo wybieg będzie zadaszony, reszta przykryta siatką. Spód i jedna lub dwie ściany kurniczka będą z palet, pozostałe z okienkami i wejściem z desek od zewnątrz a w środku z cienkiej płyty, między nimi styropian.

Doświadczenie w budownictwie mam - WCecik dla budowlańców zrobiłam, kiedyś nawet budę dla dużego psa taką z przedsionkiem to i z kurnikiem myślę że sobie poradzę:yes:

ceny gotowców powalają a to przeciez żadna rewelacja:eek:

najważniejsze że już jestem "zakurzona":D

dziś kupiłam na allegro zestaw karmidełko+ poidełko:yes:

Edytowane przez Amelia 2

a mocno nosne te kurki?

ja chyba nie mialabym juz na to czasu :)

jajami się raczej nie pożywi - w roku znoszą ok. 80 malutkich jako że i kurki jak kuropatwy:D

nie sądzę żeby opieka nad nimi zajmowała dużo czasu:no:

dla jaj planuję zakupić 2 zielononóżki, one też tak jak i sebrytki same szukają sobie jedzenia, ludź tylko trochę im daje zwłaszcza jeśli zagrodę mają małą:yes: