Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

...w tym wypadku bym sie na nikogo nie ogladala na miejscu Gosi, kochana stawiaj beton i na jego tle zrob roslinki. najgorsze to miec popieprzonego sasiada.

Nie doczytałam na temat sąsiada, tylko obrazki odlądałam ...

Ale faktycznie jak jest tak jak pisze TAR powyżej, to nie ma się co zastanawiać.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelia zepsuli ci łazienke, mialas najbardziej odjechana jaka kiedykolwiek widzialam a teraz co?????

Bianka = Wituś To samo zaczepno-niewinne figlarne spojrzenie, siedzenie na oparciu i ulubiona zabawka - reniferek gdzies sprzed 10 lat otrzymany w gratisie.

Za to Bianka śniegowiec = Kastorek, tak samo oblepiona mordeczka i łapki (reszta nie, bo nosza ubranka).

Fajna mała :)

Bardzo przytulne wnętrze, a to że nie idzie zgodnie z trendami wnętrzarskimi to nie ma żadnego znaczenia ;)

Na dodatek wszystko do siebie pasuje i glazura do dochodząca do boazerii też ma swoje uzasadnienie. Jedynie zasłonka mi się nie podoba, po kilkudziesięciu latach takowych mam do nich wyraźną awersję ;). Ma jedną zaletę, za nieduże pieniądze można zawsze wymienić na nowy model :lol2:

Pięknie wkomponowałaś mebel pod umywalkę. Kto go odrestaurował i dopasował?

zasłonka jest z konieczności bo za duże nachylenie dachu i żadna kabina nie dała się zamontować :no: rozważałam szkalną ściankę robioną na zamówienie ale bardzo drogo by wyszło, zwłaszcza okucia idą w setki zł:o problemem by były drzwi do kabiny bo blisko jest bidet, otwierane sie nie mieszczą a przesuwnych3-dzielnych nikt na zamówienie nie chce zrobić...

zasłonka jest piękna, 3D:D

Komodę pod umywalkę dłuuuugo szukałam aż w końcu trafiła się idealna kształtem i kolorem aż za Radzyniem Podlaskim, przy okazji kupilam tam świetną lampę do wiatrołapu. Jest w dobrym stanie, nawet blatu nie musiałam lakierować. Dziurę pod umywalkę wycięli fachmani pod moim nadzorem a szuflady sama przycinałam:wiggle: dwie dolne pozostały nie ruszone, syfon przeszkadza górnym. Synuś zaproponował przyklejenie samych frontów do komody ale przecież każdy zakamarek się przyda więc przycięłam 3/4 dna pierwszej, poprzecznie przymocowałam deseczkę i mamy do użytku 13cm szufladki ;) w drugiej wycięłam tylko 8cm na rurki z tyłu, to wycięte przycięłam żeby było niższe i przywierciłam bliżej i teraz jest w niej bardzo dużo miejsca. Strasznie to brzmi skomplikowanie, jak chcesz mogę zrobić fotki:yes:.

ok dobra przyjrzalam sie lepiej, jakbys dala ja zamiast zaslonki to troche nie bedzie sie wpasowywac, jedynie zostaje szklo.

a ile koszt scianki szklanej na zamowienie wycenili?

dokładnie nie wyceniałam :no: wystarczyła mi cena okuć:D ale brak możliwości otwierania drzwiczek zdecydował ostatecznie o takim wyborze.

W projekcie tu gdzie jest bidet i prysznic to był hol więc nie wszystko dało się rozmieścić tak jak bym chciała, a prysznic bardzo chciałam, i wanne też:yes:

Jestem pod wrażeniem pracy, którą sama wykonałaś :yes:

są drzwiczki do kabiny chowane do środka - coś takiego np

http://pliki.123lazienka.pl/123/allegro/rea/kabiny/folda1.jpg

tu z aukcji na allegro http://allegro.pl/fold-kabina-prysznicowa-80-90-100-skladana-vip-i5214815072.html

ale ceny okuć nie znam, za to sam pomysł by drzwi się do środka chowały bardzo mi się podoba. Im mniej widać umocowań szyby, tym drożej :(

fajna ale mają tylko do kwadratowych kabin, u mnie jest 80x110, przy czym lewa ścianka 80-tka ma wysokość tylko 180cm. Jakby obciąć lewą ściankę do tej wysokości a na dłuższym boku wykombinować 30cm szkła stałego a do niego mocowana 80-tka to może:rolleyes: ale kto to by zrobił żeby pasowało i jeszcze nie przeciekało? że o kosztach nie wspomnę:o a ja wrogiem kredytów jezdem;)

Amelio,

świetnie, że udało Ci się wykończyć łazienkę na poddaszu. Wyszła ponadczasowa i najważniejsze, że wygodna.

Mam taki sam problem z drzwiami do kabiny na górze - są niewymiarowe. Odkładam kasę na szybę na zamówienie. Młody nie pozwolił założyć zasłonki...a woda się leje. Ale to on sprząta po prysznicu :p

Jeśli mogę coś doradzić odnośnie wyposażenia. Za jakiś czas proponowałabym wymianę tych drewnianych kinkietów na jakieś chromowane. Koszt niewielki a efekt moim zdaniem znacznie się poprawi :rolleyes:.