TAR 03.06.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 ale wredna ta macocha jak u kopciuszka, biedny pisklaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Pogroź jej, ze zrobisz niej rosół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.06.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Podwyższyłam siatkę między odchowalnikiem a dużymi kurami i kurka już nie może przefrunąć nie powiem, zajmuje się małym, woła go gdy znajdzie coś dobrego a najfajniej rozłupuje pestki slonecznika - 3 razy kłapnie dziobem i wyskakuje środeczek dla malucha:) ale cały dzień krąży przy siatce. Nie ma się co dziwić kobicie, 4 tygodnie siedziała sama na jajach, teraz trzeci tydzień tylko z maluchem to towarzystwa i rozrywek już jej się chce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.06.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Jeszcze chwila i będzie miała towarzystwo, chyba że je trzeba separować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.06.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Nie wiem, różnie mówią mam nadzieję że się pogodzą, kwoki rzecz jasna bo między kurczaczkami będzie tylko 2,5 tygodnia różnicy. Podobno zdarza się że kurczaki zostawiają swoja matke i idą do drugiej albo kwoka zabiera innej dzieci:o pierwszy raz mam kurczaki, no na razie tylko kurczaka, sama sie uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.06.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 A jak to jest, że w tradycyjnych wiejskich kurnikach wszystkie są razem? Gospodynie, jak pamiętam, trzymały kurdzaki tylko 10 dni, czy 2 tygodnie osobno, a potem wsio szło na wspólne podwórko. Widywałam, że jednym stadkiem opiekowały się 2 a nawet 3 kury równocześnie, podsuwały jedzenie, ale kurczaki zawsze biegły pod skrzydła tej jednej.Czy te rasowe, to jak arystokratki z fumami i zazdrosne są ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.06.2016 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 na wsi kury chadzaja luzem po podwórku i okolicy, mają dużo miejsca żeby nie wchodzić sobie w drogę i cały dzień są zajęte szukaniem smakołyków. W małej zagrodzie różnie może być i nie wiem jak by się zachowywał kogut w stosunku do kurczaczków bo zielononóżki są spokojne i mimo że 3 razy wieksze to boją się kurdupelków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.06.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 No, tak coś za coś. Albo masz kurze podwórze wokół domu, albo musisz robić za strażniczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.06.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Amelia, koło naszej nowej budowy przejezdzam obok domku w ktorym tez kobietka zdecydowala sie miec swoje kurki, wydaje mi sie ze ma troche ale niewiele wiecej miejsca niz u ciebie i kurek roznych u niej spaceruje, widzialam tez male kurczątka. Moze kiedys sie zatrzymam i zapytam, bo zawsze jakos tak w biegu przejezdzamy z białaskami i co spojrze to mysle o twoich kurkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.06.2016 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Amelia, koło naszej nowej budowy przejezdzam obok domku w ktorym tez kobietka zdecydowala sie miec swoje kurki, wydaje mi sie ze ma troche ale niewiele wiecej miejsca niz u ciebie i kurek roznych u niej spaceruje, widzialam tez male kurczątka. Moze kiedys sie zatrzymam i zapytam, bo zawsze jakos tak w biegu przejezdzamy z białaskami i co spojrze to mysle o twoich kurkach o, jak miło, powtórzę im:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.06.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 ćwierkające jajeczko powinnaś zamontować kamerkę internetową wszyscy mogli by podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.06.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 myślałam o kamerce ale za daleko od domu jest kurniczek i nie wiem czy by łapało a poza tym wszystko dzieje się pod kwoczką bo u mnie chów naturalny:) w inkubatorze nie było by problemu z nagrywaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Kronika kurniczka Amelii Mój J chce zainstalować kamerkę bezprzewodową przy wjeździe do ogrodu, żeby obserwować głównie nasze koty . To jest 28 mb do bramy garażu i nieco ponad 30 do najbliższego okna, przy, którym można przekaźnik umieścić. Więc może u Ciebie dałoby się. Możesz też mieć połączenie na smartfona i podgląd w czasie rzeczywistym. Rozejrzyj się. Warto kurniczek obserwować. Różne zwierzaki mogą chcieć się dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.06.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Warto kurniczek obserwować. Różne zwierzaki mogą chcieć się dostać. i na pewno chcą, moja sunia wczoraj do północy szczekała w okolicy kurniczka:mad: nie mogłam nagonić jej do domu. Zagroda jest ogrodzona metalową siatką do której jest przyczepiona gęsta siatka ' na krety", na dole dodatkowo pas 50-cm gęstej grubej siatki plastikowej, w ziemi i 15cm nad jest blacha a nad zagrodą rozciagnięta gęsta siatka taka jak na drzewka owocowe przeciw ptakom. Kurki nocują w solidnym kurniczku zamykanym na noc więc myślę że są bezpieczne:yes: smartfona nie posiadam:oops: jestem mocno przywiązana do starej Nokii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 my instalujemy kamery zewnetrzne i jedną w salonie - bardzo chce zobaczyc co robią bialasy jak nas nie ma ta w salonie bedzie czujka alarmowa z wbudowana kamerą i moge sobie bialaski podgladac w czasie rzeczywistym albo nagrywac bo bedzie wpiecie do nagrywarki przy kamerach. w sumie robimy instalacje dopiero wiec koszt zwiekszyl nam sie o stowke na calosci, po prostu jedna czujka jest drozsza, bo kabelki i tak by byly prowadzone. Bialaski nawet nie beda wiedzialy, ze ich paniunia podglada :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.06.2016 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 i tak bez zgody podglądanego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Bialaski nie obraża sie na pewno, a gosci nie bedziemy filmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.06.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Nie wiem co się przynosi wyklutym kurczaczkom, żeby z gołą ręką nie przyjść, więc przychodzę z sercem w dłoni są przecudne, przesłodkie, prześlicznei w ogóle to uwielbiam kurczaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Robaczki, Pusiu :rotfl::rotfl: Oczywiście żartuję. Można dać siekane jajeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.06.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Robaczki, Pusiu :rotfl::rotfl: Robaczki??????? W dłoni??? Ja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts