Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Biale sa białe, bo ja je pomiedzy kapielami czyszcze tym środkiem botaniki, ta mgiełka z awocado, mocze wacik pieluszkowy do tego ten srodek i przeciągam po bialych, po drugie codzienne wyczesywanie tez pomaga. poza tym Kasti nie lubi byc brudny a Witus jak to Wituś wlezie wszedzie - ostatnio pisałam, ze zlaiczył kaluże na budowie i wygladal jak morus.Cały samochod zafajdany a krolewicz obczyszczany był z węża na budowie :cool: Jutro maja zaczac wozic ziemie i jak to bedzie zrobione wchodzi mi Pan Jacek i ma tyczyc rabaty, szmate zalozyć no i trawe siac. Nie chce sie uzerac z białymi brudasami po przeprowadzce.

Kurcze nie wiem czy sie wyrobimy na wrzesien i przeprowadzki na pazdziernik nie przeloze. Troche sie popierdaczylo z terminami :(

może zamiast siać zastosuj trawę z rolki - odpada Ci chwastowisko i zabezpieczanie ziemi przed psami. Podobno jak policzysz hektolitry wody potrzebne przy podlewaniu nasion, a potem młodej trawki, wyjdzie tylko niewiele drożej z rolki a komfort zdecydowanie większy.....

właśnie klnę na chwasty (ognicha) w moim dopiero co posianym ,trawniku'

Gosiu kasy nie styknie na rolke (zrobili mi wycene i wymieklam a ten rolkowy tez tak samo trzeba podlewac, chwasty przekosze i docelowo trawa je zagluszy. rabaty i tak szmata na razie wyloze. trawnik zamierzam posiac w sierpniu. moze maz do tego czasu nawadnianie zrobi. jak jutro padac nie bedzie to ziemia bedzie sie wozic:) na razie 12 wywrotek. Pan mi przywiozl wywrotke gleby, super idealna do ogrodu, z 3 ktore mam ta bedzie najlepsza, plus oczywiscie te wywrotki żuławskiej, ktora juz jest podsypana pod tarasem. place 350 zł za 12m3 - duzo?

zdecydowanie nie! Płaciłam tyle za wywrotkę, ziemia niby nie najgorsza ale teraz zamiast trawy mam pełno ognichy :sick: a trawka jeszcze za mała by kosić i za słaba by pryskać

a teraz coś w temacie kurzym ;) kurzy obieżyświat https://web.facebook.com/crazimals/videos/1166186510093166/

czy ona jajek nie znosi?

Gosia, spać nie możesz czy na nocną zmianę robisz?:eek:

Do napisania przymierzam się od kilku dni ale wkurza mnie obecne otwieranie zdjęć a wstawiałam przez muratora, tak że nie chce mi się nawet wstawiać:mad: a porobiłam trochę aktualnych:yes:

ślimaków jest od metra a moje rozwydrzone kury już się nimi nie interesują:no: nawet pszeniczka już nie jest atrakcją:D wczoraj wymieszałam resztki kaszy obiadowej, psiego ryżu, pokruszonego pieczywa i zalałam maślanką, o! to było lux! wszystkie się rzuciły nawet maluchy:yes:

Edytowane przez Amelia 2

nie wiem co znowu namieszali w tym forumie ale zalaczniki nie wchodza jesli chce sie otworzyc powiekszone, Amelia jak wchodze na twoj link do albumu to tez dzis nie moge wejsc, wywala blad 404. szalu mozna dostac z tym ich ulepszaniem

przez stopkę ja też nie mogę do siebie wejść:D tak samo mi pokazuje...

daje się przez ustawienia i subskrybcje:yes:

Edytowane przez Amelia 2

Ależ wybredne te ptaszki.... ptasiego mleka im trzeba :lol2:

Może i mogłabym spać, ale jak za oknem nie leje to moje psice budzą mnie koło 5 rano - raz wcześniej raz później nieco :mad:

Na razie na ostatnich nogach ale picasa działa i z niej przeklejam zdjęcia na forum bez żadnych problemów

z photo bucketa tez bez problemu sie przeklejaja. Amelia ale wstaw fotki, wszystkie mozna otworzyc klikajac prawym klawiszem i zaznaczajac opcje otworz w nowym oknie, pokazuja sie wtedy bez problemow.

Tez ostatnio po nocach spac nie moge, nerwy mnie szarpia, glownie budowa / praca /kasa/ zdrowie / brak czasu / i pewien skur...... ktory robi wiele zlego, jak mysle ze juz sie z nim uporalam to znowu cos, jest jak taka zmija gdzie upierdzielisz jej leb to wyrastaja kolejne trzy

No i Witus pobudkowicz, dzis sie zerwal o 4 i brykal, piszczal, jezorkiem powieki podnosil, no i podeptal. wiec raptem jak zasnelam z bolem tak o 4 -tej Witoldzio szalal:mad:

na szczęście moje psie śpi na dole, tak nauczone od pierwszego dnia :yes: ale i tak nie pośpię bo muszę wstawać żeby kurakom otworzyć kurnik najpóźniej o 7;) chociaż dziś o 6,30 kogut tak dzioba darł że szybko coś na siebie narzuciłam i popędziłam ich wypuścić...

Bianka wieczorem szaleje na dworze do późnej nocy, gdy chcę iść spać to na siłę ją zaganiam do domu bo strasznie dużo się dzieje - coś łazi, psy okoliczne szczekają, młodzież się szwenda i wszystkich trzeba oszczekać:D rano leży jak nieżywa i wcale nie jest zachwycona że ją budzę:D