Gosiek33 06.07.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 typowe.... powalił mnie Twój komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Kiedy to cała prawda Najlepsze filmy rysunkowe powstały dzięki wielu godzinom obserwowania zachowań różnych zwierząt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.07.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Amelia przez pomylke wpisalam sie wczoraj w dzienniku, usune. I nie wyrzucaj ja cie prosze tych liliowcow, bo chetnie je przygarne na poczatek, chocby i pod plotem posadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.07.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Ja się wpisałam w dzienniku, bo nie mogląm tu wejść. Teraz odblokowało, więc przenoszę wpisy: Prześliczne liliowce Muszę swoje pogrupować kolorami, bo strasznie się pomieszały Ten z czerwonymi środkami wygląda jak Wild Horses. Polecam Ci malutkie, ale kwitnące bardzo mocno Little Bumble Bee. Też żółte, ale niższe od Stelli. Można posadzić jako przód, niższe piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Polecam Ci malutkie, ale kwitnące bardzo mocno Little Bumble Bee. Też żółte, ale niższe od Stelli. Można posadzić jako przód, niższe piętro.[ATTACH=CONFIG]360874[/ATTACH] mam 2 kępy takich miniaturek tylko moje są całe żółte bez czerwonych środków:yes: równolegle do Stelli wsadziłam rząd żurawek w odległości prawie metra, teraz niewiele je widać bo liliowce po nawożeniu wiosennym tak się rozszalały że zajmują ok 1,5m szerokości:eek: w innym miejscu Stellę podsadziłam skalnikowymi ale niewiele z nich żyje bo wichury tak telepią liśćmi Stelli ze wymiatają wszystko co pod nimi:D Edytowane 13 Lipca 2016 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2016 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 I nie wyrzucaj ja cie prosze tych liliowcow, bo chetnie je przygarne na poczatek, chocby i pod plotem posadze nie ma sprawy, jeszcze i Stellę mogę podzielić bo bardzo sie rozrosły:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.07.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Te miniaturki, to właśnie jest Stella d'Oro Cała kępa osiąga wysokość 40-50 cm i taką samą średnicę. Z każdej kępy wyrasta kilka łodyg kwiatowych. Kwiaty są malutkie, ale może ich być nawet 30 na jednej roślinie U mnie Stelle zaczynają kwitnąć już w połowie czerwca. Najwcześniej ze wszystkich liliowców i bywało, że jeszcze pod koniec sierpnia pokazywały się pojedyncze kwiaty. Twoje duże żółte to całkiem inna odmiana liliowca. Edytowane 13 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2016 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 no to mnie zastrzeliłaś 5 lat żyłam sobie w błogiej świadomości że te pięknoty to Stella...... skupiłam się na kwiatach - kolor płatków i pręcików ich kształt mi pasowałydo niej, co do wielkości to jakoś ten drobiazg pominęłam;) jedyne podobne jakie teraz znalazłam to Mary Todd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.07.2016 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Widzę, żeś hodowca kurkowy pełną gębą Do liliowców nadal nie mogę się przekonać - zbyt bałaganiarskie są, choć przyznam, że mi się podobają tyle, że nie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.07.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 W razie czego rosół ugotujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.07.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 nie ma sprawy, jeszcze i Stellę mogę podzielić bo bardzo sie rozrosły:yes: to jak bedziesz wykopywac, daj znac podesle kuriera bede ci niezmiernie wdzeczna, sa miejsca na mojej dzialce gdzie nie chce za bardzo szalec roslinnie a liliowce znakomicie sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.07.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jak nie urok.... O lasach pisali ale o czymś co staw udaje nie. Młodzi ludzie powinni podrążyć temat. Czy sąsiad zgłosił ,budowę' stawu. Wykopanie stawu reguluje prawo wodne. Jak jest to opisane na mapach. Może sama powinnaś czegoś się dowiedzie, bo to i w Twoim interesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 no to mnie zastrzeliłaś 5 lat żyłam sobie w błogiej świadomości że te pięknoty to Stella...... skupiłam się na kwiatach - kolor płatków i pręcików ich kształt mi pasowałydo niej, co do wielkości to jakoś ten drobiazg pominęłam;) jedyne podobne jakie teraz znalazłam to Mary Todd... A sprawdzałaś może tu w galerii? Są podpisane. Poza tym możesz zapytać, odpowiadają http://daylilies.pl/index.html Mnie też wygląda na Mary Todd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.07.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Jest zatem nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.07.2016 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Jak nie urok.... O lasach pisali ale o czymś co staw udaje nie. Młodzi ludzie powinni podrążyć temat. Czy sąsiad zgłosił ,budowę' stawu. Wykopanie stawu reguluje prawo wodne. Jak jest to opisane na mapach. Może sama powinnaś czegoś się dowiedzie, bo to i w Twoim interesie? nie zgłosił bardzo mnie i sąsiadkę to dziwi bo jest bardzo skrupulatny, zgłosił chęć wycięcia starego drzewa które zagrażało domowi i warsztatowi, postawienia małego silosu na pellety a taki drobiazg jak staw o powierzchi kilkaset m2 - nie...... poczekam co wywojują bardziej zainteresowani:yes: oczywiście włączę się gdy zajdzie potrzeba bo może nie mam prawa kosić na swojej działce bo niszczę roślinność, usuwam kopce a i żabę kiedyś rozjechałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 piekne drzwi te od stolarza, warto czekac.ile masz tych drzwi do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.07.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 tylko 5 sztuk w tym jedne węższe chyba 70-tki do spiżarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.07.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Ale masz szczęście z tym Stolarzem Na takie drzwi warto czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.07.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Guzikowiec jeszcze chyba tak okazały nie był? W tef fazie podobny do mojej fotergilli Kozaki czy przed kurkami takie rosły? Lilie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.07.2016 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) rzeczywiście w tym roku guzikowiec szaleje:D kozaczki już były 2 lata temu, dokładnie w tym samym miejscu:yes: w ub. roku susza wypaliła wszystko, nawet "psiaki" nie wyrosły. Nie wiem co zrobić z taką ilością grzybów, nasuszonych moja mama ma mnóstwo, na duszone za mało, chyba zostawię i poobserwuję co zrobią jak przerosną jeszcze 4 lilie siedzą w pączkach, sama nie pamiętam jakie kupowałam:D Edytowane 20 Lipca 2016 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts