Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Planety2 Amelii2

Recommended Posts

Wiosna jest cudna :lol:

http://foto2.m.onet.pl/_m/bc8d57678409c53e59ad96b45e507406,6,19,1.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/b998dd231825089e83d988fa67115f4b,6,19,0.jpg

wreszcie psina doczekała się postrzyżyn

http://foto3.m.onet.pl/_m/314b80199f66b9a39ab63aa12dad12af,6,19,0.jpg pozimowe czupiradełko :lol:

http://foto3.m.onet.pl/_m/5e5048bac31267d49a2b354c975d3ac3,6,19,0.jpg 50zł później :p trochę za długie kudełki przy mordce, poprawimy :wink:

weź nożyczki i dziabnij sama, żebym czas miała to spotkałybyśmy się i bym ją podcięła :wink:

Tylko nożyczki muszą być bardzo ostre i zaokrąglone końcówki mieć - tak bezpieczniej, choć początkowo cięłam krawieckimi :oops:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie dzwoniłam po wynik badania krwi - 100% babeszjoza :evil: na szczęście mam dobrą p. wet która jest wykładowcą na SGGW i która już raz uratowała ją gdy jako półroczne cielątko najadła się gum do żucia znalezionych w śniegu, a potem dwukrotnie wyciagnęła ją z tężyczki, więc mam nadzieję :roll: chociaż czeka nas długie leczenie a z jakim efektem czas pokaże :( Są już zmiany w krwinkach. Pierwsze objawy - wyraz pyszczka "zmartwionej myszy", apatia, niechęć do jedzenia zaczęły się w niedzielę rano, wczoraj dostała pierwsze leki :(

Wczoraj moje małe dostało 2 zastrzyki, po 20 minutach jeszcze 3 a po kolejnych 30 min 4 :o Zniosła to mężnie bez piśnięcia jak to kobitka, w przeciwieństwie do sąsiada histeryka ratlerka-faceta, który zawodził wniebogłosy :roll: Wieczorem zjadła 2/3 ugotowanego żołądka kurzęcego. Rano też ciutek zjadła ale dziąsła ma dziś bardzo blade :( Po południu znów jedziemy się kuć. Nadzieja jest ale pewność jeszcze nie :(

Dzięki :(

Te cholery jakieś strasznie nachalne, wczoraj na chwilkę zajechałam na plac budowy, przeszłam po klepisku gliniastym z którego wychodzą pojedyncze ździebełka trawy i już po spodniach dwie france lazły mi do góry :x Obrzydliwe toto, strzepałam i rozmiażdżyłam kamieniami chociaż powinno się je palić bo ponoć przy rozgniataniu eksplodują z nich te ich pasożyty które powodują rozpad czerwonych krwinek :o Może zamiast tępić te biedne kleszczyki lepiej się sprzymierzyć i je odpasożytowywać :roll:

Dzięki :(

Te cholery jakieś strasznie nachalne, wczoraj na chwilkę zajechałam na plac budowy, przeszłam po klepisku gliniastym z którego wychodzą pojedyncze ździebełka trawy i już po spodniach dwie france lazły mi do góry :x Obrzydliwe toto, strzepałam i rozmiażdżyłam kamieniami chociaż powinno się je palić bo ponoć przy rozgniataniu eksplodują z nich te ich pasożyty które powodują rozpad czerwonych krwinek :o Może zamiast tępić te biedne kleszczyki lepiej się sprzymierzyć i je odpasożytowywać :roll:

o rany :o :o :o to będę palić :evil:

Sunieczka zdrowa :lol: :lol: :lol: Przez miesiąc będzie brała leki regenerujące wątrobę i kinder-biovital na wzmocnienie. Schudła 0,5 kg i dostała takiego motorka, że lata jak szalona :wink: Wetka powiedziała że swojego psa zabezpiecza p/kleszczowo przez cały rok :o Sama widziałam jak znajomym dog zeszedł od kleszcza w Święta Bożego Narodzenia :o :(